1/3/19

Το μεγάλο «κόλπο» της Λευκωσίας: Μέσα Αμερικάνοι - Γάλλοι, «πόρτα» στην Τουρκία


Του Νίκου Μελέτη
Επιλέγοντας το «έξυπνο» αλλά και σκληρό παιγνίδι έναντι της Άγκυρας η Κυπριακή Δημοκρατία έκανε ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της , την αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας, την θωράκιση της έναντι των τουρκικών απειλών αλλά και για την ενίσχυση της οικονομίας της , καθώς o αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός EXXON MOBIL, ρίχνει «άγκυρα» στην Κύπρο με προοπτική να την αναβαθμίσει σε περιφερειακό ενεργειακό Κέντρο.
Το θετικό εύρημα στον στόχο «Γλαύκος» του Οικοπέδου 10 της Κυπριακής ΑΟΖ και μάλιστα ο εντοπισμός ενός εκ των μεγαλύτερων κοιτασμάτων που έχουν βρεθεί παγκοσμίως την τελευταία τριετία πυροδοτεί εξελίξεις όχι μόνο στο ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου και της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. Ίσως το βιβλίο του Οικονομολόγου-Δημοσιογράφου κ. Κωνσταντίνου Κόλμερ -"Τα Πετρέλαια της Ελλάδος, ο Ακήρυκτος Πόλεμος Ελλάδος και Τουρκίας", Σελίδες 246, με Χάρτες και Ολόκληρη την Συνθήκη της Λωζάνης, Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ, Αθήνα 2006" να είναι λίγο παλαιό,είναι όμως πολύ ενδιαφέρον βιβλίο.

    Ίσως να έχει ορισμένα σφάλματα, όπως μου είπε ένας ειδήμων στο θέμα αυτό [π.χ. δεν υπάρχουν 7 αλλά πλέον 5 Αδελφές], έχει όμως τόσα πολλά στοιχεία για διάφορα θέματα που άπτονται της πολιτικής, που το κάνει τρομερά ενδιαφέρον.

    Ο ειδήμων που ενέφερα προ ολίγου, ξενύχτησε για να το διαβάσει όλο!!!

    Αν δεν υπάρχουν χρήματα σήμερα [επειδή μας έχει "στείψη" η "Πρώτη φορά Αριστερά"] για να το αγοράσει κανείς, μπορείνα το διαβάσει στις διάφορες βιβλιοθήκες που υπάρχουν ανά την Επικράτεια και προσφέρουν ησυχία και προ πάντων θέρμανση. Νομίχω, ότι πρέπει να το διαβάσετε.

    Φιλικά
    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.