5/3/19

Για να δούμε αν αντέχετε μερικές βασικές αλήθειες:

1) Κανένας δημόσιος άρχοντας δεν υλοποιεί έργο χωρίς προσωπικό κέρδος
2) Κανένας πολιτικός δεν έχει μέλλον αν δεν "χαϊδεύει" έστω μία συντεχνία / κοινωνική ομάδα (αγρότες, εργάτες, δημόσιους υπαλλήλους, ένστολους κλπ.)
3) Οι κυβερνήσεις είναι τόσο βραχύβιες που δεν έχει νόημα ο σχεδιασμός
4) Οι περισσότεροι πολιτικοί νοιάζονται περισσότερο για την διαχείριση της εικόνας τους - σε μία κρίση - παρά για τη διαχείριση της κρίσης
5) Τα ψέμματα και οι δηλώσεις πολιτικών "αντρών" δεν έχουν καμία αξία την αμέσως επόμενη μέρα, ενώ θεωρείται αυτονόητο ότι μπορούν να αναιρεθούν πλήρως χωρίς πολιτικό κόστος αρκεί να περάσει ικανός (πολιτικός) χρόνος - δηλαδή 6 μήνες.
6) Μεγαλύτερη ζημιά έκαναν πολιτικοί που δεν έκαναν απολύτως τίποτα, από αυτούς που έκαναν λάθη
7) Οι πολιτικοί μας, έχουν μια άτυπη εσωτερική ιεραρχία που αντικατοπτρίζεται στο αντίπαλο κόμμα με τον αντίστοιχα ιεραρχικά κατάλληλο "αντίπαλο" στα πάνελ των τηλεοράσεων - και σε αυτό συμφωνούν όλα τα κόμματα. Μόνο σε αυτό!
8) Είναι πλέον ευρέως αποδεκτό ότι οι πολιτικοί μας πράττουν ανάλογα με το τι θέλει ο λαός και όχι με το τι πιστεύουν οι ίδιοι ως σωστό.
9) Η εξωτερική εμφάνιση ενός ή μιας πολιτικού, βαρύνει περισσότερο από τη μόρφωσή του/της.
10) Εάν "εκλέγονταν" 300 βουλευτές με τυχαία κλήρωση, θα είχαμε καλύτερη, πιο αντιπροσωπευτική και ίσως πιο τίμια εκπροσώπηση
11) μπόνους αλήθεια: οι περισσότεροι που θα διαβάσετε αυτό, θα συμφωνήσετε κουνώντας το κεφάλι ή μειδιώντας πικρά, αλλά δεν θα μπείτε στον κόπο να αλλάξετε απολύτως τίποτα στον τρόπο επιλογής κόμματος ή πολιτικού στις επόμενες εκλογές.



3 σχόλια:

  1. Δεν γίνεται να τα αλλάξουμε.
    Θα πρέπει να γίνει μία δικτατορία μερικών έστω ημερών,να καταργήσει την τρέχουσα βουλή,να βάλλει μιά μεταβατική κυβέρνηση η οποία θα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα και να διενεργήσει εν συνεχεία κλήρωση ανάμεσα στους υποβάλλοντες υποψηφιότητα οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία έπρεπε να έχουν ένα συγκεκριμένο εισόδημα και επάνω.Οι υποψήφιοι άρχοντες και ταμείες π.χ. θα έπρεπε να ήσαν πεντακοσιομέδιμνοι την εποχή του Σόλωνα.
    Αντίστοιχα,στην σημερινή εποχή,αρχοντες και υπουργοί οικονομικών θα πρέπει να κληρώνονται μόνο υποψήφιοι που προέρχονται από μεγαλοκτηματίες ,μεγαλοεπιχειρηματίες ή μεγαλοεφοπλιστές.
    Ωστόσο,το παρήγορο γιά την δημοκρατία είναι, ότι οι πεντακόσιοι δικαστές προέρχονταν από την τάξη των πτωχότερων θητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἡ κλήρωσις βουλευτῶν, θὰ ἦταν δημοκρατικότερο μέτρο ἀπὸ τὴν ἐκλογή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παίζει κανένας ποδόσφαιρο (σύστημα) με τα χέρια. Όσοι παίζουν ποδόσφαιρο είτε θέλουν είτε δεν θέλουν κλωτσάνε μια μπάλα.
    Πάμε τώρα στο πολιτικό σύστημα. Όσοι είναι μέσα στο σύστημα παίζουν με τους κανόνες του (ψέμματα, διαφθορά κλπ). Αν προσπαθήσουν να «παίξουν» διαφορετικά το πολιτικό σύστημα θα τους αποβάλει.
    Μπορεί βέβαια κάποιοι απλά να περπατάνε μέσα στο γήπεδο (να μη κλωτσάνε) και να νομίζουν ότι έτσι πάνε κόντρα στο σύστημα. Αυτό το κάνουν μόνο για προσωπικό όφελος, γιατί παίζοντας απολαμβάνουν τα οφέλη από τη συμμετοχή τους, μαζί με τους υπόλοιπους που κλωτσάνε κανονικά.
    Μπορούμε να φανταστούμε όμως ότι στη θέση της μπάλας βρίσκεται η ΠΑΤΡΙΔΑ μας και ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ γενικότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.