20/12/09

Το ψήφισμα και η αποκάλυψη

Ο ευρωβουλευτής των Oικολόγων, M. Tρεμόπουλος, με επιστολή του επιχειρεί να δώσει εξηγήσεις για την υπερψήφιση στο Eυρωκοινοβούλιο τροπολογίας ευνοϊκής για την Tουρκία (όπως έγραψε το «Eθνος της Kυριακής» στις 26 Nοεμβρίου).

Tο επίμαχο θέμα αφορά έκθεση για τη Διεύρυνση της EE, όπου σε ό,τι αφορά την Tουρκία, οι Πράσινοι κατέθεσαν τροπολογία, η οποία καλούσε εκτός της Tουρκίας «και όλα τα άλλα μέρη» να συμβάλουν στην επίλυση του Kυπριακού, «στη βάση των αποφάσεων του Σ.A. του OHE και των αρχών στις οποίες στηρίζεται η EE».

O κ. Tρεμόπουλος δηλώνει ότι «θεωρεί αυτονόητο να καλούνται και οι Kύπριοι να στηρίξουν αυτό το πλαίσιο λύσης και δεν είναι δυνατόν να καταγγέλλεται αυτό ως φιλοτουρκική ψήφος» και προσθέτει ότι οι «Oικολόγοι - Πράσινοι έχουμε δηλώσει ότι αγαπάμε την χώρα μας ως πολίτες και όχι ως οπαδοί...».

Aρχικώς θεωρήσαμε ότι ο κ. Tρεμόπουλος λόγω έλλειψης πολιτικής εμπειρίας και του δικαιολογημένου ενθουσιασμού με τη συμμετοχή του στην Eυρωβουλή διέπραξε το λάθος να θεωρεί «αυτονόητη» την τροπολογία, μη αντιλαμβανόμενος ότι επιτρέπει την εξομοίωση της Tουρκίας με τους Eλληνοκύπριους και αυτούς ακόμη τους Tουρκοκύπριους σε ό,τι αφορά τις ευθύνες για το Kυπριακό, και μάλιστα σε ψήφισμα που αφορά αποκλειστικά την Tουρκία.

H απάντησή του δείχνει ότι προφανώς είχε καταλάβει ακριβώς το περιεχόμενο και το μήνυμα της τροπολογίας. Σε ό,τι αφορά τον πατριωτισμό του κ. Tρεμόπουλου, ουδείς τον αμφισβήτησε και γι’ αυτό είναι μάλλον ανεξήγητη η ανάγκη που αισθάνθηκε να δηλώσει ότι «αγαπά τη χώρα του». Ν.Μ.

ΕΘΝΟΣ

20 σχόλια:

  1. Και για την ανοιχτή επιστολή του στον Αρχηγό των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων τι λέει; Δείχνει κι αυτή την αγάπη προς την χώρα του ως πολίτη; Και ποια είναι η χώρα του Τρεμόπουλου τελικά; Υποστηρίζει την Τουρκία, τα Σκόπια και την Αλβανία. Ποια είναι η χώρα του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τον λουστούν αυτοί που το ψήφισαν .... προσωπικά δεν περίμενα κάτι άλλο. Είναι επικίνδυνος.....Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. { O κ. Tρεμόπουλος δηλώνει ότι «θεωρεί αυτονόητο να καλούνται και οι Kύπριοι να στηρίξουν αυτό το πλαίσιο λύσης και δεν είναι δυνατόν να καταγγέλλεται αυτό ως φιλοτουρκική ψήφος» }


    ναι,βρε Κύπριοι αποχωρήστε πια οικειοθελώς από το νησί,να λυθεί το κυπριακό! Δεν ντρέπεστε τόσους αιώνες να δημιουργείτε προβλήματα σε Τούρκους και άλλους εισβολείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρόκειται περί υπανθρώπου... Προκειμένου να τα οικονομήσει μπορεί να πουλήσει και την μάνα του.
    Το ότι δεν το έκανε ακόμα είναι επειδή δεν έχει βρει ...καλή τιμή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοί φίλοι του ιστολογίου,
    και μόνο το γεγονός ότι αναφερόμαστε στη συγκεκριμένη σκατόφατσα, αποτελεί από μόνο του μεγάλη τιμή για αυτόν το γλοιώδη τύπο. Πραγματικά δε μπορώ να κατανοήσω γιατί αυτό το μίσος ενάντια σε οτιδήποτε Ελληνικό.
    Είδατε τελικά που η Τουρκία, χωρίς να είναι μέλος τη Ε.Ε., έχει δικό της ευρωβουλευτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΡΕ;
    ΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΡΕ ΣΕΙΣ;
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!
    ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΡΕ!
    ΑΡΧΙΝΑΩ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΙΣΑΣΤΕ ΦΟΒΕΡΟΙ ΤΥΠΟΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑΩ.
    ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΠΡΟΔΟΤΗ ΡΕ;
    ΑΧ!
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Του Τρεμόπουλου ο σβέρκος είναι περίπου 25-28 cm. Με το σουγία που μου δώρισε στη Λευκωσία ο "ΤΙΓΡΗΣ", θα μου πάρει από 10 έως 15 λεπτά της ώρας αν είναι νεκρός και γύρω στα 5 με 7 λεπτά αν τον πετύχω...ζωντανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι''Εφιάλτες'' στην Ελλάδα είναι διαχρονικοί και Πατριωτισμός τους γνωστός,αλλά και τα ρεμάλια που ψηφίζουν αυτά τα μπουμπούκια δεν λείπουν.
    Καιρός είναι να ξεβρωμίσει ο τόπος απο τα καθίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΤΡΙΝΕ (ΠΡΩΗΝ ΜΠΑΤΣΕ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΥΤΟ.
    ΤΡΑΒΑ ΣΤΟΥ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΡΕ. Ή ΣΤΟΥ ΕΡΥΘΡΙΑΖΟΝΤΟς ΦΑΣΙΣΤΟΦΑΚΤΟΡΙΣΚΟΥ.
    Ή ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ποδα χρηματα του δωσανε του εφιαλτη;ειναι επικυνδινος προδοτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κομμάντο από την Πάτρα :Δεν σε "κοροϊδεύουμε" οταν ποστάρεις τα παλαιολιθικά των Μαρξ-Λένιν....εσύ γιατί αλλάζεις το πρωτόκολλο συμπεριφοράς ;;; Οι προδότες είναι προδότες και αν δεν έχεις βιβλιογραφία κύτταξε στον Θουκιδίδη.Τα γράφει όλα.
    Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @20 Δεκεμβρίου 2009 11:24 μ.μ.

    Γιώργο από Πάτρα, σταμάτα να είσαι μινάρας και πιες κάτι για να ηρεμήσεις. Στο κάτω-κάτω τι σε νοιάζει εσένα τι λένε για τον Τρεμόπουλο; Ο καθένας έχει την γνώμη του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάποτε λέγανε άντρας και εννούσαν πολλά περισσότερα από τον διαχωρισμό φύλου σε αρσενικό και θυληκό .Τώρα πια δεν λέει τίποτα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
    Και μετά λένε ''γυναίκες κοιμηθείτε ήσυχες τα σύνορα φυλάσσονται'' .
    Διερωτόμαι το λύκο στο μαντρί που βάλαμε να το φυλάει τον βάλαμε ποιητική αδεία ή λόγω ακατάσχετης βλακείας.
    Οταν ψηφίζουμε για να μας εκπροσωπούν ανδρείκελα γιατί περιμένουμε οι ξένοι να μας υπολογίσουν ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χριστίνα
    όταν ήταν η μέρα για να ψηφίσουμε, πολλοί "δεν είχαν καταλάβει τι έκαναν". Αφού έτσι όπως έχουν υπνωτίσει τον κόσμο τα ΜΜΕ (Μαζικά Μέσα Εκμαλάκυνσης) τι περιμένεις ;
    Μα τόσα και τόσα γράφονταν για τον συγκεκριμένο "κύριο", όλοι αυτοί που τους ψήφισαν που βρέθηκαν ;
    Υστερα συζητάμε αν οι Έλληνες είναι λογικοί.
    Δεν χρειάζεται να απαντήσω.....

    Ζήτω η Ελλάδα
    Οχι σε Τρεμάμενους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Thessale όποιος έχει μυαλό τοβάζει να σκεφτεί και δεν το κρατάει στον μούσκιο μπας και του χαραμιστεί κανένα γραμμάριο φιάς ουσίας.
    Για τον εν λόγω όλοι ήξερα και όσοι δεν ήξεραν ας διάβαζαν...Οπως αγαπητέ φίλε αν πας στο δικαστήριο δεν μπορείς να δηλώσεις άγνοι νόμου σε καμμία περίπτωση για να γλιτώσεις έτσι και στο κράτος.
    Εδώ όμως δεν ήταν άγνοια νομου ήταν αγνωμοσύνη σε αυτούς που χάθηκαν και χάνονται για την πατρίδα.Διότι μαζεύτηκαν όλοι οι απάτριδες να μας ''γαργαλήσουν την μνήμη μας ''και να θυμηθούμε την νομοθεσία του Λυκούργου σε σχέση με τον Καιάδα στον οποίο δεν έριχναν μόνο τα εκ γενετής προβληματικά παιδιά αλλά και τους εχθρούς προδότες της πατρίδας και τους κακούργους .
    Κρίμα γιατί τον έκλεισαν.... πιστεύω ότι στην σημερινή εποχή θα είχε πολύ δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτός ο τύπος ο τρεμό δεν θα ήταν τώρα βουλευτής εάν δεν έκαναν την λαμογιά οι δημοσκόποι να τον εμφανίζουν πριν τις ευρωεκλογές ότι δήθεν λαμβάνει ...διψήφιο ποσοστό ψήφων.
    Αυτό το κόλπο, μπορεί να κόστισε αρκετά χρήματα (ο Σόρος πληρώνει), αλλά απέδωσε αφού πήρε το 0,5% που είχε ανάγκη γιά να πιάσει το εκλογικό μέτρο.
    Τώρα, μην εκπλαγούμε εάν επαναφέρει την παληά του πρόταση να ονομαστεί κεντρική λεωφόρος της Θεσσαλονίκης σε ''Οδό Κεμάλ Ατατούρκ'' ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΕΤΣΙ; ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΕΓΩ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΦΟΡΑΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΛΩΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΕΤΣΙ;

    ΞΕΚΙΝΑΤΕ ΤΟΤΕ ΒΡΕ. ΤΙ ΚΑΘΟΣΑΣΤΕ;
    ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ, ΚΑΒΑΛΗΣΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΡΜΑ ΚΙ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΤΕ ΟΛΟΥΣ.
    ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΒΡΕ. ΤΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ; ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ "ΣΥΜΜΑΧΟΙ" ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ ΞΑΝΑΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ. ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ. ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΛΙΝ. ΜΗΝ ΑΓΚΟΜΑΧΑΤΕ. ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητή Χριστίνα,
    μπράβο σου κοπέλα μου! Αν και δε σε γνωρίζω προσωπικά, σου βγάζω το καπέλο, γιατί ο λόγος σου μού δείχνει ότι κάνεις για δέκα άντρες. Αν έχουμε τέτοιες Ελληνίδες, τουλάχιστο θα βγούμε μπροστά να πολεμήσουμε και είμαι σίγουρος ότι δε θα πάμε χαμένοι.
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σχετικά με τους Πράσινους Σκουπιδοτενεκέδες και τον Κεμάλ. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν Έλληνές που υποστηρίζουν αυτό το (ο Θεός να το κάνει) κόμμα.
    Και πάλι πολλά Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα σε όλους ,
    Γιώργο από Πάτρα γιατί το προσωποποιείς σε σένα και γενικός στους αριστερούς και γιατί το γενικεύεις όλοι μιλάνε για έναν συγκεκριμένο άνθρωπο και για μια συγκεκριμένη τοποθέτηση .Αν αυτή την προασπίζεται όλο το κόμμα ναι καλα κάνουν και την διώκουν αν πάλι είναι μόνο για τον συγκεκριμένο καλά κάνουν και του τα χώνουν.Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι όλοι εδώ μέσα λένε για τους αριστερούς και τους κατηγορούν.
    Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι την έννοια και την αγάπη για την πατρίδα μπορεί να την καπιλευτεί ένα κόμμα .Μόνο οι άνθρωποι μπορούν .
    Η πατρίδα, όπως εσύ που την υπηρετείς ξέρεις καλύτερα , δεν ανήκει σε κόμματα αλλά σε ανθρώπους.
    Προσωπικά πιστεύω ότι μια μονάδα αρκεί για να δώσει ένα σύνολο αλλά και ένα σύνολο δεν χαρακτηρίζει μια μονάδα.Ο καθένας είναι μοναδικός αν λοιπόν θεωρείς ότι ο Τρεμόπουλος έχει δίκιο κάποιο διαφωνούν αλλά δεν ε΄χει να κάνει με το σύνολο των αριστερών .Μπορεί αριστερή να μην είμαι αλλά δεν σημαίνει ότι αγαπώ την πατρίδα μου περισσότερο από τους αριστερούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.