17/12/09

Αν η Τουρκία αποδεχόταν ένα Ανάν για τους Κούρδους


ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ
ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ, τον κτυπάς με τα δικά του όπλα. Πράγμα που η ανεπαρκής πολιτική ηγεσία ουδέποτε επιδίωξε. Ένας καλός φίλος των Ελλήνων, ο Μάρκους Τέμπλαρ, κοινοποίησε από καιρό σε πολλούς Έλληνες αποδέκτες, ένα κείμενό του, που στηρίζεται στην υπόθεση, τι θα συνέβαινε στην Τουρκία αν ένα σχέδιο τύπου Ανάν προωθείτο για την επίλυση του Κουρδικού (η Τουρκία λέγει ότι έκανε το καθήκον της, υποστηρίζοντας το σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό). Ο Τέμπλαρ γράφει:
«-Μετά από συμφωνία των δύο κυριότερων κοινοτήτων της Τουρκίας (Κουρδικής και Τουρκικής), η παρούσα πολιτεία (Τουρκική Δημοκρατία) παύει να υφίσταται, εφ’ όσον οι πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας εγκρίνουν (σε χωριστά δημοψηφίσματα ανά κοινότητα) τη νέα πολιτεία.
-Αμέσως μετά την έγκριση της νέας ρύθμισης, η καινούργια πολιτεία είναι πραγματικότητα.
-Δεν υπάρχει δυνατότητα (μελλοντικής) επιστροφής στο παλιό καθεστώς, ακόμη και αν οι πλειοψηφίες στην Τουρκική και στην Κουρδική περιοχή ψηφίσουν με μεγάλη πλειοψηφία ότι το επιθυμούν.
-Σύμφωνα με τις πρόνοιες του Σχεδίου, η Τουρκία μετατρέπεται σε διζωνική και δικοινοτική ομόσπονδη πολιτεία, στην οποία το 37% της γης μεταβιβάζεται στη νέα κυβέρνηση των Κούρδων.
-Η νέα ομόσπονδη πολιτεία παίρνει το όνομα "Ενωμένη Τουρκική Δημοκρατία", και σύμφωνα με το νέο Σύνταγμα, οι δύο κύριες εθνικές ομάδες (Τουρκική και Κουρδική) έχουν ίση εκπροσώπηση στη νέα προτεινόμενη Γερουσία, ανεξάρτητα από την πληθυσμιακή τους σύνθεση. Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή, η υφιστάμενη πολιτεία παύει να υπάρχει.
-Το Ανώτατο Δικαστήριο αποτελείται από ίσο αριθμό Κούρδων (18% του πληθυσμού) και Τούρκων (80% του πληθυσμού) δικαστών, συν τρεις ξένους δικαστές.
-Εφ’ όσον δεν υπάρχει ιεραρχία νόμων, η ομοσπονδία είναι στην ουσία συνομοσπονδία, στην οποία οι συνιστώσες πολιτείες είναι η πηγή των νόμων για την κεντρική εξουσία και όχι το αντίστροφο!
-Οι Κουρδικοί και Τουρκικοί πληθυσμοί θα μεταναστεύσουν ο κάθε ένας στη σχετική περιοχή του.
-Επιβάλλονται χρονικοί περιορισμοί στο δικαίωμα της ελεύθερης και μόνιμης εγκατάστασης Τούρκων πίσω στα σπίτια και τις περιουσίες τους στην Κουρδική Συνιστώσα Πολιτεία.
-Οι Κούρδοι δεν υπόκεινται σε αντίστοιχους περιορισμούς.
-Όσοι Τούρκοι επιλέξουν να ζήσουν στα παλιά σπίτια τους στην περιοχή υπό Κουρδική διοίκηση, δεν έχουν καθόλου πολιτικά δικαιώματα, διότι μόνον οι Κούρδοι έχουν δικαίωμα εκλογής των πολιτικών εκπροσώπων της Κουρδικής Συνιστώσας Πολιτείας.
-Επιπλέον, στους Τούρκους που θα παραμείνουν στις περιοχές υπό Κουρδική διοίκηση, δεν θα επιτραπεί ποτέ να αποτελέσουν πέραν του 6% του πληθυσμού οποιουδήποτε χωριού.
»Με αυτό τον τρόπο, οι Τούρκοι εμποδίζονται από του να έχουν τα δικά τους σχολεία, και ακόμη να τεκνοποιήσουν αφού φτάσουν πληθυσμιακά στο όριο αυτό!
-Η οικονομία της νέας ομοσπονδιακής Τουρκίας είναι ξεχωριστή ανά πολιτεία, χωρίς κοινή δημοσιονομική και νομισματική πολιτική. Επιπλέον, οι Τουρκικές επιχειρήσεις δεν επιτρέπεται να επενδύσουν στην Κουρδική Συνιστώσα Πολιτεία, και ενώ οι ανωτέρω διατάξεις είναι ευεργετικές για τους Κούρδους, ο Τούρκος φορολογούμενος τελικά θα πληρώσει όλες τις τροποποιήσεις, ρυθμίσεις και μετατροπές στη νέα ομόσπονδη δημοκρατία, επειδή τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν ότι στις προηγούμενες δεκαετίες οι Κούρδοι υπέστησαν τα πάνδεινα και πρέπει να αποζημιωθούν.
-Τέλος, οι Τούρκοι πολίτες δεν δύνανται να κινήσουν οποιεσδήποτε αγωγές και παράπονα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε σχέση με τις όποιες απώλειες περιουσίας και εισοδήματος εξ αιτίας της εφαρμογής του Σχεδίου
».
Τα σχόλια, δικά σας.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

15 σχόλια:

  1. ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

    http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=6859&Itemid=83

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Τούρκοι είναι όπως τους κομμουνιστές. Κάνουν αγώνα κατά της ιδιοκτησίας των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώς ……είμαστε κράτος υπό κατοχή , κατάρες στο κατοχικό καθεστώς . Kατά Αίσωπο…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχουμε πάρι χαμπάρι ότι:

    -η Δύση στηρίζει ΠΑΝΤΑ την Τουρκία;

    -η Δύση άλωσε το Βυζάντιο και μας κατέστρεψε;

    -η Δύση μας μισεί θανάσιμα;

    Δείτε το εξαιρετικό βίντεο για το Βυζάντιο:

    http://vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να μια σημαντική ιδέα. Αυτά που ζητούν οι γείτονες μέσω του σχεδίου Ανάν για την Κύπρο, να τα εφαρμόσουν πρώτα οι ίδιοι για τους Κούρδους. Ένα επιχείρημα ισχυρότατο. Μένει απο εμάς να το χρησιμοποιήσουμε, ως διαπραγματευτικό χαρτί.

    Πολλές φορές διαβάζω τα σχόλια κάποιων που απαξιώνουν το Κουρδικό ζήτημα ως ένα θέμα που δεν μας αφορά. Είναι μεγάλο λάθος. Η διαφαινόμενη συγκρότηση κρατικής υπόστασης του ενιαίου Κουρδιστάν, μας ενδιαφέρει και πολύ μάλιστα. Η συρρίκνωση της Τουρκίας με την δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, την αποδυναμώνει αφάνταστα. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει λυσσάξει με την δρομολόγηση αυτής της προοπτικής. Τα νεοθωμανικά όνειρα, ο μεγαλοιδεατισμός και τα σχέδια για ισχυρή Τουρκία πάνε περίπατο. Απο την άλλη η ευνοϊκή στάση της Αμερικής και των λοιπών συμμάχων της προοπτικής αυτής(ίδρυσης του Κουρδιστάν), δείχνουν ότι είμαστε στην αρχή εξελίξεων. Παρ΄ όλη την φαινομενική σύσφιγξη των σχέσεων Τουρκίας-Αμερικής, οι δεύτεροι δεν ξεχνούν τα εμπόδια που προέβαλλαν οι Τούρκοι τότε στο Ιράκ. Επίσης η έπαρση που δείχνουν στο να μετεξελιχθούν σε περιφερειακή δύναμη, κινεί συνειρμικά την λογική του Σάμ, ότι μπορεί να γίνει μια ανεξέλικτη δύναμη και να την βρούν μπροστά τους. Ένα νέο Ιράν, με δυτικοφανές πρόσωπο, όπου όμως ο μουσουλμανικός φονταμελισμός έχει πάρει την ανιούσα. Λόγο έχει και το Ισραήλ στην όλη υπόθεση, το οποίο μπορεί να βολεύεται τώρα με το "βαθύ κράτος", σε βάθος χρόνου όμως δεν ξέρει τι προβλήματα θα δημιουργηθούν απο μια εν εξελίξει ρευστή πολιτική κατάσταση. Τέλος για να μην μακρυγορώ, μια μεγάλη παράμετρος είναι ο πλούτος του νερού που έχει η γείτων και την διαχειρίζεται κατά το δοκούν. Αντιστοιχείστε τα πλούσια αποθέματα νερού, με τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου του Αιγαίου. Όπως εποφθαλμιούν οι Τούρκοι τα πετρέλαιά μας, το ίδιο κι εκείνην εποφθαλμιούν για τα τεράστια αποθέματα νερού που διαθέτει. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα με όλους τους γειτόνους της.

    ΤΟ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Ανώνυμε της 17ης -12-2009 ώρα 1:13 μ.μ.,

    Το βιβλίο του αείμνηστου Πρέσβη Κωνσταντίνου Σακελλαρόπουλου "Η Σκιά της Δύσεως" Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, Εκδόσεις ΕΚΑΤΗ, είναι εξαιρετικά επίκαιρο και τρομερά ενδιαφέρον.

    Διάβασέ το ή μελέτησέ το!

    Φιλικά

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 12:46 το greekamericannewsagency.com έχει αναλάβει την θέση του Γραφείου Τύπου της Πρεσβείας;

    Γιατί η Πρεσβεία μας και ο Πρέσβης μας δεν κάνει επίσημη ανακοίνωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακόμα μια φορά μπράβο στον Τασο Παπαδοπουλο,και καλώ όσους από τους πολιτικούς μας ετοιμάζονται να ξαναφέρουν το σχέδιο Ανάν στο προσκήνιο να το σκεφτούν καλά γιατί θα είναι και το πολιτικό τους τέλος .
    Εμπρός Τουρκία που τόσο αγαπάς την ειρήνη και θέλεις ειρηνική συμβίωση με όλους τους γείτονες σου, εφάρμοσε το πρώτη στα δικά σου εδάφη και αν πετύχει το ξανασκεπτόμαστε κι εμείς
    Πορφιριος,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να στειλουμε τον χριστιοφια στην Τουρκια να τους......επανενωση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μακάρι να γίνει η ανάρτηση πραγματικότητα έστω και μερικώς για να δούμε τότε αν θα κόπτονται τόσο πολύ οι Τούρκοι και θα θέλουν τόσο πολύ να πραγματοποιηθεί...

    Δεν έχουμε ανάγκη να μας μισεί η Δύση ή να μας λατρεύει η Ανατολή ή και το ανάποδο όταν μισούμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας και πράττουμε καθημερινα τα πάντα για να το αποδείξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα σχέδια τύπου Ανάν είναι για τους υποτακτικούς και τους προσκυνημένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι Τούρκοι μας πολεμούν , οι Δυτικοί μας μισούν , οι ομόδοξοι Σλάβοι θέλουν να κλέψουν την "Μακεδονία μας". Είμαστε έθνος "ανάδελφον", , "δεν διεκδικούμε τίποτα και δεν παραχωρούμε τίποτα". Αρνηθήκαμε την βοήθεια της επάρατης Δύσης το 1453 και επιλέξαμε το οθωμανικόν φακιόλιον έναντι της παπικής τιάρας . Διαγράψαμε τους ΕΛΛΗΝΕΣ που ασπασθηκαν το Ισλάμ , τους βαφτήσαμε "Τούρκους" γιατί δεν χωράνε στο Κουστούμι του Ελληνορθόδοξου πολιτισμού. Αρνηθήκαμε την συνθήκη των "Σεβρών" και μας φταίνε οι δυτικοί και οι Τούρκοι για την Μικρασιατική καταστροφή και τόσα χρόνια μετά ξανασυζητάμε την "αθώωση" των εξι. Μας φταίνε οι τούρκοι για τα γεγονότα της Κοφίνου το 67 Έλληνες κάνανε το πραξικόπημα κατά της Δημοκρατίας της Κύπρου και του Μακαρίου το 74 και έχομε την απαίτηση οι Τούρκοι να βλέπουν τις ηλιθιότητές μας και να κάθονται με σταυρομένα χέρια. Αρνηθήκαμε το σχέδιο Ανάν και σε λίγο θα έχομε απεναντί μας ανθρώπους που γενήθηκαν και μεγάλωσαν στη Κύπρο , όπως οι Πόντιοι που γενήθηκαν και μεγάλωσαν στη Μακεδονία . Έχομε δίκιο να θέλομε "μικρά σύνορα" . Αγωνιζόμαστε να στεγάσομε τον "μικρό" Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό μας !Διαφορετικά θα σκεπτόμαστε και θα ενεργούσαμε , άν είχαμε στόχο τον Ελληνισμό. Καιρός να γίνομε πραγματιστές. Οι "καιροί ου μενετοί"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ.

    ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΙΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΑΦΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ-ΠΑΣΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ.

    ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΕ ΤΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι τουρκοι δεν εχουν σημιτη,γαπ,καρααμαναλη,ντορα κ.λ αρα δεν τους χρειαζονται σχεδια αναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ηρθε ο καιρός που οι Τουρκομογγόλοι δεν μπορούν να κρύψουν άλλο τις μεγάλες Εθνότητες που ζούν στην Τουρκία(Κούρδοι,Πόντιοι κλπ) και ότι κρύβεται μέσα στους Αλεβίτες.
    Όσους και να σκοτώσει η ΜΙΤ,η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ,οι ΓΚΡΊΖΟΙ ΛΥΚΟΙ κλπ, το ποτάμι ξεχυλίζει και πρέπει να βοηθηθεί με οργανωμένες Στρατηγικές Ψυχολογικές Επιχειρήσεις με ανάλογη προετοιμασία και παροχή σοβαρής βοήθειας σε όλα τα επίπεδα στις Εθνότητες αυτές που διεξάγουν ή θα αρχίσουν απελευθερωτικό αγώνα τη κατάληλη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.