8/12/09

Πυρηνική «Επιλογή Σαμψών» Αιφνιδιάζει το Ισραήλ και παραδέχεται πως έχει πυρηνικά όπλα

Πιστό στο δόγμα της «πυρηνικής αμφισημίας», το Ισραήλ δεν παραδέχτηκε ποτέ πως διαθέτει πυρηνικά όπλα. Ο Σιμόν Πέρες, όμως, αιφνιδιάζει σήμερα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εφαρμογής της αποκαλούμενης «Επιλογής Σαμψών» - της χρήσης πυρηνικών- αν κινδυνεύσει η υπόσταση της χώρας. Και η συγκυρία προφανώς δεν είναι τυχαία.

Μπορεί το Ιράν να άφησε χθες ελεύθερους τους πέντε Βρετανούς ιστιοπλόους που είχε συλλάβει στα χωρικά του ύδατα, μη θέλοντας να προσθέσει ακόμα μία διπλωματική κρίση σε αυτές που ήδη αντιμετωπίζει με τη Δύση, ο σκληροπυρηνικός πρόεδρός του, όμως, ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, δήλωσε πως το Ισραήλ δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό για να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης· επιπλέον, άφησε να εννοηθεί πως το Ιράν «τελείωσε» με τις διαπραγματεύσεις και θα εμπλουτίσει μόνο του ουράνιο σε υψηλότερο βαθμό.

Ο Σιμόν Πέρες
Σε αυτό το πλαίσιο εγγράφεται αναγκαστικά η συνέντευξη την οποία παραχώρησε ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες σε δύο κινηματογραφιστές, οι οποίοι ετοιμάζουν μια ταινία για τη ζωή του και δημοσιεύθηκε χθες στην ισραηλινή εφημερίδα «Γεντιότ Αχρονότ». «Αν το Ισραήλ απειλούνταν με καταστροφή θα έπρεπε ή όχι να καταφύγει στην “Επιλογή Σαμψών”;» ρώτησαν οι Γκιλ Κόπατς και Σανί Κεϊνάν χρησιμοποιώντας έναν όρο που φέρεται να επινοήθηκε από τους Ισραηλινούς ηγέτες τη δεκαετία του 1960. «Στόχος αυτών των (πυρηνικών) αντιδραστήρων είναι να εμποδίσουν την καταστροφή (του Ισραήλ), και μέχρι τώρα, αυτό έχει λειτουργήσει καλά. Ελπίζω πως θα συνεχίσει να λειτουργεί και στο μέλλον» απάντησε αιφνιδιάζοντας με την παρρησία του ο Ισραηλινός πρόεδρος.

Ο Πέρες, εντούτοις, ο οποίος θεωρείται ένας από τους αρχιτέκτονες του πυρηνικού προγράμματος του Ισραήλ, δεν σταμάτησε εκεί. Χωρίς να μιλήσει ούτε μία φορά για «πυρηνικά όπλα», περιέγραψε παρά ταύτα με πρωτοφανείς λεπτομέρειες την απαρχή της πυρηνικής περιπέτειας στην οποία ρίχτηκε το ισραηλινό κράτος τη δεκαετία του 1960. Διηγήθηκε πώς πήρε την αρχική απόφαση ο Νταβίντ Μπεν Γκουριόν, ο ιδρυτής του κράτους του Ισραήλ, παρ΄ ότι όλοι οι επιστήμονες της εποχής εκείνης, εκτός από έναν, καθώς και οι επικεφαλής της Μοσάντ και του στρατού ήταν αντίθετοι: πίστευαν πως «ο κόσμος δεν θα το επέτρεπε αυτό στο Ισραήλ». Τελικά αποφασίστηκε πως το μικρό μέγεθος της χώρας μόνο με μια πυρηνική αποτρεπτική δύναμη μπορούσε να αντισταθμιστεί. «Τι ακριβώς σημαίνει πυρηνική επιλογή;» θέλησαν να μάθουν οι δύο κινηματογραφιστές. «Σημαίνει πως οι περισσότεροι γείτονές μας, που θέλουν να μας καταστρέψουν, πιστεύουν πως το Ισραήλ έχει τη δυνατότητα να τους καταστρέψει. Η αμφιβολία τους είναι η δύναμή μας», απάντησε ο Πέρες.
ΝΕΑ

8 σχόλια:

  1. Η "Επιλογη Σαμψων" σημαινει, "αποθανετω η ψυχη μου μετα των αλλοφυλων". Που εννοει, οτι αν ερθει εκεινη η ωρα (να εξαφανιστη ή να αποθανη) το ισραηλ θα δολοφονηση με τα πυρηνικα* του και τον υπολοιπο κοσμο. Καθαρη απειλη δηλαδη, και εναντιον της Ελλαδος καθ' οτι αυτοι κανουνε "προπονησεις γενοκτονιας" επι των Παλαιστινιων καθημερινως.
    Αλλα εδω το ισραηλ λογαριαζει χωρις τον ξενοδοχο. Δεν ειναι αυτο, το εβραϊκο κρατος, (δεν ειναι ωρα για αναλυσεις περι ρατσισμου κλπ. τωρα, που τοσο κοπτονται οι εβραιοι για τους αλλους ομως) που θα σημανει την συντελεια του Κοσμου, γιατι "Αλλοι" κρατανε τα ηνια.
    Οι δηλωσεις αυτες του Περεζ εχουν γινει και στο παρελθον για λογους Ψυχολογικου Πολεμου εναντιον ολου του Κοσμου. Οχι μονο εναντιον του Ιραν.
    Δεν ειδα ομως επιθεωρητες του ΙAEA να μπουν μεσα για επιθωρησεις οπως κανανε και στο Ιρακ. Ουτε τον Ομπαμια να μιλαη για Οπλα Μαζικης Καταστροφης οπως εκαναν ο προκατοχος του, Μπους και ο εβραϊκος σκυλος Μπλερ για το Ιρακ με τις γνωστες γενοκτονιες που συνεχιζονται σημερα. Ο πεντακαθαρος λογος ειναι οτι οι Αφγανοι, Παλαιστινιοι, Ιρακινοι, Ιρανοι κλπ. δεν εχουν πεμπτη φαλαγγα μεσα στην Αμερικη και Ευρωπη να κινουν τα νηματα των κυβερνησεων αυτων οπως κανουν οι πεμπτοφαλαγγιτες εβραιοι της διασπορας που φιλοξενουνται ανα τον κοσμο. Κατι ηξερε και ο Μαλαισιανος Προεδρος που ειπε σε λογο του, οτι "Οι εβραιοι κυβερνανε τον Κοσμο με πληρεξουσιο. Βαζουν αλλους να πολεμησουν και να πεθανουν γι' αυτους". Αλλα οπως λεει και ο σοφωτατος Ελληνικος Λαος, "η αχλαδα εχει οπισω την ουρα".

    Αναμεινατε στο ακουστικον σας λοιπον.

    * Θα πρεπει να γραφουν τονοι βιβλιων (και εχουν γραφει) με το πως, κατοπιν δολοφονιων, συνομωσιων, εκβιασμων κλπ. κλπ. αυτοι που ξελαρυγγιαζονται με τα ολοκαυτωματα καταφεραν να αποκτησουν πυρηνικα και βιολογικα οπλα μαζικης καταστροφης, προσχεδιασμενα ειδικα για ολοκαυτωματα. Ακομα και σημερα το FBI συλλαμβανει "Αμερικανους πολιτες" στις ΗΠΑ για κατασκοπεια και προδοσια υπερ του ισραηλ και απο την πισω πορτα η πεμπτη εβραιο-φαλλαγγα τους αφηνει ελευθερους.
    Οι γενοκτονοι της 11ης Σεπ 2001 αν και πασιγνωστοι, ακομα να συλληφθουν (οπου κι αν βρισκονται) και να προσαχθουν στο δικαστηριο για Εγκληματα κατα της Ανθρωπωτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γι' αυτό τους γουστάρω, γιατί είναι ικανότατοι και άξιοι.....
    Γι' αυτό τους ζηλεύω, γιατί θα ήθελα η χώρα μου να λειτουργεί έτσι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη να λειτουργει ΕΤΣΙ;
    Οπως λειτουργουν αυτοι;
    Με γενοκτονικες προδιαγραφες;
    Που τους συχαινεται ολακερος ο κοσμος;
    Και μετα γκαριζουν "αντι-σημιτης";
    Μπραβο θρασυτατε "Ελληναρα" μου.
    Μωρε τι ειπα; Θρασυτατε;
    Κι αφου τους ζηλευεις τοσο για δεν πας εκει κατω στην Αραπια να τους κανεις παρεα;

    Ναζί κανεις ή Να(μη)ζί;

    Καπου ταχω δει αυτα τα (X)alia πριν.
    Οταν θα κρουσουν οι καμπανες ομως οπου φυγει-φυγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ ανώνυμε 5:34, σε παρακαλώ ηρέμησε, θα πάθεις κάνα εγκεφαλικό και θα στερηθεί η Ελλάδα μας ένα άξιο, ενημερωμένο, αντικειμενικό, δημοκρατικό και κυρίως αντιρατσιστη πολίτης της.
    Χαλάρωσε άνθρωπέ μου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Γι' αυτό τους γουστάρω, γιατί είναι ικανότατοι και άξιοι.....
    Γι' αυτό τους ζηλεύω, γιατί θα ήθελα η χώρα μου να λειτουργεί έτσι....."



    Αν τους ζηλεύεις τόσο, "πορευου και εσυ και ποιει ομοίως".Ήγουν περιτομή, κοτσιδάκια, γιαρμούλκα στην καυκάλα και "γιούργια" στους άμαχους Παλαιστίνιους!


    Μίνως.
    Υ.Γ.Δεν μου λες ρε παληκαρά μου, αν η Ελλαδα αποφασίσει να αξιοποιήσει ενεργειακά τα αποθέματα ουρανίου που διαθέτει, υπάρχει περίπτωση να βρεθει καποιος πεπολιτισμένος δυτικός που θα της παραξει την τεχνογνωσία κατα το προηγούμενο του Ισραήλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας αρχίσομε με την αξιοποίηση των πετρελαίων μας σε πρώτη φάση.... και μετά συνεχίζομε με την αξιοποίηση των αποθεμάτων ουρανίου ρε γεωλόγε μου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 09 Δεκεμβρίου 2009 2:01 μ.μ.

    ΕΤΕΡΟΝ ΕΚΑΤΕΡΟΝ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε συ Μινω,

    Γιατι δινεις σημασια στον "και με την βουλα" σεσημασμενο σαγιαν.
    Ολα ταχει. Και περιτομη, κι ας μας το παιζει "θηλεον", και κοτσιδακια και απο κεινο τ' αλλο το σκουφι. Και παιρνει και προφυλαξεις οταν παγαινει Παλαιο Ψυχικο μερια για συναντηση με τους ιστρουχτορες του ή οταν τους συνανταει και αλλου.
    Ας τονε. Τον εχω ξεβρακωσει κανονικα.
    Αυτος οταν βρεχει στο Τελ-Αβιβ ανοιγει ομπρελλα στην Θεσσαλονικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.