12/12/09

Η μαϊμού με την μπλε και κόκκινη φάτσα

Στο νησί δημιουργήθηκε ένα πεδίο πολύ ανοικτό για προβοκάτσιες. Κάτι που έκανε ένας Τουρκοκύπριος, μπορεί να θεωρηθεί ότι το έκανε ένας Ελληνοκύπριος. Και κάτι που έκανε ένας Ελληνοκύπριος μπορεί να θεωρηθεί ότι το έκανε Τουρκοκύπριος.

Σάστισε πολύ ένας φίλος που διάβασε το χθεσινό μου άρθρο. Δεν πιστεύει, λέει, ότι έγραψε Ελληνοκύπριος εκείνο το άρθρο στη Cyprus Mail. «Οπωσδήποτε είτε κάποιος από την Τουρκία είτε κάποιος φανατικός Τουρκοκύπριος το έχει γράψει», λέει. Ένας Ελληνοκύπριος δεν μπορεί, λέει, να έχει χάσει τόσο πολύ το μυαλό του. Δεν μπορεί να αποκαλεί αγνώμονες, λέει, τους Τουρκοκύπριους που σηκώνουν κεφάλι κατά της Τουρκίας. Κοντολογίς, αυτή είναι δουλειά κάποιου Τούρκου, λέει.

Και ήταν στ΄ αλήθεια καλά εκπονημένο (σχέδιο), κατά τον ίδιο. Δεν το είχε γράψει τουρκόφωνη εφημερίδα. Επιπλέον, η εφημερίδα που το έγραψε είναι ελληνοκυπριακή. Για να νομίσει κάποιος ότι το έγραψαν Ελληνοκύπριοι. Δεν μπορώ να ξέρω. Όμως, ότι γίνεται, γίνεται. Είναι και αυτό μια άποψη. Πρόσφατα παρακολούθησα μια ταινία. Τη ζωή του Larry Flynt, ο οποίος είναι μεγιστάνας των ΜΜΕ στην Αμερική. Συγκλόνισε σχεδόν την Αμερική με τα δημοσιεύματα στα περιοδικά του. Τον κατηγόρησαν για πορνογραφία και ανηθικότητα. Τον πήραν στα δικαστήρια επειδή δημοσίευσε τη γελοιογραφία του 'Αγιου Βασίλη που κρατούσε στο χέρι ένα τεράστιο πέος. Ο Flynt είναι ένας από τους πρώτους που είπαν το σλόγκαν «κάνε έρωτα, όχι πόλεμο».

Προσπάθησε σώνει και καλά να αποδείξει ότι η πραγματική ανηθικότητα στον κόσμο είναι οι πόλεμοι και οι δολοφονίες ανθρώπων, όχι το γυμνό και ο έρωτας. Τόσο οι πολιτικοί όσο και η εκκλησία παραπονέθηκαν γι΄ αυτό το λόγο. Συχνά τού έκαναν μηνύσεις. Και τον οδηγούσαν στα δικαστήρια. Μια φορά είπε το εξής στο δικαστήριο όταν τον ρώτησαν την άποψή του: «Η άποψη είναι όπως η τρύπα του κώλου και όλοι έχουν από μία!».

Η Κύπρος απέκτησε μια τέτοια δομή τώρα, που τα πάντα έχουν συγχυστεί. Δεν είναι και πολύ αντιληπτό πού βρίσκεται και σε ποια παράταξη είναι ο καθένας. Σε κανένα μέτωπο δεν υπάρχει ενότητα. Ούτε ανάμεσα σε εκείνους που φαίνονται ενωμένοι δεν υπάρχει ενότητα. Οι συντεχνίες μας για παράδειγμα. Ξεσηκώθηκαν και διοργάνωσαν κινητοποίηση τριάντα συντεχνίες ενάντια στο νόμο περί μισθών και επιδομάτων. Όμως, όταν τα πράγματα έφτασαν στην υποβολή παραπόνου προς τα Ηνωμένα Έθνη και την ΕΕ γι΄ αυτά που κάνει η Τουρκία στο νησί, έμειναν μόνο εννιά συντεχνίες. Μόνο εννιά συντεχνίες υπέγραψαν την επιστολή αυτή. Στο νησί δημιουργήθηκε ένα πεδίο πολύ ανοικτό για προβοκάτσιες. Κάτι που έκανε ένας Τουρκοκύπριος, μπορεί να θεωρηθεί ότι το έκανε ένας Ελληνοκύπριος. Και κάτι που έκανε ένας Ελληνοκύπριος μπορεί να θεωρηθεί ότι το έκανε Τουρκοκύπριος.

Για παράδειγμα, ποιος έγραψε εκείνα τα συνθήματα στους τοίχους; Με κόκκινη μπογιά; Και με μπλε μπογιά; Με κόκκινη μπογιά γράφει ότι «Η Κύπρος είναι τουρκική». Ενώ με μπλε μπογιά γράφτηκε σε τουρκικό αυτοκίνητο στο νότο η λέξη «ΕΟΚΑ». Και προηγουμένως είχαν γράψει το σύνθημα ΅Fuck Greek΄ στο βορρά στη βάση του «Μνημείου της Ειρήνης» στον κυκλικό κόμβο της πύλης της Κέρμιας. Πιάστε όλες αυτές τις επιγραφές και συγκρίνετέ τες μεταξύ τους. Θα δείτε πόσο μοιάζουν μεταξύ τους εκείνα τα γράμματα, η ουρά εκείνων των γραμμάτων. Σαν να βγήκαν όλα από το ίδιο χέρι. Τόσο αυτά που γράφτηκαν με κόκκινη μπογιά, όσο και αυτά που γράφτηκαν με μπλε. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι ένας Ελληνοκύπριος θα μπορούσε να γράψει στους δικούς του τοίχους ότι «Η Κύπρος είναι τουρκική», έτσι δεν είναι; Ούτε θα μπορούσε να διανοηθεί κάποιος ότι ένας Τουρκοκύπριος θα έγραφε «ΕΟΚΑ» πάνω σε ένα τουρκικό όχημα.

Όπως το 1962 κανείς δεν σκέφτηκε ότι οι βόμβες στα τεμένη Μπαϊρακτάρ και Ομεριέ στο νότο είχαν τοποθετηθεί από την ΤΜΤ, έτσι και τώρα κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί κάτι τέτοιο.

Μπορεί να μην δίνετε σημασία στα γεγονότα αυτά, που φαίνονται απλά. Όμως, μην ξεχνάτε ότι εκείνοι που γράφουν τα συνθήματα αυτά δρουν στα κρυφά. Κάνουν αισθητό το γεγονός ότι είναι μια δύναμη που δρα υπογείως. Όπως γράφουν κρυφά αυτά τα συνθήματα, χωρίς να συλλαμβάνονται από κανέναν, μπορούν να κάνουν και άλλα πράγματα κρυφά.

Δηλαδή τι; Εκείνοι που γράφουν συνθήματα στους τοίχους, μήπως δεν μπορούν να βάλουν βόμβες άμα θέλουν; Μήπως είναι μια τέτοια δουλειά και το άρθρο εκείνο στη Cyprus Mail, όπως είπε και ο φίλος μου; Μήπως το μισό πρόσωπο αυτού που το έκανε είναι μπλε και το άλλο μισό είναι κόκκινο;

Κωδικός άρθρου: 916143
ΠΟΛΙΤΗΣ - 11/12/2009, Σελίδα: 13

2 σχόλια:

  1. Ο κατάπτυστος ανθέλληνας προσπαθεί να πείσει ότι το έκαναν Έλληνες αλλά θα φανερωθεί στο κόσμο η αλήθεια , η ergenocon η MiT, και η CIAltd μαζι με παρακρατικούς ντεντεδες θα φανερωθούν

    Ακούτε λαμογια μας τρομοκρατούν να μην μιλάμε να μην λέμε όποιος μιλήσει θα θεωρείτε αυτομάτως ιερόσυλος ?
    ΝΕΑ ΤΑΞΗ παλαιάς σχόλης σας πήραν χαμπάρι και οι πέτρες
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ και θα το φωνάζουμε δυνατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. NA TO PERIMENOUME ! SYGOURO EINAI OTI ETOIMAZOYN NA ANATYNAKSOUN KANA TEMENOS STHN THRAKI GIA NA DESH TO THEMA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.