10/12/09

Με ακύρωση της διπλωματικής συμφωνίας με την Τουρκία απειλεί η Αρμενία

Με ακύρωση της ιστορικής συμφωνίας σύναψης διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία απειλεί η Αρμενία, αν η Άγκυρα συνεχίσει να ζητά σε αντάλλαγμα για την εξέλιξη της διαδικασίας της συμφωνίας τη διευθέτηση των διαφωνιών μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Η Αρμενία είναι έτοιμη να τιμήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις της και περιμένουμε το ίδιο να κάνει και η Τουρκία», δήλωσε ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν, κατά τη διάρκεια κοινής αυνέντευξης Τύπου με το Λετονό ομόλογο του Βάλντις Ζάτλερς.

«Αν η Τουρκία καθυστερήσει τη διαδικασία επικύρωσης, η Αρμενία θα χρησιμοποιήσει άμεσα όσα προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο. Έχω δώσει οδηγίες στις υπηρεσίες του κράτους να προετοιμάσουν τις κατάλληλες τροποποιήσεις στη νομοθεσία μας σχετικά με την υπογραφή, την επικύρωση και την κατάργηση των διεθνών συμφωνιών», πρόσθεσε ο κ. Σαρκισιάν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρμενίας, οι συμφωνίες που θα υπογραφούν από τις δύο χώρες για τη διαμάχη σχετικά με το Ναγκόρνο Καραμπάχ «είναι καταδικασμένες σε αποτυχία».

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο, η Αρμενία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνίες για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων και το άνοιγμα των συνόρων των δύο χωρών, μετά από δεκαετίες εχθρότητας.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Γαλλ. Πρακτορείο

7 σχόλια:

  1. the question here is when has turkey ever honored her signature?

    and here lies the answer ----> NEVER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην φωτογραφία ο μόνος που δεν γελάει είναι ο αρμένιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αδερφοί Αρμένιοι, τα ήθελε ο ποπός σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα φαίνεται πως θυμήθηκαν τα μαρτύρια των προγόνων τους από τους Τούρκους οι άνθρωποι. Να δούμε εμείς πότε θα θυμηθούμε τα βάσανα των δικών μας προγόνων. Ευτυχώς τα θυμάται ο κύριος Roberto Lopez από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας που μιλά στα ίσια για Hellenicganoside από τους Τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγγνώμη για το λάθος: Το σωστό είναι hellenicgenocide

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Oi Armenioi exoun kathe logo na min ypotactoun stous Tourkous!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πράγματι, η φωτογραφία τα λέει όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.