23/12/09

Ελληνική ιθαγένεια για τους μετανάστες δεύτερης γενιάς

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι μετανάστες αποτελούν πλέον μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και πρόσθεσε ότι όσοι εξακολουθούν να τους αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας εθελοτυφλούν μπροστά στα προβλήματα που μπορεί να έλθουν, καθώς άθελά τους ωθούν τους μετανάστες και ιδίως τη νέα γενιά στο περιθώριο.

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την ελληνική ιθαγένεια παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Συγκλονισμένος από τον «πόνο του πλανήτη που είδε μαζεμένο» στο Κέντρο σίτισης άστεγων Ελλήνων και μεταναστών του Δήμου Αθηναίων, το οποίο επισκέφθηκε το μεσημέρι, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο για πρώτη φορά ήταν παρών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Στη συνεδρίαση, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τα προβλήματα των ανθρώπων αυτών μπορούν να αποτελέσουν το θεμέλιο λίθο της συνεργασίας κράτους-Εκκλησίας, προσθέτοντας ότι η παρουσία του Αρχιεπισκόπου στο υπουργικό συμβούλιο υπογραμμίζει την τιμή που περιποιεί τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση στην ανθρωπιστική προσφορά της Εκκλησίας, η οποία μεταξύ άλλων βοηθά καθημερινά μέσω συσσιτίων 35.000 ανθρώπους.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι μετανάστες αποτελούν πλέον μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και πρόσθεσε ότι όσοι εξακολουθούν να τους αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας εθελοτυφλούν μπροστά στα προβλήματα που μπορεί να έλθουν, καθώς άθελά τους ωθούν τους μετανάστες και ιδίως τη νέα γενιά στο περιθώριο.

«Οι στόχοι της μεταναστευτικής πολιτικής μας είναι η ασφάλεια, η δικαιοσύνη και η ανθρωπιά» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι είναι χρέος της Πολιτείας να στηρίξει την Εκκλησία στο έργο της, καθώς αυτή μπορεί να συνδράμει ανθρώπους τους οποίους δεν μπορεί να προσεγγίσει το κράτος.

Το προνοιακό έργο της Εκκλησίας είναι στην πρώτη γραμμή, επισήμανε από τη μεριά του ο Αρχιεπίσκοπος, αναφέροντας πως η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από τη Λιβαδειά, όπου και διακονούσε επί 40 έτη ως μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, και μάλιστα προσκάλεσε τον πρωθυπουργό να επισκεφθούν μαζί τη Λιβαδειά, πρόσκληση την οποία ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και γενικότερα η Εκκλησία πέραν των αστέγων και απόρων έχει εκπονήσει προγράμματα για χρόνια πάσχοντες και κατάκοιτους που χρήζουν βοήθειας, καθώς και για αυτιστικά και τετραπληγικά παιδιά και παιδιά με νοητική καθυστέρηση.

Ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε να βοηθηθεί η Εκκλησία με τα δεσμευμένα κτήματά της ώστε να δημιουργηθεί ένας φορέας «τα χρήματα του οποίου δεν θα γίνουν ούτε μετοχές της Εκκλησίας, ούτε θα πηγαίνουν στον κρατικό κορβανά», αλλά θα γίνουν προνοιακές δομές. Επίσης ζήτησε τη μείωση της γραφειοκρατίας σχετικά με τις δομές αυτές, ώστε να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η δημιουργία τους.

Απαντώντας ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας-κράτους, τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης των προγραμμάτων εκ μέρους του κράτους και υπογράμμισε την πρόταξη της ανθρωπιάς και της αξιοπρέπειας, καθώς, όπως ανέφερε «αν δεν υπάρχουν αυτά, όσους νόμους κι αν φτιάξεις και όσα χρήματα κι αν διαθέσεις, δεν φτιάχνεις κοινωνία συνοχής που να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι είναι πολλά τα ζητήματα προς συζήτηση με την Εκκλησία και κατέληξε λέγοντας «ελπίζω να είναι καρποφόρος ο εποικοδομητικός διάλογος που έχουμε αρχίσει».

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί το «μικρό κοινοβούλιο», όπως είπε, της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Συζήτηση νομοσχεδίου για την χορήγηση ιθαγένειας

Η χορήγηση ιθαγένειας σε ομογενείς και μετανάστες, είναι ένα στοίχημα το οποίο η Ελλάδα δεν δικαιούται να μην κερδίσει, ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας, σιγουριάς και κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς το φαινόμενο της μετακίνησης πληθυσμών έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και είναι φυσικό να μας δημιουργεί ανησυχία. Και πρόσθεσε πως οι αλλαγές που συντελούνται αγγίζουν ακόμα και την ταυτότητά μας.

Ωστόσο, όπως τόνισε, ο φόβος είναι κακός οδηγός και δεν μπορούμε να έχουμε ασφάλεια αν δεν συμπεριλάβουμε στην κοινωνία μας και όσους ζουν στην πατρίδα μας, οι οποίοι, κάθε μέρα που περνούν στη χώρα μας βρίσκονται όλο και πιο κοντά στην Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι όλα τα κόμματα συμφωνούν κατά βάση, πλην κάποιων ακραίων φωνών, με τον τρόπο που προσεγγίζει το θέμα η κυβέρνηση, κι αυτό δίνει μια νέα διάσταση πατριωτισμού, που είναι βασισμένος σε μια ανοιχτή κοινωνία.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι αναμένεται στην Αθήνα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτιέρες, με τον οποίο συνομίλησε πρόσφατα στην Κοπεγχάγη. Ο κ. Γκουτιέρες εκφράσθηκε θετικά για τα μέτρα που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση για τους μετανάστες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, που μίλησε στη συνέχεια, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη καθυστερήσει να πάρει αποφάσεις και πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολής ή ολιγωρίας. Άλλωστε, όπως τόνισε οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι προς την κατεύθυνση της ένταξης των μεταναστών κάτι που υποδεικνύει και το ελληνικό Σύνταγμα στο άρθρο 5.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι Έλληνας θα γίνεται εκείνος που το επιθυμεί.

Με το νομοσχέδιο που προωθείται, όπως τόνισε ο κ. Ραγκούσης:

Α. Ανοίγεται η πόρτα στη δεύτερη γενιά μεταναστών.

Β. Εξορθολογίζεται και εναρμονίζεται με το κράτος δικαίου ο θεσμός της πολιτογράφησης, και

Γ. Απονέμεται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε ομογενείς και μετανάστες που ζουν για πολλά χρόνια στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, στις επόμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης, θα πάρουν μέρος περί τις 250.000 ομογενείς και μετανάστες.

Δικαίωμα απόκτησης ιθαγένειας θα έχουν όσοι έχουν γεννηθεί και ζουν στην Ελλάδα τουλάχιστον για πέντε χρόνια, τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα και δηλώνονται από τους γονείς τους, καθώς και τα παιδιά που φοιτούν πολλά χρόνια σε ελληνικά σχολεία (μένει να οριστεί ο ακριβής αριθμός).

Στη συνέχεια μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος τόνισε ότι η μετανάστευση παίρνει διαστάσεις εθνικού προβλήματος, αλλά έχει και ευρωπαϊκές διαστάσεις.

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης στην Ελλάδα γίνεται το 1/3 των συλλήψεων που γίνονται στην Ευρώπη, όπου ο συνολικός αριθμός είναι 320. 000. Η Ελλάδα «διαχειρίζεται» κάθε χρόνο γύρω στις 250.000 ψυχές, με τις οποίες ασχολούνται 15.000 αστυνομικοί.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε και στην Τουρκία, η οποία, όπως είπε, δεν τηρεί τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της υπογραφής συμφωνίας της Τουρκίας με την FRONTEX, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα θίγονται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι απαγορεύθηκε η σύλληψη και η επαναπροώθηση μεταναστών δεύτερης γενιάς και καταργήθηκαν τα εμπόδια στη μετακίνησή τους προς και από την πατρίδα τους. Επίσης εφαρμόζεται ο εθελοντικός επαναπατρισμός και το τελευταίο δίμηνο έχουν αποχωρήσει από τη χώρα 1500 άτομα για τις πατρίδες τους. Ανέφερε επίσης ότι θα γίνει καταγραφή όσων μένουν παράνομα στην Ελλάδα, ενώ σύντομα θα φέρει προς συζήτηση, στο υπουργικό συμβούλιο, νομοσχέδιο για μια νέα πολιτική ασύλου .

Συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου με θέμα την οδική ασφάλεια

«Η οδική ασφάλεια αποτελεί εθνικό θέμα, πρώτα-πρώτα γιατί αφορά την ίδια την ζωή, ενώ παράλληλα οι επιπτώσεις στη ζωή της χώρας από τα τροχαία δυστυχήματα είναι τρομακτικές» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στην σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος έθεσε ως στόχο της κυβερνητικής πολιτικής την μείωση των τροχαίων κατά 40% ως το 2015, και έκανε λόγο για 15000 θύματα ετησίως.

«Κατέχουμε την τελευταία θέση στην οδική ασφάλεια στην Ευρώπη των «15» και μία από τις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη των «27»» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου επισημαίνοντας πως το ζήτημα είναι πολύπλοκο και απαιτεί την συνεργασία πολλών φορέων και υπουργείων.

Από την μεριά του ο υπουργός Μεταφορών, Δικτύων και Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας είπε ότι τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες μεταξύ 18 και 39 ετών, τονίζοντας ότι πέραν του τραγικού γεγονότος της απώλειας ζωών, η Ελλάδα επιβαρύνεται με 5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως από τα τροχαία δυστυχήματα.

«Η βαρύτητα του θέματος δεν έχει εκτιμηθεί δεόντως» είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι τα προηγούμενα προγράμματα που είχαν εκπονηθεί δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Ο υπουργός πρότεινε την δημιουργία Γενικής Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας, ενώ ως κατευθύνσεις της πολιτικής πρότεινε την κάλυψη των θεμάτων χρήστης-όχημα-οδικό περιβάλλον, επιτήρηση οδικού δικτύου, περίθαλψη μετά το ατύχημα, κυκλοφοριακή αγωγή, οδική ασφάλεια και αυτοδιοίκηση και αξιοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ.

Εξειδικεύοντας τις προτάσεις του ο κ. Ρέππας πρότεινε μεταξύ άλλων: αξιολόγηση της οδικής ασφάλειας κάποιου έργου, επιθεώρηση οδικού δικτύου, καθιέρωση τηλεφωνικής γραμμής για ενημέρωση για τις ελλείψεις του οδικού δικτύου, δημιουργία υπηρεσίας καθαίρεσης αυθαίρετων διαφημιστικών πινακίδων, οριζόντια επισήμανση (Stop) στο έδαφος των διασταυρώσεων, προμήθεια εξοπλισμού της τροχαίας, δημιουργία ασφαλών στάσεων στις δημόσιες συγκοινωνίες, αναμόρφωση του συστήματος εξετάσεων απόκτησης διπλώματος οδήγησης, καθιέρωση υποχρεωτικής της ζώνης ασφαλείας για τους επαγγελματίες οδηγούς, «απελευθέρωση» των πεζοδρομίων και ενδεχόμενη διαπλάτυνση τους, πλήρης απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων από επαγγελματίες οδηγούς με το όχημα εν κινήσει, δημιουργία ασφαλών προσβάσεων στα σχολεία, σύνδεση του bonus-malus των ασφαλιστικών εταιρειών και με το point-system, έλεγχο των ταχογράφων βαρέων οχημάτων, πρόγραμμα καθορισμού τοποθέτησης πινακίδων, επιτήρηση της «επιθετικής» οδήγησης, ταχύτερη πρόσβαση τραυματιών στα νοσοκομεία ενδεχομένως και με καθιέρωση λωρίδων «αντίθετης» κυκλοφορίας για ασθενοφόρα, πρόγραμμα τοποθέτησης στύλων των οργανισμών κοινής ωφελείας, δημιουργία βάσης δεδομένων οδικών συμβάντων και εκπομπή κοινωνικών μηνυμάτων από τα ΜΜΕ.

Από την μεριά του ο πρωθυπουργός επισήμανε το ζήτημα της διαφθοράς στις διαδικασίες απόκτησης διπλώματος οδήγησης, ενώ επέμενε ιδιαίτερα στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το σχολείο, ιδίως το ολοήμερο, στην κυκλοφοριακή αγωγή των παιδιών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

27 σχόλια:

  1. το τελος της ελλαδας μολις ηρθε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κλάπ κλάπ κλάπ... Εύγε!!!
    Παράσταση χολυγουντιανών προδιαγραφών, όλο το χθεσινό θέατρο με την επίσκεψη του Αριεπισκόπου και του Πρωθυπουργού στο κέντρο σίτισης και την συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου στο Υπουργικό Συμβούλιο.
    Ωστόσο, το ΘΕΣΜΙΚΟ ερώτημα πρός τον Πρωθυπουργό παραμένει :
    Έχει το δικαίωμα εκ του Συντάγματος, να αλλοιώνει μονομερώς, τη σύνθεση του εκλογικού σώματος, το οποίο υπό την ΠΑΡΟΥΣΑ σύνθεσή του, του έδωσε την εντολή να κυβερνήση;
    Θα μιλήση κάποιος απο αυτούς τους λαλίστατους συνταγματολόγους ή θα κάνουν τουμπεκί όλοι τους;
    Βρωμόσκυλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατ’ αρχήν κάτι που με ενόχλησε αφάνταστα. Από την μία έχουμε έναν εθνικό θεσμό όπως είναι το κράτος και εκπορεύεται από την βούληση των ελλήνων ανεξαρτήτως θρησκεύματος να συνυπάρξουν σε μια πολιτεία υπό μια σημαία και υπό τα εθνικά σύμβολα. Είναι πολύ γνωστό σε όλους ότι άλλο πράγμα είναι η εθνική συνείδηση και άλλο πράγμα είναι η θρησκευτική συνείδηση. Εγώ δηλώνω και είμαι έλληνας, χριστιανός ορθόδοξος και θεωρώ ότι όποιος προσπαθεί να διαχωρίσει αυτές τις δύο ταυτότητες το κάνει είτε εκ του πονηρού είτε γιατί είναι εμπαθείς είτε διότι διαθέτει παχυλή άγνοια. Αλλά άλλο πράγμα είναι η προσωπική μου στάση στο δίπολο θρησκεία – εθνότητα. Άλλο πράγμα είναι η παράσταση του θρησκευτικού ηγέτη ενός μέρους του ελληνικού έθνους στο σώμα που εκφράζει καθαρή πολιτική εξουσία και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να δείχνει κανενός είδους θρησκευτική προτίμηση. Δηλώνω σοκαρισμένος από την απρέπεια του πρωθυπουργού αλλά και από την άμετρη ανοησία του αρχιεπισκόπου. Και επισημαίνω πως λίγα μόνο χρόνια πριν αν γινόταν κάτι ανάλογο μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου θα είχαν σηκωθεί και οι «προοδευτικές» λάσπες να καταδικάσουν το ανοσιούργημα. Τώρα που κρύβονται αυτές οι λάσπες;
    Η εκκλησία δεν πρέπει να κάνει καμία φιλανθρωπία έναντι ατόμων που δεν είναι μέλη της όταν τα μέλη της έχουν την ανάγκη της. Αυτό το έργο είναι έργο της κυβέρνησης. Ας επιβάλει φόρους μεν αλλά ας αναλάβει και τον ρόλο του. Δεν έχει κανένα λόγο η Εκκλησία της Ελλάδος να συντηρεί μουσουλμάνους. Τελεία και παύλα. Αρκετά ανεχτήκαμε την εκμετάλλευση και δεν είναι ρατσισμός η προφανής λογική που λέει ότι κάποια ένωση ανθρώπων πρώτα απ’ όλα πρέπει να νοιάζεται για τους ανθρώπους που την αποτελούν. Η εκκλησία έχει να επιτελέσει και επιτελεί έργο αλλά δεν χρειάζεται να μαζεύει την σάρα, την μάρα και το κακό συναπάντημα. Μόνο κακό θα κάνει αυτό στην εκκλησία.
    Τώρα ως προς την νομιμοποίηση λαθρομεταναστών. Υπάρχει νομοθεσία και δεν χρειάζεται αλλαγή αλλά εφαρμογή. Έχουν γίνει πάρα πολλές νομιμοποιήσεις. Καλώ και εγώ όλους τους έλληνες να στηρίξουμε με τις υπογραφές μας όποιες νομικές προσπάθειες γίνουν σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για να ανατραπεί ο επιχειρούμενος νόμος. Αν τα νομικά μέσα κριθούν ανεπαρκή πρέπει να περάσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Δεν μπορεί οι ονειρώξεις κάποιων ανεγκέφαλων που δεν δίνουν ούτε ένα λεπτό του ευρώ για τις ζωές μας και μας βλέπουν μόνο ως κοπάδι προβάτων προς φορολόγηση για να πληρωθούν οι διορισμένοι ημέτεροι, να απειλούν το μέλλον των παιδιών μας. Αυτή η επιχειρούμενη αλλοίωση της σύστασης του ελληνικού έθνους δεν θα περάσει. Ακόμα και νομικά να περάσει το θέμα το αποτέλεσμα θα είναι να φέρουμε το άπαρτχαϊτ στους δρόμους των πόλεών μας. Για το καλό τους ας ασχοληθούν με το συμμάζεμα του κράτους μας αφού θέλουν να το παίξουν «καλά προσκοπάκια» και ας αφήσουν τις ανοησίες που θα τις πληρώσουμε όλοι μας με αίμα και όχι με χρήματα.-

    Ελευθέριος Β.

    ΥΓ Οι «πγοοδευτικοί» θυμούνται ακόμα τα συλλαλητήρια της εκκλησίας για το «μακεδονικό» και γι’ αυτό τα χθεσινά «σορόπια» με την Εκκλησία της Ελλάδος. Αν υπάρχουν απροσκύνητοι ιεράρχες θα πρέπει να στρέψουν τα νώτα στην εξουσία και να σταθούν μαζί με το λαό όπως τότε για κάτι ακόμα ποιο επικίνδυνο από εκείνο τον κίνδυνο μας ετοιμάζουν και να ξέρουν ότι θα μπορέσουν να μιλήσουν στις καρδιές όλων όσων αισθάνονται έλληνες ανεξάρτητα από το δόγμα που πιστεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως αναμένονταν, ανοίγουν την Κερκόπορτα με αρχή τις Δημοτικές Εκλογές!

    Αυτό που δεν αναμένονταν ήταν η θλιβερή παρουσία του άβουλου Αρχιεπισκόπου...

    Και μόνο η σατανική σκέψη να εμφανίσουν τον αφελή Ιερώνυμο στις κάμερες για να περάσουν πιο εύκολα το ξεπούλημα της Ελλάδας, δικαιώνει και τις πιο "συνωμοσιολογικές" υποψίες για τα παιγνίδια που παίζονται.

    Ποιος, και από ποια πουλημένα media, θα έχει τη δυνατότητα εξηγήσει στον κόσμο, πως Έλληνες δεν είναι όποιοι απλά ζουν στην Ελλάδα, ή πάνε σε Ελληνικό σχολείο (!), αλλά ένα σύνολο ανθρώπων που μοιράζονται κοινή καταγωγή, ιστορία, παραδόσεις, πολιτισμό, αξίες;

    Και η αξιωματική αντιπολίτευση; Μήπως έχει σημαντικότερες ασχολίες;

    Μια και η πλειοψηφία της κυβέρνησης δεν επιτρέπει το σταμάτημα του νομοσχεδίου στα πλαίσια της ομαλής κοινοβουλευτικής λειτουργίας, θα βρει ο Σαμαράς το θάρρος να δηλώσει πως θα αντιδράσει με όλα τα μέσα, ακόμα και με καταγγελία των κυβερνόντων, και έκκληση στο λαό (και, ναι, και στο στρατό!) να υπερασπίσουν την πατρίδα με όλα τα μέσα;

    Θα λειτουργήσει σαν Έλληνας πατριώτης, ή σαν όμηρος του ΣΥΡΙΖΑ και της υποκουλτούρας των Εξαρχείων, όπως ο θλιβερός προκάτοχός του;

    Θα καθίσει έστω και μια στιγμή να σκεφθεί τι θα του έλεγε η προγιαγιά του Πηνελόπη Δέλτα, ή θα σκεφτεί απλά τι είναι “politically correct”;

    Κι’ εμείς; Θα εξακολουθήσουμε να κλαιγόμαστε σε ένα στενό κύκλο ομοϊδεατών και blogs,;

    Είμαστε άξιοι της μοίρας μας;

    ¨Η είμαστε αντάξιοι του Μακρυγιάννη, του Κολοκοτρώνη («φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!») του Παύλου Μελά, του Κώστας Περρίκου, ,των Γλέζου και Σάντα, του Γρίβα-Διγενή, των Ισαάκ και Σολομού, και τόσων άλλων;

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτι πρέπει να κάνουμε γι αυτό το αισχρό νομοσχέδιο!!!! Δεν γίνεται να το αφήσουμε να περάσει... Δεν γίνεται να παραδώσουμε την Ελλάδα στους βάρβαρους...

    Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ""Η εκκλησία δεν πρέπει να κάνει καμία φιλανθρωπία έναντι ατόμων που δεν είναι μέλη της όταν τα μέλη της έχουν την ανάγκη της. Αυτό το έργο είναι έργο της κυβέρνησης. Ας επιβάλει φόρους μεν αλλά ας αναλάβει και τον ρόλο του. Δεν έχει κανένα λόγο η Εκκλησία της Ελλάδος να συντηρεί μουσουλμάνους. Τελεία και παύλα. Αρκετά ανεχτήκαμε την εκμετάλλευση και δεν είναι ρατσισμός η προφανής λογική που λέει ότι κάποια ένωση ανθρώπων πρώτα απ’ όλα πρέπει να νοιάζεται για τους ανθρώπους που την αποτελούν.""

    ζητω λοιπον η μασωνια, ζητω ο σιωνισμος που ολοι σας κατηγορειτε..απλα γιατι δεν μπορειτε να φτασετε το επιπεδο τους...
    τωρα αποκαλυπτεσται ολοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταρχήν δηλώνω Ελληνας Αθεος, για να γίνω κατανοητός. Τυχαίνει να έχω διαβάσει λίγο ιστορία και ξέρω ότι από αυτόν τον τόπο πέρασαν μιλιούνια αλλόδοξων (ίχνη τους υπάρχουν ακόμη σε τοπονύμια, επώνυμα και διαλέκτους) αλλά τελικά σώθηκε μια γλώσσα και μια πατρίδα (και μια θρησκεία αλλά αυτό δεν με αφορά). Η ιστορία δεν σταμάτησε. Πάλι, παιρνούν μιλιούνια.
    Εχουμε δύο επιλογές, ή τους ενσωματώνουμε και σε δύο γενιές θα είναι Ελληνες όπως οι παππούδες μας που μπορεί να μη μιλούσαν καν ελληνικά ή τους περιθωριοποιούμε. Το δεύτερο το δοκιμάσαμε ήδη, με αποτέλεσμα μαύρη εργασία, έλλειμμα στο ασφαλιστικό, εγκληματικότητα, γειτονιές γκέτο, σκηνές τριτοκοσμικές στο κέντρο της Αθήνας.
    Ακόμη με προσβάλει να υπάρχει ένα παιδί που εμείς του μάθαμε γράμματα ελληνικά, που ενδεχομένως δεν ξέρει να μιλάει άλλη γλώσσα και εμείς να το πετάμε στα σκουπίδια, χωρίς ιθαγένεια, χωρίς δικαιώματα, ανά πάσα στιγμή απελάσιμο προς μια χώρα που δεν γνωρίζει. Οπως πολύ σωστά λέει η εικόνα στην αρχή, "Ελληνας και γεννιέσαι ΚΑΙ γίνεσαι".
    Το νομοσχέδιο είναι καλό γιατί θα φτιάξει νέους Ελληνες και μάλιστα αποφασισμένους να δουλέψουν και να προκόψουν.
    Αυτοί που το φοβόνται είναι τυφλωμένοι από τη μισαλλοδοξία (κάψτε κι εμένα μαζί που δηλώνω άθεος). Είτε έχουν ένα συμφέρον: φτηνά και ανασφάλιστα μεροκάματα από άθλιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Ελευθέριος Β.

    >Κατ’ αρχήν κάτι που με ενόχλησε αφάνταστα.<

    Μήπως εννοείς "κατ' αρχάς"; Διότι άλλο "κατ' αρχήν" και άλλο "κατ' αρχάς".

    Το μεταναστευτικό σε απασχολεί καθόλου; Για μένα, σαν Έλληνα, αυτό "καίει" τώρα και όχι οι εκκλησιαστικές χαζομάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατά τα άλλα κατηγορούσαν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο πως ανακατευόταν στην πολιτική.
    Ε! Βέβαια, αυτά που έλεγε ο Χριστόδουλος ήταν επικίνδυνα για τα σχέδια τους και έπρεπε να φύγει... από την μέση, γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι πρωθυπουργός να βγάζουνε από το "συρτάρι" σκάνδαλα... για να τον ρίξουνε. Ο Αρχιεπίσκοπος μόνο με θάνατο βγαίνει από την μέση. Όπως και έγινε.
    Για φανταστείτε να ζούσε τώρα τί θα γινότανε??? Θα είχε ξεσηκώσει και τις πέτρες. Αυτό ακριβώς που δεν θέλανε και "φροντίσανε" καταλλήλως....
    Αλλά ας μην κοιμούνται ήσυχοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω ότι η μοναδική ελπίδα που έχουμε για να ακυρωθεί αυτό το σχέδιο νόμου είναι η ουσιαστική παρέμβαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι και η πρώτη σοβαρή δοκιμασία του Σαμαρά. Πρέπει να απειλήσει ότι δεν θα ψηφίσει τον πρόεδρο της δημοκρατίας και ότι θα πάμε σε εκλογές με σημαία το μεταναστευτικό. Πιστεύει κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ θα ξανακερδίσει τόσο εύκολα την άνοιξη; Ιδίως αν τεθεί ως δίλημμα αυτή η πρωτοφανής "νομιμοποίηση" των "μεταναστών" χωρίς καθόλου ασφαλιστικές δικλείδες;
    Αν τολμήσει ο Σαμαράς θα ακυρώσει απόλυτα το ΛΑΟΣ και θα κερδίσει και το "πατριωτικό" ΠΑΣΟΚ. Αν δεν τολμήσει, τότε απλά θα απογοητεύσει αυτούς που τον υποστήριξαν. Θα δείξει ότι και αυτός είναι μέρος του συστήματος και της συνδιαλλαγής.

    Πρέπει να τονιστεί ότι αυτό το σχέδιο νόμου, όπως προτείνεται, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην επαρχία, ιδίως σε μικρά χωριά, όπου δυστυχώς οι μετανάστες (οι Αλβανοί κυρίως, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας) είναι η πλειοψηφία. Πραγματικά δημιουργούμε μία αλβανική μειονότητα εκεί που δεν υπάρχει και εισάγουμε το κόσοβο στην πατρίδα μας. Επίσης να δω την στάση που θα τηρούν οι αλβανοί βουλευτές που σύντομα θα εκλέγονται στο κοινοβούλιό μας και που θα παίρνουν το χρίσμα από την Αλβανία, όπως συμβαίνει και με τους μουσουλμάνους της Θράκης μας, που ζητούν πρώτα την άδεια από την Τουρκία και έπειτα από τα κόμματά μας.

    Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό που όλα σχεδόν τα ΜΜΕ δεν αναφέρονται στο θέμα όσο και όπως πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι σημαντικό όταν ανέβει το νομοσχέδιο στο opengov.gr να υπάρξει μια χιονοστιβάδα σχολίων που θα αναδεικνύουν την προχειρότητα του εγχειρήματος, τις ατέλειές του, τις συνέπειες του για το μέλλον της χώρας, και (το σημαντικότερο) να ζητούν δημοψήφισμα για οποιαδήποτε αλλαγή στον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας.

    Μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις για το ζήτημα, όλοι όμως μπορούμε να συμφωνήσουμε πως σε ένα θέμα τόσο κομβικό (προσθήκη τεράστιου αριθμού νέων πολιτών) θα πρέπει να εκφραστει ο Ελληνικός λαός με δημοψήφισμα. Αυτό μπορεί να γίνει μετά από μια μεγάλη δημόσια συζήτηση και με ελάχιστο οικονομικό κόστος στις δημοτικές εκλογές του 2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και μια και μας ενοχλούν όλους λίγο ως πολύ τα ίδια γιατί αναλωνόμαστε σε δημοκρατικές συζητήσεις δεν το κατανοώ.
    Ειλικρινα τελικά τι φοβόμαστε περισσότερο τον μετανάστη ή τον Ελληνα που θα μας πει σοβινιστές επειδή τυχαίνει να μη θέλουμε τοσους πολλούς ξένους στην Ελλάδα;
    Ο μόνος τρόπος για να διαλυθεί η Ελλάδα ήταν να πλήξουν εκτός απο την οικογένεια την ομοιογένια της το κατάφεραν και το καταφέρνουν καθημερινά.
    Οσα νομοσχέδια και αν κάνουν το ..... να χτυπάνε μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε και εμείς.
    Θα πω το απλό μιλάνε για πρόβλημα στο ασφαλιστικό και ότι με τους ξένους θα το λύσουμε και ερωτώ γιατί προσλαμβάνουμε ξένους και δεν προσλαμβάνουμε τους Ελληνες ανέργους ; που είναι τόσοι πολλοί .
    Δεν εννοώ μόνο οι επιχειρήσεις αλλά και εμείς ...
    Είναι προδότες όλοι τους ΄γιατι δεν υπάρχει Ελληνας που να μη βοηθάει κατατρεγμένο και μετανάστη αλλά όχι στο βαθμό να γίνουμε εμείς μετανάστες στην Πατρίδα μας και να πολεμήσουμε μετά για να την ανακαταλάβουμε έλεος δλδ έλεος....
    ΤΟ είπα και άλλοτε έχω να βγω στο δρόμο σε διαδήλωση από τα φοιτητικά μου χρόνια αλλά στο τέλος όλο αυτό το κύμα αγανάκτησης που έχει να κάνει με την καταπίεση που νιώθουμε ως λαός, όχι μόνο στα οικονομικά αλλά κυρίως, λες και είμαστε φυλακισμένοι στην ίδια μας την πατρίδα θα ξεσπάσει πολυ γρήγορα πια.
    Κάποτε υπήρξε ο εμφύλιος πόλεμος και σκότωνε αδελφός τον αδελφό τώρα πια δεν θα είναι το ίδιο αλλά θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα .....
    Σαν Ελληνίδα ίσως ακουστώ ρατσίστρια αλλά σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι να με να γίνει η χώρα μου χωνευτήρι του καθε κατατρεγμένου ανά το κόσμο το νομοσχέδιο από μόνο του δεν μου λέει τίποτα ελπίζω να έχουν φροντίσει να δουν τον απόηχο του γιατί ή αυτοί ή εμείς.
    Σε λίγο θα είναι θέμα επιβίωσης του λαού ως έθνος και αν νομίζει η Εκάλη Διόνυσος Δροσιά Γλυφάδα και λοιπές συνοικίες ότι θα μείνουν εκτός του τυφώνα γελιώνται οικτρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε 10:21 , άθεε(δεν σε κατηγορώ για αυτό).

    Θεωρείς ότι αράπηδες, σχιστομάτηδες, μελαμψοι και άλλοι πολύχρωμοι πρόκειται να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία;
    Θα γίνει πιστεύεις blend-in ; Δεν νομίζω. όπως και στις άλλες χώρες με απείρως πιο οργανωμένες κοινωνικές υπηρεσιές(Αγγλία, ΗΠΑ, Γερμανια) πάλι γκέτο και περιθωριοποιημένες ομάδες θα δημιουργήσουν όπως τώρα. Θα κάνουν κόμματα και Αλβανοι, Τουρκοί θα έχουν και ερίσματα μιάς και συνορεύουμε. Εμείς θα μειωνόμαστε αυτοί θα πολλαπλασιάζονται.

    Έλληνας γίνεσαι αλλά σπάνια, καταρχάς πρέπει να έχεις το σωστό χρώμα. Όσο καλός Χριστιανός και αν προσπεθήσω να γίνω τον αράπη με στολή Ευζώνου στο Σύνταγμα δεν θέλω να τον δώ.
    Κα΄θε χώρα πρέπει να έχει τις ιδαιτερότητές της, να υπάρχουν ξεχωριστοί πολιτισμοί κτλ.
    Μην συγκρίνεις τα παλιά χρόνια όταν ήταν ο καθένας απομωνομένος , τα ταξίδια αδύνατα και το αρβανίτης πολεμιστής παντρευόνταν σε ένα ελληνικό χωρίο και ου΄τε που ξανάκουγε αρβανίτικα στην ζωή του ξανά.

    Πλέον ο Αλβανός μπορεί (πέρα από όλοι του την οικογένια που την έχει φέρει) να έχει επαφή με τις ρίζες του μέσω ταξιδιών, με΄σων επικοινωνία και δεν προκειται να ενσωματωθει.

    Υπάρχουν και εξαιρέσεις που τις ξέρω και μου αρέσει αλλά ο κανόνας είναι αυτος που περιέγραψα.

    Λοιπόν, κύριοι , υπάρχει μία πραγματικότητα, έχουμε γενίσει αλλοδαπούς. Τους πετάς έξω; Δεν έχουμε τα μέσα αλλά κυριώς του πολιτικούς.
    Τι να κάνουμε ;
    Δεν αφήνουμε να μπεί ΚΑΝΕΙΣ άλλος και όσοι είναι εδώ αφήνονται όπως είναι. Απαγορεύουμε την ιδιοκτησία,ενώ παιδιά τους μετά τα 18 ή βρίσκουν δουλειά ή τα διώχνουμε. Ακριβώς αυτό γίνεται στη Σαουδική Αραβία όπου έλληνες φίλοι ζούν εκεί εδώ και 4 γενιές και δεν έχουν καμία ιδιοκτησία. Γιατί οι Άραβες είναι έξυπνοι και προστατεύουν τον ορυκτό τους πλούτο, εμείς τις χιλιετίες ιστικού πλούτου και πολιτισμού γιατι δεν τις προστατεύουμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 10.33
    Δεν ξέρω φυσικά για τους παππούδες σου ,ΑΛΛΑ,οι δικοί μου ,για τους οποίους δεν δικαιούσαι να λες "οι παππούδες μας" καθώς και οι παππούδες πολλών άλλων, ήσαν Ελληνες και ελληνικά μιλούσαν και πολέμησαν στους πολέμους για να υπερασπίσουν αυτή τη χώρα.Εδώ υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν είναι απόγονοι των "μιλιουνιών "που πέρασαν μεν από δω αλλά ευτυχώς δεν έμειναν.Οι καινούργιοι θέλουν όμως να μείνουν . Πλανάσαι πλάνην οικτράν αν νομίζεις ότι ο πακιστανός και αφγανός ισλαμιστής θα γίνει ποτέ Ελληνας . Ελληνες δεν γίνονται με νομοσχέδια. Αυτό που επιδιώκουν το ξέρουμε καλά και δεν είναι να γίνουν"Ελληνες" αυτοί,πράγμα αδύνατον, αλλά να γίνουμε εμείς εξισλαμισμένα ανδράποδα ,θύματα της εγκληματικότητας ,της ανεργίας και της μαύρης εργασίας -ήδη συμβαίνει αυτό. Οσο για τα "ελληνικά γράμματα" που μαθαίνουν τα παιδιά ,άστο καλύτερα. Για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα ,υπάρχει νόμος για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να χορηγηθεί υπηκοότητα και δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Οι προτάσεις που προωθεί η κυβέρνηση είναι αντισυνταγματικές και προδοτικές.Αν επιμένει ας προσπαθήσει να αλλάξει το Σύνταγμα ή να κάνει δημοψήφισμα για να δούμε αν οι Ελληνες το εγκρίνουν ή όχι .Και μια φιλική συμβουλή : διάβασε περισσότερο ιστορία ή κσθόλου.Η γνώση "λίγης ιστορίας" είναι θλιβερό πράγμα,όπως φαίνεται από το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι είχε πει ο Σαμαράς για το μεταναστευτικό ("ΤΟ ΒΗΜΑ", 22/11/09):

    "Ρωτήστε με καλύτερα πώς θα τους ενσωματώσουμε. Σε όλες τις χώρες που υποδέχονται μετανάστες το μείζον πρόβλημα είναι πώς θα ενσωματώσουν στις κοινωνίες τους τα παιδιά των μεταναστών. Σε μας το πρόβλημα αυτό δεν ετέθη ποτέ. Το μόνο που αναρωτιόμαστε είναι αν θα τους δώσουμε ελληνική ιθαγένεια. Ε, λοιπόν, να τους τη δώσουμε την ελληνική ιθαγένεια. Αλλά πρέπει να τους δώσουμε και ελληνική ταυτότητα. Και γι΄ αυτό δεν βλέπω να γίνεται κάποια σοβαρή συζήτηση, την ίδια στιγμή που η Εργατική κυβέρνηση στη Βρετανία ανακάλυψε τη «βρετανικότητα» εδώ και χρόνια, ενώ στη Γαλλία ο Σαρκοζί δημιουργεί υπουργείο Εθνικής Ταυτότητας ακριβώς γι΄ αυτόν τον λόγο. Βλέπετε πόσο πίσω είμαστε στα θέματα αυτά από τους Eυρωπαίους εταίρους μας; Και βλέπετε πόσο ρηχή είναι η προσέγγισή μας ακόμη κι όταν αποφασίζουμε να ασχοληθούμε;."

    Δεν με καλύπτει. Για την τρέχουσα υπόθεση του κατάπτυστου ν/σ, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., Κ. Αϊβαλιώτης, δήλωσε:

    «Αλλοίωσαν τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας. Αλλοίωσαν το φρόνημα του λαού. Τώρα αλλοιώνουν και το εκλογικό σώμα. Αν πιστεύουν πως τους ψήφισε γι' αυτό ο ελληνικός λαός, τους προκαλούμε να θέσουν την πρότασή τους σε δημοψήφισμα. Ο ΛΑΟΣ θα απευθυνθεί στον λαό για να σταματήσει το ξεπούλημα της ψήφου του»..

    Αυτός με καλύπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. nativist 12:20 ,το θέμα είναι τόσο σοβαρό που δεν αρμόζουν μικροκομάτικές κόντρες.

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ ξέρω να πω πως όταν δεν μου αρέσει κάτι, τότε παλεύω να το αλλάξω.

    Κάντε ΑΥΤΟΝ που τους άνοιξε τη πόρτα να τη κλείσει ο ίδιος και μάλιστα ΔΥΝΑΤΑ.

    Υπάρχουν τρόποι. Έξυπνοι και πολιτισμένοι. Αυτοί πονάνε περισσότερο...

    Εχουμε την υποχρέωση όλοι εμείς που θέλουμε να δούμε αυτή τη χώρα να πάει μπροστά, έστω μία φορά, να συννενοηθούμε και να εργαστούμε βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Οι Έλληνες να βοηθήσουν τους Έλληνες και όλοι μαζί τη Πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ουσιαστικά οι αλβανοί και μετά οι βούλγαροι θα είναι οι τυχεροί που θα πάρουν την ιθαγένεια μιας και αυτοί είναι οι πρώτοι λαθρομετανάστες και μετανάστες που μπήκαν στην χωρα μας.Η υπογεννητικότητα σε συνδυασμό με την επιθετικότητα της τουρκίας κατά τους πολιτικούς σχεδιασμούς των δυο μεγάλων κομματων και μάλιστα από τα μέσα του 90 επιτάσσει την ελληνοποίηση των ξένων,αντί να δώσουν κίνητρα για να γεννήσουν περισσότερα παιδιά οι ελληνικές οικογένειες και εδώ φαίνεται το κενό στην κοινωνία από τον πνευματικό χώρο όσο και από την χριστιανική εκκλησία όπου ουσιαστικά σιτίζει τους λαθρομετανάστες και από τους επιχειρηματίες βιομηχάνους που το μονο που τους νοιάζει είναι το φτηνό εργατικό και τα υπερκέρδη. Δεν πρόλαβε η νέα δημοκρατία να το κάνει αυτό το έκανε το πασοκ, ουσιαστικά πέραν τις ανάτασης τις οικονομίας λόγο περισσοτερων εργατικών χεριών αυτοί θα είναι και οι αυριανοί στρατιώτες σε μια ενδεχομενη σύρραξη με την τουρκια,έτσι πιστεύουν.σε 100 ημερες είπε θα σώσει την ελλάδα.Να δούμε τις υπόλοιπες τι θα μας κάνει.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κατ'αρχήν πρέπει να περάσει νομοσχέδιο για την "ποσόστοση" όπως λέει και ο Καρατζαφέρης.
    Έπειτα, να ξεκαθαρίσουμε ότι μετανάστες ακόμη και αν πάρουν πράσινη κάρτα ΔΕΝ θα μπορούν ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ.
    Είναι τουλάχιστον ανεγκέφαλο, προδοτικό και -ελπίζω- αντισυνταγματικό να έχεις μη έλληνες να ψηφίζουν και να ψηφίζονται.
    Σε ό,τι αφορά μετανάστες που γεννιούνται στην Ελλάδα βεβαίως να πάρουν και ιθαγένεια και τα πάντα καθώς αυτοί μπορούν να γίνουν πραγματικοί έλληνες αρκεί να μην τους φερόμαστε σαν ηλίθιοι αλλά σαν άνθρωποι.

    ΥΓ Χαρακτηρισμοί όπως "αράπηδες" και άλλα χαριτωμένα θα έπρεπε να διαγραφούν απο τα σχόλια όχι απλά ως υβριστικά αλλά γιατί ρίχνουν το επίπεδο μας στο επίπεδο βλαχοαμερικανών μελών της Κουξ Κλουν Κλαν και παρόμοιων ναζιστόμουτρων που απέχουν παρασάγγας απο κάθε τι ελληνικό

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να πω και ‘γω κάτι.
    >Υπάρχει ένα βιβλίο με τίτλο: "Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών"
    Σ' αυτό το βιβλίο μερικοί περιγράφουν τα σκοτεινά σχέδια τους, του τρόπου για την κατάληψη της Παγκόσμιας Κυβέρνησης με έδρα την Ιερουσαλήμ. Στόχαστρο τους (για την επίτευξη του σχεδίου τους) είναι η διάλυση της συνοχής της οικογένειας την οποία θεωρούν ακρογωνιαίο λίθο της κάθε Κοινωνίας, της κάθε Πίστης, της κάθε Γλώσσας, του κάθε Πολιτισμού, του κάθε Έθνους.

    Η εφαρμογή του σχεδίου αυτού βρίσκεται στα τελικά στάδια του και τα συμπτώματα του δεν παρατηρούνται μόνο στην Ελλάδα αλλά σ’ όλες τις προηγμένες κοινωνίες. Γιατί αυτές τους ενδιαφέρουν πρώτα. Οι υπόλοιπες κοινωνίες με λίγα χρήματα θα εξαγοραστούν χωρίς να φέρουν ουδεμία αντίσταση.
    Βλέπουμε λοιπόν την άθλια κατάσταση στην Πατρίδα μας με τους αξιοθρήνητους λαθρο-μετανάστες και τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούν αλλά δεν σκεπτόμαστε: ΠΟΙΟΙ συνήργησαν για να δημιουργηθεί αυτή η κατάστασις;
    Πως και τον περασμένο αιώνα δεν υπήρχε τέτοιου είδους πρόβλημα; ΠΟΙΟΙ φταινε; ΠΟΙΟΙ συνήργησαν στους σημερινούς πολέμους ώστε να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα;
    Διότι είναι γνωστόν ότι σε κάθε πόλεμο και δυστυχία θα υπάρξουν πρόσφυγες.
    Ποιους εξαγόρασαν οι υπό το σκότος σχεδιάζοντας ώστε να συναινούν εκ των έσω, (του κάθε έθνους) τα κρυφά σχέδια τους;

    Υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι διαρρυκνειουν τα ιμάτια τους ότι το βιβλίο αυτό είναι καθαρά ένα σύγγραμμα μισητό και ψευδές που μόνο σκοπό έχει την δυσφήμηση ορισμένων ανθρώπων.
    Το κάνουν είτε από τελεία άγνοια της πραγματικότητας, είτε διότι είναι οι απόγονοι αυτών των συγγραφέων του βιβλίου αυτού.
    Και εγώ είμαι διατεθειμένος να τους πιστέψω αν και θεωρώ μερικούς απ’ αυτούς καθηγητές στην ψευδολογία. Αλλά πως να το κάνω αυτό τη στιγμή που μέσα στην Πατρίδα μας και μπρος στα μάτια μας ξετιλυσσονται τα αποτελέσματα σχεδίων που εκπονήθηκαν περισσότερο από μια εκατονταετία;
    Αγοράστε και διαβάστε το βιβλίο μεταφρασμένο από τον Ρώσο Σεργκεϊ Νιλους, και θα βρείτε πολλές απαντήσεις των προβλημάτων που απασχολούν την Ελλάδα και την ανθρωπότητα εν γένει σήμερα.<

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας; Λέει ! ! !

    Δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη, διότι δεν συμμετέχω στην παράβαση των Νόμων και του Συντάγματος της χώρας μου. Αυτό σε αντιδιαστολή με εκείνους που την ατιμάζουν, διότι την Πατρίδα μου την αγαπώ και είμαι έτοιμος να θυσιαστώ γι' αυτήν, όπως άλλως τε πιστεύω και όλοι οι Φίλοι του Ιστολογίου !

    ΖΗΤΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ "ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ"

    Επίσης, πιστεύω ότι δεν μπορεί ο κάθε πολιτικάντης, με το έτσι θέλω, όποτε του γουστάρει, παραβιάζοντας τους Νόμους και εξαπατώντας με προεκλογικά, να μου επιβάλει πια γλώσσα θα μιλώ, να μου φορτώνει τεράστια χρέη και να μου ρημάζει την Πατρίδα μου, πλημυρίζοντάς την με χιλιάδες ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!

    Να λάβει η Ελληνική Πολιτεία πάραυτα μέτρα για την υπογεννητικότητα, έχοντας σαν υπόδειγμα το τι ισχύει .... από το 1946 (!!) στην Γαλλία για τους πολίτες Γαλλικής εθνικότητας !

    Οι μουσουλμάνοι είναι Σουνίτες και Σιίτες. Αμφότεροι αλληλομισούνται μέχρι θανάτου και πιστεύουν πως για να επέλθει ειρήνη επί της Γης, πρέπι να σφαγούν οι μεν ή οι δε !

    Και οι Σουνίτες και οι Σιίτες μας θεωρούν Απίστους και πιστεύουν πως για να επέλθει ειρήνη επί της Γης, πρέπι να σφαγούν οι Άπιστοι !!!

    Μπορεί να ακούγεται ακραίο ... αλλά δεν είναι !

    Ρωτήστε ανθρώπους που έχουν ζήσει πολλά χρόνια σε ισλαμικές χώρες και θα διαπιστώσετε ότι έτσι είναι !

    Ευμένης ο Καρδιανός

    Υ.Γ. Για τον νυν Αρχιεπίσκοπο δεν έχω τίποτε να προσθέσω παρά μόνον ότι πολλές φορές έχω νοσταλγήσει τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολυ ευαισθησια βλεπω απο τον/την ΓΠ.
    Μηπως ειστε μελος της SPLC ή της ADL;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τι να πείς και από που να πιαστείς να ελπίζεις. όταν η φθορά του κοινωνικού ιστού και της εθνικής συνείδησης συμβαίνει τόσο γοργά. Με τον αδερφό μου έχω 10 χρόνια διαφορά. Σε εμένα είναι ακόμα νοπές οι διηγήσεις των δασκάλων και καθηγητών κανοντας ιστορία και η ζήλος με τον οποίο προετοιμάζαμε τις εκδηλώσεις στις εθνικές γιορτές. Ο αδερφός μου έχει μαύρα μεσάνυχτα, ο υπολογιστής, το ολοήμερο διάβασμα και το X factor είναι η εθνική του συνείδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πυροβολητή (23 Δεκεμβρίου 2009 12:28 μ.μ. ), μην ... πυροβολείς. Δεν επιδίδομαι σε μικροκομματικές κόντρες (μακριά από μένα), αλλά απλώς εκθέτω το ποιος είναι ποιος. Ακριβώς επειδή το θέμα είναι σοβαρό και βλέπω κάποιους να στηρίζουν ελπίδες στην ΝΔ (αν είναι δυνατόν!), επειδή απέκτησε νέα ηγεσία. Κατάλαβες;

    ΥΓ: Καλό θα ήταν κάποιοι να βάζετε τα ονόματά σας όπως εμένα, την Χριστίνα κ.ά., για να σας διακρίνει κανείς. Βλέποντας "ανώνυμος", προσπερνάς καμιά φορά.

    Πατάμε εκεί που λέει
    "Όνομα/Διεύθυνση URL", ανοίγουν δύο πλαίσια. Στο επάνω που λέει "Όνομα" γράφεις "Πυροβολητής". Το άλλο το αγνοείς. Απλό είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δηλαδη εσυ που σχολιαζεις σαν Ο/Η nativist είπε... εισαι εγκυρος; ξερουμε ποιος/ποια εισαι;

    Η ακριβης ωρα που γινεται το σχολιο (αν θες να απαντησης) δεν σου φθανει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Anomime 11.33 O Ellinas prepei na exei to sosto xroma? Oust fasista nisou SS pou sou tairiazei giati ELLINAS DEN EISAI!O so gia ton 5.07 mipos ksexna oti o Neilos itan fanatikos antisimitis kai praktoras tis Ochrana (prokalo opooin thelei na mou apodeiksie oti kano lathos) kai den uparxei ENAS SOVAROS ISTORIKOS POU NA THEOREI TA PROTOKOLLA TON SOFON TIS SION OS GNISIA!gia tin akrivia opos exei diapistothei meta apo epeuna auto to vivlio xrisimopouse paraprhrasmena komatia apo ena galliko vivlio tou 1850.to poio itan gramerno enantion tou Napoleonta tou 3ou diladi kamia sxesi me evraoius!Gia papano plirofories blepe Istorika themata teuxos Septemvriou 2009
    Christos Voulgaris apo Londino
    ZITO I ELLADA KAI I ALITHEIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ναι, αλλα τα Πρωτοκολλα εχουν παρει σαρκα και οστα και εφαρμοζοβται μπρος στα ματια μας!!!!!
    "Avram Boulgari apo Londino"!

    ZITO TO ISRAIL KAI TA PSEMATA!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.