18/12/09

Ολιγόλεπτη συνάντηση Ιβάνοφ-Παπανδρέου στην Κοπεγχάγη

O πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, κατόπιν αιτήματός του, είχε χθες ολιγόλεπτη άτυπη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, στο περιθώριο της Διάσκεψης για τις Κλιματικές Αλλαγές, στην Κοπεγχάγη.

Ο κ. Ιβάνοφ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του, χαιρέτισε τον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να συνεισφέρει στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης και στην καλύτερη κατανόηση των πολιτικών ηγεσιών.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ σημείωσε, στη διάρκεια της συνάντησης, ότι το πρόβλημα της ονομασίας είναι επακόλουθο κάποιων παλαιών εποχών και παλαιών προκαταλήψεων.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο κ. Ιβάνοφ «εξέφρασε την ελπίδα ότι στο πνεύμα της ευρωπαϊκής συνοχής, της περιφερειακής σταθερότητας και ευημερίας, η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την πολιτική όρθωσης εμποδίων, η οποία απεδείχθη αναποτελεσματική».
iKypros

1 σχόλιο:

  1. Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό

    Κύριε διευθυντά

    Βλέπουμε τώρα τελευταία μια μεγάλη κινητικότητα γύρω από το Σκοπιανό. Δεν ξέρω τι πιέσεις δέχεται ο κ. Παπανδρέου από τους ξένους –Αμερικανούς (κυρίως) - ΝΑΤΟ - Αγγλους (φανατικά φιλότουρκους) - Ε.Ε. κ.λπ.– και σε τι υποχωρήσεις θα προβεί.

    Θέλω όμως να πω ότι η Ελλάδα, η Μακεδονία, το μικρότερο νησί δεν ανήκουν στην κυβέρνηση ή στον κ. Παπανδρέου. Ανήκουν εδώ και χιλιάδες χρόνια στο ελληνικό έθνος.

    Συνεπώς, οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να εγκριθεί από τον ελληνικό λαό με δημοψήφισμα, όπως θα κάνουν και τα Σκόπια με τον δικό τους λαό. Δεν νομίζω ότι οι Σκοπιανοί έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη, περισσότερο σεβασμό στον λαό τους και είναι περισσότερο δημοκράτες – εκτός και αν σφάλλω!

    Δεν θα πρέπει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, εθνικά καταστροφικό, πραγματικά εθνοκτόνο, να το αποφασίσει ένας μόνο άνθρωπος ή 160 βουλευτές, οι οποίοι δεν έχουν καμιά εξουσιοδότηση γι’ αυτό από τον ελληνικό λαό. Αν η λύση είναι εθνικά αποδεκτή από τον λαό, τότε θα την υπερψηφίσει, αλλιώς θα είναι άκυρη, ανυπόστατη και απαράδεκτη. Καθαρές κουβέντες για να μην υπάρξουν παρατράγουδα!

    Ε. Γκίκας / Λαμία


    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 16/12/2009

    Από τον Ευμένη Καρδιανό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.