8/12/09

EE:Αναβάλλονται για το 2010 οι διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ


Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετέθεσε την απόφαση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ μετά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε η Ελλάδα.

Σε ανακοίνωση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες αναφέρεται ότι θα εξετάσουν και πάλι το θέμα επί ισπανικής προεδρίας, η οποία θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου και θα λήξει στις 30 Ιουνίου, το 2010.

Η ΠΓΔΜ έτρεφε ελπίδες ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα όριζαν συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης των συνομιλιών στη σύνοδο κορυφής αυτή την εβδομάδα, μετά την στήριξη που της παρείχε η Κομισιόν τον Οκτώβριο.

"Το Συμβούλιο επισημαίνει ότι η Κομισιόν προτείνει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και θα επανέλθει στο θέμα κατά την διάρκεια της επόμενης προεδρία", ανέφεραν οι υπουργοί σε δήλωσή τους.

Διπλωμάτης της ΕΕ είπε ότι η Αθήνα έχει διαμηνύσει ότι δεν εξετάζει την άρση του βέτο για την ΠΓΔΜ πριν τις εκλογές για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2010.
imerisia.gr

4 σχόλια:

  1. Καί μετά ἀναβολή γιά τό 2012 κοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γέροντας παίσιος είχε πεί για ένα ψευτορωμαίικο κράτος το οποίο αν θυμάμαι καλά θα διαλυθεί! Κάντε τους συνειρμούς
    Ανδρέας Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την ιστορία τις ελληνικές θέσεις υποστήριξαν Γαλλία, Ισπανία, Ρουμανία, Κύπρος, Ιταλία, Μάλτα, ενώ στην άλλη πλευρά και υπέρ των Σουηδικών θέσεων ήταν … μη ρωτάτε η Μ.Βρετανία.

    http://www.newsblog.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πώς ονομάζονταν οι ντόπιοι Σλάβοι, πριν την δουν "Μακεδόνες"; Απλά ας τους επιβληθεί το αρχικό τους εθνώνυμο, και πρόβλημα τέλος: Πηγές του Μεσαίωνα, τους αναφέρουν ως Δραγοβίτες, Δρουγοβίτες ή κάτι παρόμοιο.

    Αν δεν μπορεί ν'αποτραπεί η χρήση του στοιχείου της "Μακεδονίας" στο εθνώνυμο της γείτονος, ωφέλιμο είναι να περιοριστεί τουλάχιστον ως επιθετικός προσδιορισμός. Το ουσιαστικό έχει μεγαλύτερη σημασία, όσον αφορά τη διεθνή ονομασία. Ως «Μακεδονική Ντραγκοβίτσια» ας πούμε, ο τυχαίος άνθρωπος της υφηλίου, ο Βραζιλιάνος, ο Κενυάτης θα καταλήξει ν'αποκαλεί τη χώρα, «Ντραγκοβίτσια».

    http://salade-macedoine.pblogs.gr/2009/11/ti-htan-oi-dragobites-ti-einai-oi-slabomakedones.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.