23/9/10

Εντείνεται η αναμέτρηση ανάμεσα στο Ιράν και τις δυτικές χώρες

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Σι-Εν-Εν ο πρώην διευθυντής της αμερικανικής ΣΙΑ Μάϊκλ Χάϊντεν δήλωσε ότι ο πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν γίνεται όλο και πιθανότερος.

Το Ιράν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Χάιντεν, πλησίασε πολύ κοντα στην κατασκευή πυρηνικών όπλων, γεγονός που αποσταθεροποιεί την κατάσταση. Στα χρόνια της προεδρίας του Μπους η αμερικανική κυβέρνηση έβλεπε την καταφορά χτυπήματος κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν από τις ΗΠΑ, ως έσχατο μέτρο, κάτι που δεν είναι το χειρότερο απ' όλα τα δυνατά σχέδια,- θεωρεί ο πρώην διευθυντής της αμερικανικής ΣΙΑ.

Τη στιγμή που στις ΗΠΑ ασχολούνται με τις προβλέψεις δυνατών σεναρίων επίλυσης του πυρηνικού προβλήματος του Ιράν, η κατάσταση γύρω από την ισλαμική Δημοκρατία εξακολουθεί να εντείνεται όλο και περισσότερο. Ύστερα από το ΣΑ του ΟΗΕ, το οποίο στις αρχές του περασμένου μήνα είχε επιβάλει νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης λόγω της άρνησής της να αναστείλει τις εργασίες εμπλουτισμού ουρανίου, τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν μονομερώς οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Η ΕΕ από την Τρίτη επιβάλει ένα πακέτο μέτρων κατά του Ιράν, τα οποία θα αγγίξουν τον ενεργειακό τομέα, το εξωτερικό εμπόριο, τις μεταφορές και τα οικονομικά του Ιράν. Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η απαγόρευση των ξένων επενδύσεων στην βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ιράν, η πούληση εγκαταστάσεων και η παράδοση τεχνολογιών καθαρισμού πετρελαίου και συμπύκνωσης αερίου, καθώς επίσης και ο περιορισμός των προμηθειών βενζίνης. Προβλέπεται επίσης και η καθήλωση των ενεργητικών μιάς σειράς ιρανικών τραπεζών και άλλων επιχειρηματικών δομών, οι οποίες, όπως υπογραμμίζεται, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση των στρατιωτικών σχεδίων. Εξάλλου, η πολιτική συγκατάθεση για την εφαρμογή αυτών των μοχλών επίδρασης έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 17 Ιουνίου,- υπενθύμισε ο Βλαντίμιρ Σάζιν, Ρώσος ειδικός στα ζητήματα του Ιράν σε συνέντευξή του στο ΡΣ "Η Φωνή της Ρωσίας".

«Οι μονομερείς κυρώσεις είναι πολύ σκληρές και η Τεχεράνη, κατά τη γνώμη μου, ανησυχεί πολύ σχετικά με τη διαμορφωμένη κατάσταση. Γιατί, οι ευρωπαϊκές και οι αμερικανικές κυρώσεις αφορούν τομείς που δεν εμπίπτουν στις κυρώσεις του ΟΗΕ. Εννοώ πρώτ' απ' όλα τον περιορισμό των προμηθειών βενζίνης, του εμπορίου και του τραπεζικού συστήματος. Ακριβώς για αυτό τον λόγο το Ιράν κάνει διάφορα τεχνάσματα για να βρει διέξοδο απο την διαμορφωμένη κατάσταση. Η ηγεσία του Ιράν σχεδιάζει να στείλει στην έδρα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας επιστολή με προτάσεις για την ανταλλαγή πυρηνικών καυσίμων. Ταυτόχρονα η Τεχεράνη, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των ιρανικών αρχών, προετοιμάζεται να προχωρήσει σε «σοβαρές έρευνες στον τομέα της πυρηνικής σύνθεσης». Τέτοιες προσεγγίσεις που η μιά αποκλείει την άλλη στηρίζονται στην επιδίωξη του Ιραν να μην δόσει απαντήσεις στις βασικές ερωτήσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, τις οποίες θέτει μπροστά του η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας και το ΣΑ του ΟΗΕ.- παρατήρησε συμπεραίνοντας ο Ρώσος ειδικός Βλαντίμιρ Σάζιν.
http://greek.ruvr.ru

33 σχόλια:

  1. Αν είμαστε δίκαιοι δεν πρέπει να αφήσουμε τον ιρανικό λαό να υποφέρει στο μαύρο σκοτάδι!
    http://www.youtube.com/watch?v=SNocyz1NRjA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ 23 Σεπτεμβρίου 2010 4:47 μ.μ.

    Τι λες βρε αγυρτη.
    Ο Ιρανικος Λαος σε μαρανε;
    Το δισεκατομμυριο του Κινεζικου Λαου που ζει εξαθλιωμενος μεσα στην τρωγλη του "Κοκκινου Παραδεισου" δεν σε πειραζει;
    Φαινεται οχι, γιατι εσεις οι οβριοι εχετε επενδυσει τα "λεφτα σας" εκει, πονταροντας στην τζαμπα εργασια των σκλαβων Κινεζων στην παραγωγη οτι πλαστικου σκουπιδιου μπορει να φανταστη ο ανθρωπινος νους.
    Βεβαια ειναι και κεινα τα ανυπαρκτα πυρηνικα του Ιραν που σεις οι οβριοι εχετε κανει "υπαρκτα" και τρωτε καθημερινως τα κοτσιδια σας να βομβαρδισετε με ατομικα παρακαλω, 70 εκ κοσμο.

    Ουυυυστ κοπροπροβοκατορα σαγιαν που θελεις να μοιρασης "Δημοκρατια" και "Ελευθερια" τυπου Ιρακ, Αφγανισταν, Παλαιστινης, και στους Περσες.
    Αν εχεις κοτσια τραβα να "συμπαρασταθης" στην μαυριλα του Ιρανικυ Λαου. Θα σου αγορασω εγω το εισητηριο για Τεχερανη. (one way)
    Ουστ και παλι ουστ εκτρωματα της κοινωνιας ....ανθρωπιστες, ιντιμιντιακα καθηκια.



    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη



    ΥΓ
    Αντε αρχισε την κλαψα παλι να σβησουν το σχολιο μου γιατι σε ....προσβαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 23 Σεπτεμβρίου 2010 6:08 μ.μ.

    Αυτό το "Ουυυυστ" να το πεις στον αδέσποτο που σ' έσπειρε, κοπρίτη.

    ___________________________

    @ sapphire

    Αλίμονο αν αρχίσουμε να επεμβαίνουμε στα εσωτερικά κυριάρχων κρατών, ως ... "σωτήρες". Ξέρεις τι λες; Νομιμοποιείς την επέμβαση των Μεγάλων με το πρόσχημα "πάμε να σώσουμε". Κανείς δεν έχει το δικαίωμα αυτό. Άλλωστε, ουδείς τους επέβαλε το θεοκρατικό καθεστώς. Αυτοί έδιωξαν τον τύραννο Σάχη κι έφεραν τον αρχιτύραννο Χομεϊνί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προς
    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    Καλα ρε διεστραμενε αφου αυτοι ειναι που εριξαν τον Σαχη,επισης οι υποτηθεμενες εκδηλωσεις και διαμαρτυριες μαλλον απο εξω εκκολαπτωνται οπως συνβαινει και στην ελλαδα και κυπρο.
    Καλα τα λεει ο φιλος μας απο πανω,κοπριτης εισαι οπως και ολοι οι προσκυνημενοι,ζητω ο θουκδιδης!!!!
    Οταν επεσε η κονσταντινουπολη λεγατε θα ερθει το τελος και τωρα τα ιδια λετε και πριν πενιντα χρονια τα ιδια λεγατε ειστε μια σαπια ιδαιολογια που σαπισε την ελλαδα ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΙΔΕΟΔΕΣ πριν σαπισει ο κοσμος και ερθει το τελος.ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΜΕΝΟΣ,ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΣ,ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΙΣΛΑΜΟΦΙΛΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ(ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΣΥΜΦΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΣΑΔΕΣ)ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗ ΜΥΡΟΛΑΤΡΕΙΑ.Αναθεμα σας οι Ελληνες τηρουσαν καλυτερα τις εντολες του θεου σας.

    θεοδορος κολοκοτρωνης¨προς παπα/

    παπας''παλι με χρονια με καιρους παλι δικα μας θα ειναι....(περα βρεχει στην καραμανια χιονιζει!!)

    Θεοδορος κολοκοτρονης'' αστε τους προσκυνημενους τωρα προεχει η πατρις.

    Κυπριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 23 Σεπτεμβρίου 2010 6:48 μ.μ.

    Αρχιστε να βρισκετε κρυψωνες γιατι ο χρονος περναει. Η χαβουζογιαφκα σας δεν ειναι αρκετη σε εκταση για να σας καλυψη και η Ανατολικη Μεσογειος πολλες φορες ειναι φουρτουνιασμενη.
    Ιδιως εσυ αρχισαγιαν που ανελαβες απο τα κεντρικα του ΚΙΣ δικηγορια της υπολοιπης αμαξοστοιχιας των σαγιανιμ εδω μεσα.
    ΕΥΤΥΧΩΣ τη μανα σου δεν την ξερω. Μουχουν μιλησει καποιοι αλλοι ομως που την ξερουν πολυ καλα και τι ειδους κολπα κανει οταν χορευει στα γονατα της.

    Ξερεις και "ντυνεσαι" ομως.
    Εισαι τεχνιτης στην ανθελληνικη προπαγανδα αθλιε οβριε. Να 'ξερα ποιους δασκαλους εχεις.
    Οπωσδηποτε και δεν "θελεις να επεμβαινης" στα εσωτερικα των αλλων. Ρωτα και τους "δικους σου περιουσιους" στις ΗΠΑ. Κι αυτοι δεν θελουν αλλα "βαζουν αλλους να πολεμουν και να πεθαινουν για σας"
    Σε πιστευουμε μην ορκιζεσαι.
    Το ποιος ανετρεψε τον νομιμα εκλεγμενο πρωθυπουργο τους και επεβαλε τον Σαχη στους Περσες ομως, δεν μας λες.
    Βαλε λιγη ακομα γλιτσα στο στομα σου και η αληθεια θα σου γλιστρηση πιο ευκολα.

    Την καλησπερα μου στον....παπατζη Κοεν/Galia

    Και πουσαι.
    Εγω υπογραφω "ανωνυμε" ελεεινε, τρισαθλιε σαγιαν και ηθικε αυτουργε δολοφονων αθωων γυναικοπαιδων.






    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. omadeon eprepe na legese kopadeon,arketa me tin kopadopoiisi ton metanoimenon gaidourion sas.EEEEEEEEEEE
    mpppppppppppoouuu..... prprprpr....
    pou ta perneis ta probata re tsompani,tsoglani.

    Ante koita na gamhseis kanena gkomenaki,na sfykseis ligo ta mpoulonia tou kai na to kseskiseis gia na sou perasei i psixoplakosi me tin 8riskeia kai ta agia,kai tote 8a nioseis pragmatiki agaliasi.

    kuprios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στον ψυχοπαθή ισλαμοφασίστα Ομασεόν(αν όχι προβοκάτορα...) δεν απαντάω,το ότι επιτρέπονται τέτοιες ύβρεις είναι θέμα του ιστολογίου!Αν θέλει να συνεχίσει να μειώνεται η όποια αξία του ας τις αφήσει έτσι!ή μάλλον καλύτερα έτσι για να φαίνεται ποιος είναι τί...

    Το θέμα είναι πράγματι λεπτό,περισσότερο συναισθηματικά μιλώντας λέω ότι θα ήθελα να δω αυτόν τον αρχαίο λαό επιτέλους απελευθερωμένο και πιστεύω ότι ιδιωτικά έστω θα μπορούσε ο καθένας να βοηθήσει και όχι μόνο εκεί βέβαια!Αλλά για παράδειγμα και στις περισσότερες αραβικές χώρες ή ακόμα και στην Κίνα όπως είπε ο ισλαμιστής προδότης και φασίστας Ομαδέον.Εκφράστηκα απλώς υπέρ της δημοκρατίας και της ελευθερίας και υπέρ τίποτε άλλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να πω ακόμα ότι σε σας τους ισλαμοφασίστες αφιερώνω τους Πέρσες του Αισχύλου,μελετήστε το (αν βέβαια μπορείτε καθ'ότι η συντριπτική σας πλειοψηφία είναι τραγικά αγράμματοι φανατικοί ανίκανοι πενηντάρηδες που δεν κατάφεραν τίποτα στη ζωή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η sapphire είπε... 8:48 μ.μ.
    //Εκφράστηκα απλώς υπέρ της δημοκρατίας και της ελευθερίας και υπέρ τίποτε άλλου!//
    ----------------
    Όταν εδώ μέσα πολλές φορές έχεις γίνει γραμματοκομιστής των δολοφόνων αθώων παιδιών σιωνιστών και αναμεταδίδεις την προπαγάνδα τους, πάλι για την δημοκρατία και την ελευθερία το κάνεις κοπελιά;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν είμαι κοπελιά ηλίθιε Τζίμη,εγώ έχω αρχίδια...εσένα σου λείπουν μάλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "αν βέβαια μπορείτε καθ'ότι η συντριπτική σας πλειοψηφία είναι τραγικά αγράμματοι φανατικοί ανίκανοι πενηντάρηδες που δεν κατάφεραν τίποτα στη ζωή"

    Και καταφερες εσυ ο μειραξ, ο θιασωτης του Καραμανλισμου, ο ΔΑΠιτης, το αυριανο φυτευτο στελεχος δημοσιων οργανισμων αν ο μη γενοιτο ξανακυβερνησει η δεξια τη χωρα, ο γεννημενος απο πλουσια αρ@@@δια, που μεχρι στιγμης δεν εχεις βγαλει ουτε ενα euro με τον ιδρωτα του προσωπου σου, που ακομα και τις σπουδες σου τις χρωστας σε εμας τους φορολογουμενους πενηνταρηδες, που χωρις καθοδηγηση εισαι ανικανος ακομα και τα κορδονια των υποδηματων σου να δεσεις κατα το προτυπο του μπουχεσα της Ραφηνας που τοσο πολυ θαυμαζεις.Ζαφειρη σου φτανουν τοσα, η θελεις να συνεχισω να γραφω;Σεβασμος λοιπον στους πενηνταρηδες.Καταλαβες μπουλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Από το 2005 ακούω για τον δήθεν επικείμενο βομβαρδισμό του Ιράν από το Ισραήλ ή τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ και τις ΗΠΑ κ.ο.κ.

    Από την άλλη, ο Αχμαντινετζάντ:
    1) Έχει απειλήσει το Ισραήλ με εξαφάνιση από τον χάρτη και
    2) Έχει πυρηνική βόμβα
    3) Πλέον, με την ανοχή και των ΗΠΑ έχει ήδη αρκετές κρυφές πυρηνικές εγκαταστάσεις κάτι που σημαίνει ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δυνατόν λογικοί άνθρωποι να επιχειρήσουν αεροπορικό βομβαρδισμό πυρηνικών εγκατάστασεων, διότι το πιθανότερο είναι ότι δεν πρόκειται να πληγούν όλες ταυτόχρονα, οπότε ο Αχμαντινετζάντ θα προλάβει να ρίξει ως απάντηση ΠΥΡΗΝΙΚΑ.

    Οπότε αυτές τις γελοιότητες ας τις αφήσει η Αμερική, διότι τώρα είναι πολύ αργά. Εκτός αν επιδιώκει μια πυρηνική καταστροφή στα μέρη μας.
    (συνεχίζεται)
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριοι διαχειριστές αυτός ο οχετός στα σχόλια βοηθάει καθόλου το ιστολόγιο;

    Έχει καταντήσει γήπεδο εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. (συνέχεια)
    Από πέρσι τον χειμώνα έχω σχολιάσει, ότι δεν πρόκειται το Ισραήλ να επιχειρήσει στρατιωτικά. Αν μπορούσε θα το είχε ήδη κάνει εγκαίρως. Τώρα είναι αργά, οπότε ο πόλεμος μεταφέρεται σε άλλα επίπεδα.
    Ευτυχώς, το Ισραήλ διαθέτει και ΗΘΙΚΗ και τεχνολογία αιχμής.
    Τις προάλλες έγραφα για ένα νέο κακόβουλο λογισμικό που στόχευσε το Ιράν:
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_5073.html

    Απόψε, βρήκα και αυτά:
    http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1314580/Stuxnet-worm-targeted-Iranian-nuclear-power-station-sophisticated-virus-attack-ever.html?ITO=1490

    http://news.yahoo.com/s/csm/20100921/ts_csm/327178

    http://blogs.technet.com/b/mmpc/archive/2010/07/16/the-stuxnet-sting.aspx

    http://news.cnet.com/8301-27080_3-20017201-245.html

    http://www.technewsworld.com/story/Stuxnet-Suspicions-Rise-Has-a-Cyberwar-Started-70892.html

    Ο sapphire έχει δίκιο για τη θεοκρατική χούντα του Ιράν. Να προσθέσω την καταπίεση των Κούρδων και την κατοχή κουρδικού εδάφους.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το έχετε καταντήσει βόθρο πια,ήμαρτον.

    Κύριοι διαχειριστές δεν νομίζετε ότι το επίπεδο έχει πιάσει πάτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ποιος σε ορισε ρε Ζαφειρη νταβατζη των λαων;Το 1979 που ακομα δεν ειχες γεννηθει, οι Ιρανοι επαναστατησαν εναντιον του αρχι-καρα-φασισταρα και ανθρωπου των Αμερικανων σαχη και εφεραν τον Χομεϊνι.Καλως η κακως,δικη τους η επιλογη και δικο τους βιτσιο βρε αδελφε.Τι θελεις και ανακατευεσαι σε ξενες υποθεσεις; Και εν τοιαυτη περιπτωσει, δεν διαθετουν οι ανθρωποι εναν πλεριο δημοκρατη οπως ο Καραμανλης σαν εναλλακτικη λυση.Παρολα αυτα, συμφωνω μαζι σου στο να μην τους αφησουμε στο σκοτος του ισλαμ, αλλα να τους βοηθησουμε τους ανθρωπους.Να τους στειλουμε πεσκεσι-αυριο κιολας- το μπουχεσα της Ραφηνας, μπας και δουν και αυτοι μια ασπρη μερα.Και τοτε...ποιος σε πιανει.Σε βλεπω υπουργο τουρισμου στο Ιραν του Καραμανλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. //Ο sapphire έχει δίκιο για τη θεοκρατική χούντα του Ιράν. Να προσθέσω την καταπίεση των Κούρδων και την κατοχή κουρδικού εδάφους.
    Galia//
    ------------------
    Κοπελιά, οι Κούρδοι της Τουρκίας είναι λιγότερο άνθρωποι ώστε το Ισραήλ να διαφοροποεί την συμπεριφορά του και σε αγαστή συνεργασία με την Τουρκία να τους κυνηγά με τα UAV και να τους σκοτώνει χαρακτηρίζοντάς τους ως τρομοκράτες;;;

    Από την μια σκοτώνετε τους Παλαιστίνιους που θέλουν την ελευθερία τους και από την άλλη χύνετε κροκοδείλια δάκρυα για τους Κούρδους που χρησιμοποιούν ακριβώς τις ίδιες μεθόδους με τον ίδιο σκοπό...
    Η διπροσωπία -ίδιον των σιωνιστών/εβραίων- στο μεγαλείο της.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. //Ευτυχώς, το Ισραήλ διαθέτει και ΗΘΙΚΗ...
    Galia//
    -------------------
    Ου, από ηθική ξέρουμε από τα βιβλικά χρόνια. Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ για παράδειγμα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Υπαρχουν άλλα πιο "δημιουργικά" ιστολόγια για βρισιές και χυδαιοτητες. Μπήκε στον ανταγωνισμό και ο ινφογνώμων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. >Από την μια σκοτώνετε τους Παλαιστίνιους που θέλουν την ελευθερία τους<

    Το ψέμμα και η μόνιμη διαστροφή των γεγονότων, οφείλεται σε:
    α) Άγνοια;
    β) Φανατισμό;
    γ) Βλακεία;

    Μα είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνει κανείς ότι δεν είναι στόχος οι Παλαιστίνιοι που θέλουν την ελευθερία τους, αλλά οι φανατικοί της Χαμάς, που θέλουν τον αφανισμό του Ισραήλ (διακηρυγμένο σε όλους τους τόνους)και κρατούν ομήρους τους Παλαιστίνιους στην Λωρίδα της Γάζας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πουναι το σχολιο μου εδω απευθυνομενος στην κα κοσμηματοφορουσα";


    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μίνωα (γιατί ο Μίνωας είσαι...) φυσικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους πενηντάρηδες πως άλλωστε;απλά οι ισλαμολάγνοι είναι στην πλειοψηφία τους ανδρεοπαπανδρεϊκής κατασκευής πενηντάρηδες πλέον...
    Τώρα για τα υπόλοιπα,δεν είμαι ούτε καν Δαπίτης (τουλάχιστον όχι με την κλασσική έννοια,αλλά το πρόβλημα δεν είμαι εγώ,αλλά μάλλον το ότι στη χώρα μας που γέννησε το επιχείρημα ως μέσο προόδου και διαλόγου έχει τελικά επικρατήσει το σύνθημα!
    Για τα περί '79,έλεος έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε,οι νέοι ούτε καν είχαν γεννηθεί τότε!ποτέ δεν επέλεξαν το καθεστώς αυτό που ούτε σχέσεις δεν τους αφήνει να κάνουν!Απλά οι ιρανοί τότε γκρέμισαν έναν τύραννο και βρέθηκαν με άλλον!
    Και ναι το θέμα δεν είναι μόνο το τι γίνεται στον λαό αυτό αλλά και σε πολλούς άλλους παγκοσμίως με ευθύνες και της δύσης και των πρώην κομμουνιστικών καθεστώτων και των ίδιων,τα πράγματα είναι περίπλοκα,μην τα βλέπουμε ισοπεδωτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτα Ζαφειρη να τα πεις στους Ιρανους που το καθεστως του σαχη τους ειχε αφαιρεσει την υπηκοοτητα και αναγκαζομασταν εμεις οι Ελληνες φοιτητες στην Ιταλια την δεκαετια του 70 να τους ταϊζουμε και να τους ποτιζουμε.Χωρια που ειχαμε και πολλους σπιτωμενους για να μην τους δολοφονησουν οι πρακτορες της Σαβακ.Αλλα που να ξερεις εσυ τι εστι Σαβακ;Για αυτο σου επαναλαμβανω οτι απο την στιγμη που δεν γνωριζεις πολλα πραγματα τι θελεις και ανακατευεσαι;Μ'αυτους τους ανθρωπους φαγαμε ψωμι και αλατι και που να τους δεις πως πανηγυριζαν οταν επεσε ο σαχης και ηρθε στα πραγματα ο Χομεϊνι.Λες αυτοι να μην ηξεραν τι τους γινοταν;Η εμεις επειδη βρισκομαστε εξω απο τον χορο λεμε πολλα τραγουδια λογω ασχετοσυνης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. //Μα είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνει κανείς ότι δεν είναι στόχος οι Παλαιστίνιοι που θέλουν την ελευθερία τους, αλλά οι φανατικοί της Χαμάς, που θέλουν τον αφανισμό του Ισραήλ ;
    24 Σεπτεμβρίου 2010 10:51 π.μ.//
    -------------------
    Κοπελιά, πάσχετε από μανία καταδίωξης !!!

    Βέβαια αυτό το έχετε μετατρέψει με αριστοτεχνικό τρόπο σε ...επάγγελμα ώστε να τα οικονομάτε χοντρά !!!

    Το ίδιο έχετε πει -εκτός για τους Άραβες- και γιά όλους τους ευρωπαικούς και άλλους λαούς της υφηλίου!!!
    Μέχρι και για τις ΗΠΑ και τον ...Ομπάμα έχετε πει ότι θέλουν τον αφανισμό σας...
    Αυτό που θέλουμε να αφανιστεί από την Γη είναι ο φασισμός σε όλες του τις μορφές είτε λέγετε ναζισμός είτε ισλαμισμός είτε σιωνισμός κλπ!!!

    Γιατί δεν το καταλαβαίνεις κορίτσι μου;
    α) Άγνοια;
    β) Φανατισμός;
    γ) Βλακεία;

    Έλεος !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ 24 Σεπτεμβρίου 2010 7:30 μ.μ.

    Πολλοί από εμάς ήταν αγέννητοι το 70. Οπότε, μια προσωπική μαρτυρία, η δική σου, καταλαβαίνεις ότι όση καλή διάθεση και να έχουμε δεν αρκεί!

    Όταν μάλιστα, σκοντάφτει στη σημερινή πραγματικότητα! Όποιος έχει έστω ταξιδέψει στην Ιταλία, ξέρει πόσοι Ιρανοί φοιτητές υπήρχαν εκεί στα 1990 και πόσο ήταν και είναι τρομοκρατημένοι και οργισμένοι με τους μουλάδες.

    Και επειδή ο καθένας μπορεί να λέει το κοντό του και το μακρύ του,
    εδώ, τα στοιχεία των αιτούντων ΠΟΛΙΤΙΚΟ άσυλο στην Ιταλία αναλυτικά για δεκαετία 90
    (τα πιο ψηλά μαζί με τους ιρακινους)
    http://www.unhcr.it/news/download/27/180/30/13-rifugiati-europa.html

    και εδώ τα στοιχεία για τους χιλιάδες Ιρανους που αιτουνται πολιτικό άσυλο στην ΕΕ, τα 2005,2006,2007.
    www.unhcr.it/news/download/27/180/30/13-rifugiati-europa.htmlFA

    Στα στέλνω στα ιταλικά και περιμένω να μου στείλεις και εσυ τα αντίστοιχα για την δεκαετία του 70.

    Βέβαια, είναι μικρό το ποσοστό που ζητά πολιτικό άσυλο. Και υπάρχουν και καθεστωτικοί ιρανοί φοιτητές. Παρόλα αυτά, και μόνο το ψηλό ποσοστό φοιτητριών από το Ιράν, δείχνει ότι οι περισσότεροι έχουν πρόβλημα με το εκεί καθεστώς:
    http://nelnomedineda.blogspot.com/2010/01/azar-karimi-leader-dellassociazione.html
    http://festinalente.ztl.eu/2009/06/16/studenti-iraniani-in-italia/
    http://www.donneiran.org/
    http://www.youtube.com/watch?v=4tP6O8y81WY
    http://www.youtube.com/watch?v=O830awNBfEA
    http://www.youtube.com/watch?v=uB8cbfx25rI

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Πολλοί από εμάς ήταν αγέννητοι το 70".


    Εδώ γελάνε.


    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χωρις να αμφισβητω το τι συμβαινει σημερα, αυτο που εκανα ηταν να μεταφερω καποια προσωπικα βιωματα τα οποια θα μεινουν χαραγμενα για παντα στη μνημη μου.Επιπλεον την ιδια περιοδο ειδαμε με εκπληξη πολλες Ιρανες συμφοιτητριες μας να φορουν οικιοθελως το τσαντορ.Βλεπεις για αυτες ηταν το συμβολο της επαναστασης και της απελευθερωσης απο τα δεσμα ενος τυρανου.Καμια σχεση με αυτο που του προσδιδουν σημερα οι δυτικοι.Αλλα οπως προειπα αυτα ειναι προσωπικα βιωματα που δεν μεταβιβαζονται.
    Ευχαριστω για τα links.Θα τα μελετησω προσεκτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ 9.00 π.μ.
    Aγαπητέ,
    αν βρεις link με στοιχεία από την δεκ. του 70, ειδικά στα ιταλικά, σε παρακαλώ να κάνεις έναν κόπο...
    Είναι συναρπαστικό το πως μεταστρέφεται η κοινή γνώμη. Το ζήτημα είναι το κατά πόσο είναι καθοδηγούμενη και ελεγχόμενη ακόμα και ένα τόσο -υποτίθεται- πρωτογενές λαϊκό κίνημα, όσο μια επανάσταση. Και ειδικά στην εποχή μας, ανάλογες εξελίξεις μέσα σε λίγες δεκαετίες, προσωπικά με κάνουν να βλέπω πόσο ψεύτες και αρχομανείς είναι οι πολιτικοί. Ακόμα και αυτοί που μιλάνε με στόμφο για δήθεν κινηματικές δράσεις και εργατικές επαναστάσεις...
    Δες τώρα με τον Αχμαντινετζάντ: Φαγωθήκαν να ρίξουν τον Σάχη. Δε δίστασαν να αιματοκυλίσουν ούτε τη Γερμανία. Σε διαδήλωση κατά του Σάχη στο Βερολίνο το 1967, αστυνομικός σκότωσε εν ψυχρώ, αριστερό διαδηλωτή, τον Benno Ohnesorg. Πυροδοτώντας την έναρξη της γερμανικής τρομοκρατίας δεκαετιών και γενεών της RAF, Φράξιας Baader-Meinhof.
    Η γερμανική κοινή γνώμη για πρώτη φορά τότε, ήταν υπέρ της τρομοκρατίας, ενάντια στη δεξιά κρατική τρομοκρατία του "δεξιού μπάτσου"... Για να αποδειχθεί πρόσφατα ότι ο "δεξιός μπάτσος" ήταν πράκτορας της Stasi και φυσικά μέλος του Κ.Κ.
    Kάτι τέτοιο, μάλλον παίζει και στις μέρες μας: Οι μαρξιστές δε θέλουν τον Αχμαντινετζάντ, όχι γιατί είναι παρανοϊκός, όχι γιατί απειλεί με πυρηνικό ολοκαύτωμα την περιοχή, όχι γιατί κρεμά Κουρδους για "συνωμοσία κατά του Αλλάχ" και ομοφυλόφιλους, όχι γιατί λιθοβολεί γυναίκες, αλλά επειδή τα έχει βρει με τους αμερικανούς...
    Οι αμερικανοί πάλι, πετρέλαιο να είναι και ό,τι να΄ναι... Και την ώρα που τα αφεντικά παίζουν στα χαρτιά την τύχη του κόσμου, το Ισραήλ αγωνίζεται για το αυτονόητο: για την ΙΔΙΑ του την επιβίωση.

    ------------------------
    ψευδομπρουνο, 8.33 μ.μ.

    "Γελά ο μωρός καν τι μη γελοίον ει"

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. τάδε έφη τζιμης-κοπελιά-γιώτα λυδια:
    "Κοπελιά, οι Κούρδοι της Τουρκίας είναι λιγότερο άνθρωποι ώστε το Ισραήλ να διαφοροποεί την συμπεριφορά του και σε αγαστή συνεργασία με την Τουρκία να τους κυνηγά με τα UAV και να τους σκοτώνει χαρακτηρίζοντάς τους ως τρομοκράτες;;;"

    Τελικά, όσο περνά ο καιρός τόσο καταλαβαίνουμε ποιός είναι τί: Ο τζιμης ανήκει στο παγκαλοσυνάφι.
    Εκτός από το κοινό μίσος για το Ισραήλ τους ενώνει και το κοινό μίσος για το Ισραήλ και τους Κουρδους αλλά και το κοινό μίσος για τη συνεργασία Ισραήλ-Κουρδων!

    Και ενώ εκτοξευουν το γνωστό λίβελο περί παράδοσης Οτζαλάν και συμμετοχής στις τουρκικές επιχειρήσεις κατά των Κουρδων, η πραγματικότητα τους διαψευδει!!!

    Αλλά τί περιμένεις από το παγκαλοσυνάφι; Πως να δουν την πραγματικότητα, όταν δεν είναι ικανοί να δουν κάτω από την κοιλιά τους;

    http://www.turkishweekly.net/news/107888/-israeli-spy-3-pkk-39-s-militants-has-been-caught.html

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Στο τσιμπούσι που επιδίδεται το παγκαλοσυνάφι, εξέχουσα θέση κατέχουν οι σιωνιστές !!!

    Οι οποίοι τσέπωσαν με τις υπογραφές του παγκαλο/σημιτο/καραμανλο/παπανδρεο/
    μητσοτακουλο/σαμαρο συναφιού, πολλά εκατομμύρια για το C4I το οποίο ουδέποτε παρέδωσαν στην Ελλάδα...

    Και δεν ξεχνάμε τι έκαναν εν πλήρη αρμονία "Τραγουδιστής" και ..."Χορωδία Μοσάντ" στον ΑΠΟ !!!
    Ούτε ξεχνάμε τι πούλησαν οι σιωνιστές του Ισραήλ στο κεμαλοϊσλαμικό συνάφι τους (πυραύλους μεγάλης εμβέλειας AGM-142 Have Nap, UAV Heron κλπ) που έχουν στόχο την Ελλάδα και τους Κούρδους...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ψευδομπρουνο, 8.33 μ.μ.

    "Γελά ο μωρός καν τι μη γελοίον ει"

    Galia
    _________________________________

    Πως ξέρεις ότι είμαι ο ψευδομπρούνο;
    Αν εσύ δεν είσαι ο αληθινός; που τώρα υπογράφεις σαν Galia;
    Πάντως με τόσες "γνώσεις που έχεις" για περασμένα γεγονότα σαν παρα-παρασταφυδιασμένη σε βλέπω.


    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Προς παγκαλοτζιμοσύναφο:

    Όσο και να βρίσετε, η ηλικία μου παραμένει η ίδια.
    Aλλά έτσι είστε εσείς. Σηκώνετε τα βρωμόχερα σας και όποιον ανύποπτο λερώσει η βρώμα και η λάσπη σας...

    Όσο για την είδηση:

    http://www.turkishweekly.net/news/107888/-israeli-spy-3-pkk-39-s-militants-has-been-caught.html

    Μούγκα στη στρούγκα.
    Πονάει πολύ που μέλη του PKK κατασκοπεύουν υπέρ του Ισραήλ; Ή μήπως Ισραηλινοί είναι μέλη του PKK; Μα καλά; δεν ξέρουν οι Κούρδοι ποιός παρέδωσε τον Οτζαλάν και ξέρει το παγκαλοτζιμοσύναφο καλύτερα;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. >Όσο και να βρίσετε, η ηλικία μου παραμένει η ίδια.<


    Καλά μπέμπα μας!
    Άρχισες να περπατάς ή όχι ακόμα;
    Τις πάνες τις αλλάζεις μόνη σου η έρχεται νοσοκόμα απ΄ το πλησιέστερο γηροκομείο της γετονιάς σου να στις αλλάξει;


    Φρατζέσκα Πέσσαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.