7/9/10

Αλληλεγγύη ζητά η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί μόνη της να διαχειριστεί τον όγκο των μεταναστών που περνούν παρανόμως τα σύνορά της έστειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, στο πλαίσιο της υπουργικής συνάντησης για το Άσυλο και την Καταπολέμηση της Παράνομης Μετανάστευσης, στο Παρίσι.

"Οσο άρτια κι αν οργανώσουμε το σύστημα υποδοχής, φιλοξενίας και ασύλου, είναι γεγονός ότι ποτέ δεν θα μπορέσουμε να είμαστε συνεπείς προς τις διεθνείς και κοινοτικές υποχρεώσεις μας, διότι καλούμαστε να χειριστούμε μόνοι μας αυτόν τον εξαιρετικά υψηλό αριθμό μη νόμιμα εισερχομένων μεταναστών", υπογράμμισε.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι η αύξηση της ροής μεταναστών έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω των διακρατικών συμφωνιών που έχουν συνάψει η Ιταλία και η Ισπανία με τη Λιβύη και το Μαρόκο αντίστοιχα, οι οποίες έχουν καταστήσει την Ελλάδα μοναδική πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το 2008 οι Ευρωπαίοι εταίροι έστειλαν πίσω στην Ελλάδα 5.000 μετανάστες και το 2009 10.000.

Η Ελλάδα ζητά την αναθεώρηση του Κανονισμού "Δουβλίνο ΙΙ" για τη μη νόμιμη μετανάστευση και την εισαγωγή ενός μηχανισμού αλληλεγγύης προς τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν υψηλές μεταναστευτικές ροές.

Στην υπουργική συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι από τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία και τον Καναδά, καθώς κα η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Σεσίλια Μάλστρομ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

5 σχόλια:

  1. Ζητηστε αλλυλεγγυη απο την Τουρκια, καραγκιοζηδες.
    Με αυτους δε θελετε φιλικες σχεσεις, για να συνεχισουν να βαζουν εκατονταδες λαθρομεταναστες καθε μερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βούγια εκεί στα Βρυξέλλας πρώτα θα κοιμάσαι και μετά θα νυστάζεις όπως πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΡΟΥΤΣΑ ΥΠΕΞ ΦΙΛΑΚΙΑ ΘΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ.ΚΟΛΟ ΓΙΑ ΑΒΡΑΣΤΟ ΓΑΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!!!.ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,ΟΧΙ ΠΟΥ.....ΚΙΑ.ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νάτος βρε ο στυλοβάτης της κυβέρνησης !!! ο καθηγηταράς της συγκοινωνιολογίας ...... να τον προσέχετε μην τυχόν μας τον κλέψουν.Από την θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί τον πειράζετε βρε παιδιά; Θα θέλατε να σας κάνει κι εσάς ο Θεός έτσι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.