7/9/10

Επεκτείνεται το μέτρο στέρησης της γαλλικής υπηκοότητας

Το μέτρο στέρησης της γαλλικής υπηκοότητας θα επεκταθεί σε ορισμένους εγκληματίες που πήραν πρόσφατα την υπηκοότητα, κυρίως αυτούς που έχουν σκοτώσει μέλη των δυνάμεων της τάξης, αλλά όχι και αυτούς που έχουν καταδικαστεί για πολυγαμία, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία έπειτα από σύνοδο που πραγματοποιήθηκε και της οποίας προΐστατο ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Κατά τη σύνοδο αυτή για τη ρύθμιση "ζητημάτων ασφάλειας και μετανάστευσης", ο Σαρκοζί ζήτησε να υιοθετηθεί "με τη μικρότερη δυνατή καθυστέρηση (...) η δυνατότητα αφαίρεσης της γαλλικής υπηκοότητας, σε διάστημα 10 ετών μετά τη λήψη της, σε αυτούς που επιτίθενται κατά της ζωής ενός ανθρώπου που κατέχει δημόσια εξουσία, ιδιαίτερα των αστυνομικών και των χωροφυλάκων", σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Αντιθέτως ο γάλλος πρόεδρος απέρριψε πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Μπρις Ορτφέ να επεκταθεί η δυνατότητα αφαίρεσης της γαλλικής υπηκοότητας ώστε να αφορά και τους Γάλλους που έχουν πάρει την υπηκοότητα και έχουν καταδικαστεί για πολυγαμία.

Η δυνατότητα αφαίρεσης της υπηκοότητας περιορίζεται σήμερα στις περιπτώσεις καταδίκης για τρομοκρατία και / ή για επίθεση κατά της κρατικής ασφάλειας.
Νooz.gr

2 σχόλια:

  1. Αυτοί εκεί έχουν κράτος και όχι οίκον αντοχής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλους εδώ στείλ' τους Σαρκό. Ή είμαστε η χαβούζα της Ευρώπης ή δεν είμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.