3/9/11

Υπόθεση υποκλοπών: Δίωξη για απόπειρα κατασκοπείας κατά παντός υπευθύνου

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας στην υπόθεση των υποκλοπών που είχε αποκαλυφθεί τον Ιανουάριο του 2006 άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Προηγήθηκε το πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών Δημήτρη Δασούλα, ο οποίος διενήργησε το δεύτερο μέρος της έρευνας για την υπόθεση.

 Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο φάκελος θα ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή ο οποίος θα κληθεί να προσωποποιήσει την κατηγορία σε βάρος των συγκεκριμένων ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται. Η υπόθεση αυτή πριν από δέκα μήνες ανασύρθηκε από το αρχείο όπου είχε τεθεί ως αγνώστων δραστών μετά την επιστολή του σημερινού υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο οποίος με την ιδιότητα του τότε προέδρου της επιτροπής Θεσμού και Διαφάνειας της Βουλής, έκανε λόγο για γκρίζες ζώνες στην προανάκριση και στοιχεία που δεν είχαν αξιολογηθεί. Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο εισαγγελικός λειτουργός, ωστόσο, προέκυψαν ενδείξεις για την πιθανή εμπλοκή περισσοτέρων από ενός στελεχών της αμερικανική πρεσβείας στην υπόθεση, από τον Ιούλιο 2004 έως το Φεβρουάριο 2005.

 ΚΚΕ: ΠΑΣΟΚ - ΝΔ οφείλουν απαντήσεις για το ρόλο των ΗΠΑ 
 Οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ πρέπει να απαντήσουν ευθέως στο λαό, χωρίς περιστροφές και υπεκφυγές, ποια είναι η πολιτική τους θέση για το ρόλο των ΗΠΑ στην υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης το 2006.

1 σχόλιο:

  1. Ναι, άμα αφήσουν οι Γιάνκηδες να βρεθεί ο υπεύθυνος να με χ...τε.
    Ρε έχουμε μπλέξει με τους Ντίλιγγερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.