2/9/11

Ελπίζει σε αποκατάσταση των σχέσεων

Το Ισραήλ ελπίζει να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την Τουρκία, δήλωσε την Παρασκευή κυβερνητικός αξιωματούχος που επικαλείται το Ρόιτερς, μετά την απέλαση από την Άγκυρα του ισραηλινού πρεσβευτή και την αναστολή των στρατιωτικών συμφωνιών με το εβραϊκό κράτος.
Η Τουρκία έλαβε τα μέτρα αυτά την Παρασκευή, επομένη της δημοσιοποίησης λεπτομερειών μιας έκθεσης του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία ο ισραηλινός ναυτικός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας είναι νόμιμος, όμως το Ισραήλ χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία στην επιδρομή του κατά του τουρκικού πλοίου Mavi Marmara που μετείχε στο διεθνή στολίσκο με τη βοήθεια για τη Γάζα, κατά την οποία σκοτώθηκαν εννέα Τούρκοι.

Σύμφωνα παράλληλα με διπλωματικές πηγές στην Ιερουσαλήμ, τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, το Ισραήλ επαναβεβαίωσε σήμερα την άρνησή του να ζητήσει συγγνώμη στην Τουρκία.
"Το Ισραήλ εξέφρασε εκ νέου τη λύπη του για την απώλεια ανθρώπινων ζωών, αλλά δεν ζητεί συγγνώμη γι’ αυτήν την επιχείρηση. Το Ισραήλ, όπως οποιαδήποτε άλλη χώρα, έχει το νόμιμο δικαίωμα στην αυτοάμυνα", δήλωσαν οι διπλωματικές πηγές.

"Το Ισραήλ αναγνωρίζει την ιστορική σημασία των σχέσεων με τον τουρκικό λαό και έχει κάνει προσπάθειες για να τις διατηρήσει, ελπίζοντας ότι θα βρεθεί ένα μέσο για να ξεπεραστούν οι διαφορές" μεταξύ των δύο χωρών, προσέθεσαν οι ίδιες πηγές.

Όσον αφορά την έκθεση του ΟΗΕ, οι πηγές αυτές σημείωσαν ότι "το Ισραήλ υιοθετεί την έκθεση του ΟΗΕ διατηρώντας ωστόσο τις επιφυλάξεις του (…)

Είναι ένα επαγγελματικό κείμενο, σοβαρό και ενδελεχές, το οποίο επιβεβαιώνει τη νομιμότητα του ναυτικού αποκλεισμού που επιβλήθηκε από το Ισραήλ γύρω από τη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών υδάτων".
http://www.polispress.gr/lang/gr/archives/81362 

6 σχόλια:

  1. ..Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασέβιτς δήλωσε την Παρασκευή ότι δραστηριότητες της Κύπρου προς εξερεύνηση και εξόρυξη ορυκτών πηγών πλούτου εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης (AOZ) ανταποκρίνονται στο διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά της δικαιώματα σύμφωνα με τη Συνθήκη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας...

    Προσέξτε το νόμιμο του αποκλεισμού της Γάζας

    Συνδυάστε τα και όπως είπε και ο φίλος σχολιαστής είναι σε εξέλιξη το σχέδιο Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ στο ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ κτλ, δεν ήταν νόμιμα όσο το επιβάλλονταν με τα όπλα του ο ΧΙΤΛΕΡ !

    Κοίτα να δεις που ο Νορβηγός, πέρα από την τρέλα του, βρίσκει και δικαίωση από τον ΟΗΕ για το επί μέρους συνειρμό τις λογικής του ΔΙΚΑΙΟΥ του δικού του σκεπτικού!

    Σιγά μην έχει αξία η ΖΩΗ του ΑΛΛΟΥ, ΤΕΛΙΚΑ ζούμε στον κόσμο των παράπλευρων απωλειών, με λίγα λόγια ο καθένας τις ψωλής του το ΧΑΒΑ!

    Σε λίγο θα μας πουν αυτοί στον ΟΗΕ ότι όταν πάνε στον απόπατο τις λογικής τους, τι στιγμή των αφοδεύσεων τους, δεν τραβάνε το καζανάκι, ΑΠΛΩΣ βάζουν το χέρι τους και ανασύρουν το ΟΩ του πρωκτού της ΛΟΓΙΚΗΣ τους που μόλις εκκόλαψαν για να το περιεργαστούν.

    ΒΡΕ! ζημιά που πάθαμε!
    Κι αύριο θέλουν ΚΑΙ να διαχειρίζονται και την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΟΙΡΑ με μια παγκόσμια κυβέρνηση.

    Που να κοιτάξεις τον Ήλιο στα μάτια http://www.youtube.com/watch?v=UAvAEXIocwwο άνθρωπος πέθανε ΖΗΤΩ ο ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ

    Κατά την Κ. Λαμπέλ εν μέρη αλλά και εν πολλοίς
    είναι ΚΑΙ υπόθαλποι τις διεθνούς τρομοκρατίας,
    καθώς συν τις άλλης, η βία ως στοιχείο επιβολής τις ΑΔΙΚΕΙΑΣ που παράγει ΚΑΙ φτώχεια ΚΑΙ δυστυχία, εξωθεί τους ανθρώπους σε πράξεις παρανοϊκής απελπισίας.

    Αλλά είπαμε περάσαμε από το υγιές σύνδρομο των ΠΟΛΙΤΩΝ τις Στοκχόλμης, γιατί τους γκάνγκστερ ψηστηριάρικα, του φέραν βόλτα και πήγαν στου Ψιρρί, τώρα όμως περάσαμε στο ΤΡΙΓΩΝΙΚΟ πολιτικομικτικό σύνδρομο Κύπρου Ισραήλ ΗΠΑ, που σαι Τζούλια θα σπάσουν το ρεκόρ σου σε ΑΟΖήδικες πωλήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πάλι πιστεύω ότι σύντομα οι Κούρδοι θα αρχίσουν αναρτήσεις βίντεο με τι είκονα "βλέπουν" τα τουρκικά UAV.
    Με την ευγενική συνδρομή του Ισραήλ φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προχωρημένο σε βρίσκω Κριστιάν αλλά δεν μπορώ να μην συμφωνήσω αν και έχει προβλήματα η διαχείριση ενός τέτοιου συστήματος λόγω της φύσης του ανταρτοπολέμου που εφαρμόζουν οι Κούρδοι (ξέρεις τώρα όχημα κλπ).
    Τίποτα όμως δεν είναι αδύνατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.