19/9/11

Η ώρα του κατ 'οίκον περιορισμού του Κούρδου Εθνικού Ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτζαλάν πλησιάζει

Ο Ιρακινός Πρόεδρος Τζαλάλ Ταλαμπανί ζήτησε από την Άγκυρα να μεταφερθεί ο Κούρδος Εθνικός Ηγέτης Αμπντουλλάχ Οτζαλάν απο το νησί του Ιμραλί στο οποίο εκτίει ποινή ισόβιας φυλάκισης σε κατ'οίκον περιορισμό κοντά στην Κωνσταντινούπολη σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής Εφημερίδας Τaraf (αναμετεταδόθηκε απο το Τουρκικό πρακτορείο Ειδήσεων "Ανατολή"). προκειμένου να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός με το ΡΚΚ
Στην συνάντηση του  Ιρακινού Προέδρου με τον  υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Feridun Sinirlioğlu (επικεφαλής τουρκικής αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε την Βαγδάτη) ο Ιρακινός Πρόεδρος  Τζελάλ Ταλαμπανί τόνισε  ότι ο διάλογος Κούρδων και Τούρκων είναι πρός το συμφέρον και των δύο πλευρών , ότι τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν με την βία και ότι καθώς ο Κούρδος Εθνικός Ηγέτης Αμπντουλλάχ Οτζαλάν έχει την αξία του συμβόλου για τον Κουρδικό λαό απαιτείται προκειμένου να υπάρξει ειρήνη και παύση της στρατιωτικής δραστηριότητας να μεταφερθεί απο την φυλακή του νησιού Ιμραλί στη θάλασσα του Μαρμαρά κοντά στην Κωνσταντινούπολη και να τεθεί σε κατ 'οίκον περιορισμόν.

Να επισημάνουμε ότι για χρονικό διάστημα σχεδόν δύο μήνες έχει απαγορευθεί η πρόσβαση των δικηγόρων του Οτζαλάν στο νησί του Ιμραλί, ότι το Τουρκικό κράτος εξακολουθεί να αρνείται την ύπαρξη των Κούρδων ως εθνότητα, συνεχίζει να παραβιάζει τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των Κούρδων και συστηματικά εφαρμόζει - αυτό που γνωρίζει πολύ καλά- πολιτική γενοκτονίας είς βάρος του Κουρδικού Λαού.Ο Κουρδικός Λαός έχει πειστεί μέσα απο τους μακροχρόνιους αγώνες του ότι η οποιαδήποτε παραχώρηση του Τουρκικού κράτους είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί μέσα απο την πάλη του.

Ας θυμηθούμε την δήλωση του Κούρδου Εθνικού Ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτζαλάν με αφορμή την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου η οποία απαγόρευε την αποφυλάκιση του εκλεγέντος ως ανεξάρτητου βουλευτή Χατίπ Ντίτσλε, είχε πεί "Επιχειρούν την πολιτική εκπόρνευση των Κούρδων για να μπορέσουν στη συνέχεια να τους επιβάλλουν τις λύσεις που έχουν κατά νου.Και να μπούμε οι μισοί κάτω από τη γη δεν πρόκειται να αποδεχτούμε κάτι τέτοιο"


2 σχόλια:

  1. Ακόμα μία κίνηση εκ του πονηρού απο την Τουρκία. Αυτό δεν πρόκειται να το δεχτεί ούτε ο ίδιος ο "ΑΠΟ" ως επαναστάτης και απελευθερωτής του λαού που εκπροσωπεί. Πάντως οι Κούρδοι καλά θα κάνουν να εντείνουν την ενότητά τους ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες χρονικά στιγμές που έχουν να αντιμετωπίσουν και το Ιράν μαζί με την Τουρκία. Κούρδοι και Παλαιστίνιοι βρίσκονται έρμαια των ορέξεων κάθε "πεινασμένου". Δεν γίνεται οι κατά συντριπτική πλειοψηφία οπιοπαραγωγοί πολίτες του Αφγανιστάν να απολαμβάνουν την όποια "κρατική οντότητα" και να μην μπορούν να απολαύσουν το ίδιο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης οι δύο αυτοί λαοί. Αυτό μπορεί να αλλάξει αλλά μόνο με αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι κίνηση απόγνωσης και όχι μόνο της Αγκυρας. Οι Κούρδοι φαίνεται μέσα απο τα παθήματα χρόνων έμαθαν πολύ καλά την διπλωματία.Το ότι δεν μπορούν να νικηθούν στρατιωτικά τους δίνει άλλον αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.