24/9/11

Ταγίπ Ερντογάν: «Αν χρειαστεί, θα πάμε σε πόλεμο με το Ισραήλ»

Ανοιχτό, ορθάνοιχτο για την ακρίβεια, άφησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύρραξης Τουρκίας - Ισραήλ με νεώτερες δηλώσεις που έκανε σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, όπου παραχώρησε συνέντευξη. Μιλώντας στην εκπομπή του δημοσιογράφου Τσάρλι Ρόουζ στο PBS, επανέλαβε ορθά κοφτά: «Αν χρειαστεί θα πάμε σε πόλεμο με το Ισραήλ».


Η δήλωση αυτή έγινε λίγες ώρες μετά την κρίσιμη συνάντησή του τούρκου πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, ενώ επιπλέον κατηγόρησε ταυτόχρονα τις ΗΠΑ και γενικά τη διεθνή κοινότητα και κυρίως τη Δύση ότι... κανακεύουν το Ισραήλ. «Δίχως την άδεια του Ισραήλ δεν μπορείτε να εισαγάγετε στην Παλαιστίνη ούτε ένα τελάρο με ντομάτες. Οι Παλαιστίνιοι βιώνουν με μια τέτοιου είδους πολιορκία. Είναι δυνατόν να συμβαδίζει αυτή η πολιορκία με τη Διεθνή Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Γιατί σιωπά η ανθρωπότητα; Γιατί σιωπά ο κόσμος; Το Ισραήλ έχει καταντήσει το κακομαθημένο παιδί της Δύσης», τόνισε ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο περσινό επεισόδιο του Μαβί Μαρμαρά, επανέλαβε ότι «η δολοφονία εννέα ατόμων είναι αιτία πολέμου, αλλά δεν το κάναμε». Και πρόσθεσε: «Τι θα έκαναν οι ΗΠΑ κάποιο κράτος σκότωνε εννέα πολίτες τους στα διεθνή χωρικά ύδατα;». Για αυτό και ο κ. Ερντογάν επανέλαβε ότι σε περίπτωση που το Ισραήλ δεν ζητήσει συγνώμη για την περσινή επίθεση, δεν πληρώσει αποζημίωση στην Τουρκία και δεν άρει το εμπάργκο στη Γάζα, η χώρα του δεν πρόκειται να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με το Τελ Αβίβ
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=421422 

16 σχόλια:

  1. Ο τυπος αυτος η τρελλος ειναι η ειναι πρακτορας του Ισραηλ εναντια στον λαο του.Οποιος εχει αλλη πιθανη εξηγηση αυτων που λεει τελευταια και παγιδευτικα για τον μεσο τουρκικο λαο ας το καταθεσει,μπορει να υπαρχει και αλλη εξηγηση πλην της σικε επιθετικοτητας που θα εχει το γνωστο τελος ,αυτο του αυτοεξευτελισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/e_21.html?showComment=1316597487095#c5746324993589752078

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Anaconda
    Μπορείτε να διευκολύνετε την αναζήτηση της παραπομπής σας, γιατί ο σύνδεσμος που αναγράψατε, παραπέμπει σε άλλον σύνδεσμο που δεν ανοίγει θέμα ενδιαφέροντος του αναρτημένου εδώ άρθρου;
    Ευχαριστώ
    Παύλος Γ. Φωτίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μοιάζει με ένα παιδί, που κάνει τον παλικαρά εκεί που δεν τον παίρνει και φωνάζει "κρατάτε με ρε, γιατί θα τον φάω!"

    Τον έχει αποτρελάνει ότι οι Ισραηλινοί τον γράφουν κανονικότατα και δεν απαντούν.

    Όσο για το "κακομαθημένο παιδί", ισχύει ότι στο σπίτι του κρεμασμένου ... κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. It won't happen to me: Unrealistic optimism or illusion of control?
    McKenna, Frank P.


    Investigated unrealistic optimism and illusion of control as they relate to the personal probability of encountering negative events in the area of perceived accident involvement. Whereas optimism refers to a generalized expectancy for positive outcomes independent of the source of the outcomes, the illusion of control locates the source of the expected outcome in terms of personal control. By examining conditions in which personal control was either present or absent in 2 studies with 33 university students and 127 staff, it was possible to distinguish between the 2 positions. Clear evidence was found in favor of the illusion of control with little evidence in favor of unrealistic optimism. (PsycINFO Database Record (c) 2010 APA, all rights reserved)

    (απ' τον δεσμό του φίδη)

    «...in favor of the illusion of control...»

    Χαχαχαχα... καλό !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Παύλος Γ. Φωτίου
    O Sterg έκανε μια εύλογη εκτίμηση για έναν ορθολογικό άνθρωπο: αυτά που λέει ο Έρντι, είτε είναι επί τούτου ενάντια στο λαό του, είτε είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, το οποίο όμως πάλι, έμμεσα ή άμεσα, είναι ενάντια στο λαό του. Συνεπώς, η εις άτοπον απαγωγή μάς οδηγεί στο συμπέρασμα που αναφέρεται στο άρθρο που παραπέμπω: "It won't happen to me: Unrealistic optimism or illusion of control?". Είναι σαφές ότι, για προφανείς ψυχολογικούς λόγους, θεωρεί πως είναι αδύνατο να κάνει πίσω, συνεπώς προχωρά μέχρι τέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Anaconda, @koinos nous
    Ευχαριστώ πολύ.
    Αρκετά ενδιαφέρουσα η έρευνα McKenna, καθώς και η ανάλυση που μου κάνατε Anaconda, συναρτώντας την με τις αναγωγές συμπεριφοράς του "Ερντι" υπό του Sterg.
    Παύλος Γ. Φωτίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Anaconda

    Ακριβώς. Και λέει ... "κρατάτε Τούρκοι τ' άλογα!" :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφού προχωρήσαμε στο ψυχογράφημα του «Ερντι» ας δούμε και την άποψη των Ισραηλινών επιστημόνων στην ηλεκτρονική εφημερίδα Haaretz.com: http://www.haaretz.com/opinion/what-makes-erdogan-tick-1.386382
    «What makes Erdogan tick? The leader who was not long ago a champion of regional stability has suddenly turned into its biggest threat».
    Published 20:14 23.09.11 By Shaul Kimhi and Ely Karmon
    (Prof. Shaul Kimhi is head of the psychology department of Tel Hai Academic College. Dr. Ely Karmon is senior research scholar at the International Institute for Counter-Terrorism and a fellow at the Institute for Policy and Strategy, at the Interdisciplinary Center Herzliya).
    Δεν σας κρύβω όμως ότι η στροφή σε τέτοιας επιστημονικής υφής σχολιασμό, καίτοι πολύ ενδιαφέρουσα, είναι πέραν των γνώσεων και δυνατοτήτων μου.
    Παύλος Γ. Φωτίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και για να σε βοηθησω ο ερντογκαν δεν ειναι τουρκο-σελτζουκος απο τα νοτια της...κινας.καταγεται απο περιοχη περι την Γεωργια και εχει αλλο σκεπτικο.Θα ελεγα και αλλα αλλα τα ...κρατω για αργοτερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. >Δεν σας κρύβω όμως ότι η στροφή σε τέτοιας επιστημονικής υφής σχολιασμό, καίτοι πολύ ενδιαφέρουσα, είναι πέραν των γνώσεων και δυνατοτήτων μου<

    Παύλο, μήπως .... δεν είσαι Έλληνας; Εμείς δεν τα λέμε αυτά εδώ, στην Ελλάδα. Εμείς τα ξέρουμε όλα κι έχουμε γνώμη επί παντός επιστητού. Μάλιστα, είθισται από καφενείου να συμβουλεύουμε τους δυνατούς του κόσμου, να τους κάνουμε υποδείξεις για πράγματα που αυτοί δεν γνωρίζουν, αλλά που για μάς, τα σαΐνια, είναι κοινός τόπος, να τους ανοίγουμε τα μάτια κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Συνιστω σε οποιον χανει λαδια να μη απευθυνεται ξανα σε εμενα γιατι δεν εχω βενζιναδικο και δεν διατιθεμαι να ασχολουμαι."
    Και ομως το βρηκα αναρτημενο σε ταμπελιτσα εξω απο μαγαζι (οχι βενζιναδικο).Τι να σημαινε αραγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Nativist
    Μπορεί και να έχεις δίκιο, αλλα δεν είναι φυσικά και παράλογο να ασχολούμαστε με την θεματολογία και πέραν του κυρίου αντικειμένου της, γι' αυτό και συμμετείχα με σχολιασμό ανάλογο. Από την άλλη το γεγονός πως δεν έχω την δυνατότητα να μπω σε τέτοια ανάλυση, μου αρέσει που μαθαίνω και κάτι περισσότερο χωρίς όμως να μπορώ να εισφέρω θετικά με δικά μου σχόλια.
    Τέλος πάντων και για να συνεχίσω την προσπάθεια μένω στο σχόλιο του Sterg, (που υποσχέθηκε να με βοηθήσει να καταλάβω περισσότερα για τον "Ερντι"):"Και για να σε βοηθησω ο ερντογκαν δεν ειναι τουρκο-σελτζουκος απο τα νοτια της...κινας.καταγεται απο περιοχη περι την Γεωργια και εχει αλλο σκεπτικο.Θα ελεγα και αλλα αλλα τα ...κρατω για αργοτερα....", και αναμένω περισσότερη ανάλυση αργότερα.
    Θυμάμαι βέβαια και τις ψυχολογικές αναλύσεις και τα ψυχογραφήματα που έγιναν για τον Χίτλερ, μετά από πολλά χρόνια από την κατάρρευση του Ράϊχ, και αφού ήδη είχε δημιουργηθεί το χάος στην Ευρώπη και όχι μόνο. Ας ελπίζουμε ότι τον "σουλτάνο" θα τον προλάβουμε πριν δημιουργηθεί το χάος.Ίδωμεν λοιπόν!
    Παύλος Γ. Φωτίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το illusion of control, πώς ταιριάζει και σε κάτι άλλους....
    Πολλοί τελικά πάσχουν απ΄αυτό το σύνδρομο. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε όλους μας ταιριάζει Ελίνα.
    Ο βαθμός της ψευδαίσθησης μόνο αλλάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κάνε καλά το ΡΚΚ και μετά πάνε για άλλα... Εκτός κι αν σού 'δωσαν κανα πυρηνικάκι τα Πάκια οπότε πάς (θα σε παν) σε άλλο επίπεδο... εξαφάνισης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.