9/9/11

"Σχέδιο" Λίμπερμαν για συνεργασία με Κούρδους και Αρμενίους με στόχο την τιμωρία της Τουρκίας;

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν φέρεται να έδωσε εντολή για την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της Τουρκίας στη διεθνή πολιτική σκηνή, μεταξύ των οποίων είναι η στήριξη των Αρμενίων και των Κούρδων στην αντιπαράθεση τους με τους Τούρκους.Το λεγόμενο «σχέδιο του Λίμπερμαν" με στόχο την τιμωρία της Τουρκίας προϋποθέτει "συνεργασία με Αρμένιους», καθώς, γράφει η ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth εφημερίδα.

"Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στις ΗΠΑ αυτό το μήνα ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί με τους ηγέτες του αρμενικού λόμπι και να τους προσφέρει την συνεργασία του Ισραήλ στην προσπάθεια τους για αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας απο το Αμερικανικό Κογκρέσο

Επιπλέον, το Ισραήλ μπορεί να να υποστηρίξει την Αρμενία στη σύγκρουση με την Τουρκία για τον έλεγχο του Αραράτ αναφέρει διαδικτυακός ιστότοπος .

Η Ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth ισχυρίζεται επίσης ότι το σχέδιο του Λίμπερμαν προβλέπει και  τη δημιουργία δεσμών με τους εξόριστους ηγέτες των Κούρδων για τον ίδιο σκοπό - για να τους βοηθήσει στην αντιπαράθεση τους με την Τουρκία. Ο Λίμπερμαν σχεδιάζει να συναντήσει τους επικεφαλής του Κουρδικού κινήματος που βρίσκονται στην Ευρώπη (και οι συναντήσεις αυτές θα είναι ανοιχτές), προκειμένου να συνεργαστεί μαζί τους και να τους υποστηρίξει σε όλους τους τομείς που μπορεί κανείς να φανταστεί", αναφέρει η εφημερίδα "Θα κάνουμε τον Ερντογάν να πληρώσει για να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να έχουν κανένα πρόβλημα με το Ισραήλ," φέρεται κατά την εφημερίδα να δηλώνει ο Αβιγκντορ Λίμπερμαν.

Το Ισραήλ πιέζει την Τουρκία

Το Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών φέρεται να αποφάσισε τώρα να προχωρήσει στη διαμόρφωση μιας διπλωματικής στρατηγικής υιοθετώντας έτσι μια σειρά από σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση των τελευταίων αντι-ισραηλινών κινήσεων της Τουρκίας

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Υπουργείου Εξωτερικών είχαν σύσκεψη μεταξύ τους την Πέμπτη για να προετοιμαστούν για την συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο με τον Υπουργό Εξωτερικών Λίμπερμαν.Η συνάντηση του Σαββάτου θα έχει ως μόνο θέμα την απάντηση του Ισραήλ στις πρόσφατες απειλές είναι του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην απόφασή του να υποβαθμίσει τις διπλωματικές σχέσεις της Άγκυρας με την Ιερουσαλήμ.

Σημαντικό εργαλείο στα χέρια του Ισραηλινού Υπουργού επίσης θα αποτελέσει η συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απο πλευράς της Τουρκίας σε βάρος των Κούρδων.Στα πλαίσια αυτά οι ισραηλινές αποστολές ανα την υφήλιο θα λάβουν οδηγίες για την συμμετοχή τους σε δράσεις που θα αποκαλύπτουν τις τουρκικές θηριωδίες σε βάρος των μειονοτήτων.Ισραηλινοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι η Τουρκία δεν βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση σε διπλωματικό επίπεδο καθώς έχει εμπλακεί σε σε εντάσεις τόσο απέναντι του ΝΑΤΟ όσο και της Ελλάδας ενώ οι σχέσεις της με τη Συρία και το Ιράν δεν είναι καλές.Παράλληλα επισημαίνεται ότι το Ισραήλ αναμένεται σύντομα να εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία σε βάρος της Τουρκίας.

25 σχόλια:

  1. Κατά την ταπεινή μου γνώμη το Ισραηλ θέλει να "κοντύνει" τον επιχειρούμενο αναδυόμενο πόλο που προσπαθεί να δημιουργήσει η Τουρκία, όμως σε αντιστάθμισμα αυτού δε νομίζω να θέλει να βοηθήσει στη δημιουργία "αντίποδα" πόλου βοηθώντας την Ελλάδα.
    Ούτε ιστορικά θα ήταν αποδεκτό κάτι τέτοιο από το συμπαγές εθνικιστικό σύνολο των πολιτών του Ισραήλ, ούτε στρατηγικά στο Ισραήλ συμφέρει μια Ελλάδα ισχυρή στην Αν. Μεσόγειο.
    Εξ'ού και η προσπάθεια "μοιρασιάς" ισχύος και συμμαιών σε μικρά κράτη "οχλητές" της Τουρκίας που στρατηγικά δε θα προκαλέσει πρόβλημα στο Ισραήλ η ισχυροποίησή τους ,όπως καλή ώρα η Αρμενία.

    Γιατί πχ οι πρόσφατοι "φίλοι" μας δε βοηθούν το Ελληνικό στοιχείο στην Αμερική για τα αντίστοιχα Ελληνικά ζητήματα αναγνώρισης της Γενοκτονίας και των παραβιάσεων -αείποτε - των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των Διεθνών συνθηκών στην περίπτωση Ίμβρου-Τενέδου-Κων/πολης και -γιατί όχι- Κύπρου;

    Όπου ακούς πολλά κεράσια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >>Γιατί πχ οι πρόσφατοι "φίλοι" μας δε βοηθούν το Ελληνικό στοιχείο στην Αμερική για τα αντίστοιχα Ελληνικά ζητήματα αναγνώρισης της Γενοκτονίας και των παραβιάσεων -αείποτε - των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των Διεθνών συνθηκών στην περίπτωση Ίμβρου-Τενέδου-Κων/πολης και -γιατί όχι- Κύπρου;<<

    Γιατι συμπεριφερομαστε σαν μαμμοθρεφτα, με ζητιανο-τζαμπατζιδικη νοοτροπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιaspis η αναγνωριση της Αρμενικής Γενοκτονίας θα δημιουργησει πλήθος προβλημάτων στην Τουρκία (επιστροφή εδαφών, περιουσιών,αποζημιώσεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα Ακρίτα και είναι στα πλαίσια αποδυνάμωσης της Τουρκίας σαν περιφερειακή δύναμη. Ωστόσο αυτό που λέω ευθέως είναι ότι δε θα μας ενισχύσει τόσο όσο κάποιοι νομίζουν το Ισραήλ γιατί δεν το συμφέρει κάτι τέτοιο. Θέλει να αποδυναμώσει την Τουρκία (που από μόνο του είναι ένα κέρδος για την Ελλάδα) όχι όμως να ενισχύσει την Ελλάδα.
    Υπάρχει και συνέχεια στον ορυκτό πλούτο και μην ξεχνιόμαστε...
    Στο Αιγαίο είναι που (κάποτε) θα γίνει το μεγάλο "μπατιρντί" και γιαυτό η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει ανίσχυρη για όλους αυτούς που ελπίζουν σε υπερκέρδη από ταπεινωτικές συμφωνίες του Ελληνικού κράτους. Δείγματα γραφής;; Κοιτάξτε όπου θέλετε γύρω σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το χτύπημα γίνεται από πίσω και όχι από εμπρός. εμείς είμαστε ο λιμενοβραχίονας, στο τέλος και οι κερδισμένοι. Από βλακεια μας βέβαια ή κατά σύμπτωση γεγονότων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν πρίν απο λίγο καιρό έγραφα να μαζέψουν το τερατάκι που οι ίδιοι έθρεψαν όλα αυτά τα χρόνια αυτό ακριβώς ενοούσα,ειδικά τώρα που άρχισε να ενοχλεί και τους ίδιους.

    Ακρίτα

    Αν γίνουν αυτά που ζητάμε,όπως έχεις πεί και εσύ στο παρελθόν το αποτέλεσμα θα είναι η διάλυση της Τουρκίας,επομένως αν προχωρήσουμε λίγο παραπάνω τη σκέψη μας θα κατανοήσουμε καλύτερα γιατί φοβούντε μια τέτοια εξέλιξη.

    Η διάδοχη κατάσταση είναι που τους φοβίζει και τους κάνει διστακτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το παρελθόν τους έδειξε πως συμπεριφέρθηκαν στα τερατάκια που δημιούργησαν. Θα είναι τέτοιος ο διαμελισμός και το αίμα, πράγμα που απεύχομαι, που από το σόκ δεν θα υπάρχει στόμα να αρθρώσει λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι ωραίος άνθρωπος αυτός ο Λίπερμαν; Και πως τα λέει;
    Και αν τα κάνει θα γίνει ωραιότερος.

    Αυτοί είναι ικανοί να πάρουν τον Οτσαλάν από τους Τουρκούς και να τον ξαναδώσουν στους Έλληνες.

    Θα τους δώσουμε τότε και εμείς σε ανταπόδοση ένα σαπάκι που έχουμε, τον μεγάλο τραγουδιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. r+w είσαι άπαιχτος.
    Για πες κι άλλα, πες κι άλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τον Οτσαλαν που ηθελαν να τον δολοφονησουν καποιοι δικοι του τον φυλαγουν σε νησι οι Τουρκοι μη του συμβει γρατσουνια απο Τουρκους που ...δεν γνωριζουν και απο Κουρδους...που γνωριζουν.Ειναι ο 1ος Προεδρος του Ενιαιου και Αυτονομου Κουρδισταν που θα κατεχει υψηλη θεση στην Διεθνη Σκακιερα.Ηδη οποιος διαβασει συνεντευξη του θα καταλαβει οτι μονο...τσιμπλες δεν εχει στα ματια του.Ειναι ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ skal
    Θα πρέπει να τους τον στείλουμε τενόρο όμως όχι απλώς μεγάλο τραγουδιστή.

    Όχι τίποτα άλλο γιατί πρέπει να κάνουμε και κάτι με το κοντάρι της σημαίας που δεν πήρε ο άνεμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μάλλον ως πιθανή απάντηση (και άρα προειδοποίηση) προς τη διπλωματική εκστρατεία που ανακοίνωσε ότι θα κάνει ο Ερντογάν μοιάζουν όλα αυτά. Και βέβαια, η προειδοποίηση είναι ασύμμετρη σε σχέση με τις πιθανές πρωτοβουλίες τών Τούρκων, υπό την έννοια: "κοίτα άμα κάνεις αυτά που λες πόσα θα κερδίσεις και άμα κάνουμε αυτά που λέμε πόσα περισσότερα θα χάσεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μες στου Βοσπορου τα στενα...

    Τούρκος εγώ και συ Ρωμιός
    και γω λαός και συ λαός
    Εσύ Χριστό και γω Αλλάχ [x2]
    όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ [x2]

    Απο Υδραιο ηληκιωμενο και απο μια Υδρα που ανεκαθεν υπηρξε αντιτουρκικη και δεν πρεπει ποτε ο Ελληνας να ξεχναει και αυτην την αποψη που ειναι υπαρκτη.Σε αυτο το σημειο ο Ελληνας πρεπει παντα να κανει τις υπερβασεις του γιατι μονο ο Ελληνας μπορει.Ολα αυτα φυσικα μεχρι ενα σημειο...

    http://youtu.be/0Hnm0Euenpw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγγνωμη για το σχολιο που εστειλα αλλα σημερα τα ξημερωματα παρακολουθουσα ενα βιντεο στρατιωτικο "επιχειρηση βαριοπουλα"
    που διεδραματιζεται εικονικα ,και κανεις δεν ξερει αν γινει και πραγματικο ,στο Καραγατς μεταξυ Τουρκων και Ελληνων και σε 21 ωρες ειχε 12.000 μαννουλες χωρις τα παιδια τους (ασχετα αν κατεληφθη τελικα το Καραγτς και κυκλωθηκε η Ανδιανουπολη.

    http://youtu.be/sEBmGpHXjPM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ r+w

    >Θα τους δώσουμε τότε και εμείς σε ανταπόδοση ένα σαπάκι που έχουμε, τον μεγάλο τραγουδιστή<

    Όχι τώρα που αρματώνεται να φάει τους Τούρκους! :-) Τώρα βγάζει τις ωραιότερες κορώνες του!! Μα καλά, εντελώς ... άμουσοι είστε; :-)


    _________________________________

    Ο κ. Πάγκαλος, από την πλευρά του, χαρακτήρισε μεγάλο σφάλμα ότι επετράπη η ίδρυση του προξενείου στη Κομητηνή, συμφωνώντας με τον κ. Καρατζαφέρη ότι χρησιμοποιείται για προπαγανδαστικούς σκοπούς της Τουρκίας (Ημερησία)

    Μπας και σκοπεύει να προσχωρήσει στον ΛΑΟΣ κι αυτός; :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Sterg, μην είσαι τόσο βέβαιος ότι οι 'σωτήρες' που γνωρίζουν τα διαδικαστικά μιάς τέτοιας εμπλοκής, καθώς και άλλων παρόμοιων, και ενδεχομένως να αναμένουν το αποτέλεσμα για να παρέμβουν δημιουργώντας διαπραγματευτικό αντικείμενο εις όφελός τους, δεν προϋπολογίζουν ότι, αν επιτρέψουν να γίνει χωρίς να επέμβουν άμεσα, καίρια και αποφασιστικά εις όφελος της Ελλάδας, κινδυνεύουν να δουν κάποιον άλλο 'σωτήρα' να δώσει τη λύση που δεν έδωσαν αυτοί αναμένοντας οφέλη πέραν του ευλόγου. Είναι κάτι σαν το Dutch action...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και επειδή οι στιγμές για την πατρίδα είναι κρίσιμες και το στομάχι μου δεν αντέχει ατάκες τυπολογίας "είναι μάταιο, αφέσου", να πω και κάτι για το γενικότερο ζήτημα του Samuel P. Huntington "Clash of Civilizations". Αξιόλογο παιδί, δεν λέω, αλλά να μην ξεχνάμε ότι ο Ινφιγνώμονας είναι manual.

    ΔΕΝ υφίσταται 'πόλεμος των πολιτισμών'.
    Υφίσταται πόλεμος των πολιτισμένων (αυτών με στρατηγικό σχεδιασμό) και των απολίτιστων (αυτών που είναι de facto έρμαια του informational warfare).

    Πέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Anaconda
    Καθε σχεδιο εχει και τον "μη ελεγχομενο" χρονο ασχετως αριθμου θυματων ωστε η επεμβαση καποιου παραγοντα να γινει πιστευτη.Εδω αναφερομενος χρονος συγκρουσης ητανε τα 21 λεπτα και θεωρειται "αμεσος χρονος" παρεμβασης.Τωρα τι εννοεις εσυ οτι θα εμφανιστει σε ξενη ζωνη επιρροης αλλος σωτηρας αυτο μονο στον Ζορρο το ειδαμε.Ειναι πληρως ελεγχομενα και περιπου και οι "αναγκαιες" απωλειες προβλεπομενες.Ουε και αλλημονο στις μανναδες επαναλαμβανω που δεν γνωριζουν τετοιους "χρονους" και "αναγκαιες απωλειες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Nativist
    εγώ έχω την εντύπωση πως ο μεγάλος τραγουδιστής δεν είναι ψηλός και χοντρός με μεγάλη κοιλιά αλλά κοντός και αδύνατος με ελιές στο πρόσωπο.

    Τις ίδιας ποιότητας και χαρακτήρα αποφάσεις είδαμε και στα Ίμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΔΕΝ υφίσταται 'πόλεμος των πολιτισμών'.
    Υφίσταται πόλεμος των πολιτισμένων (αυτών με στρατηγικό σχεδιασμό) και των απολίτιστων (αυτών που είναι de facto έρμαια του informational warfare).

    Αληθεια εσυ που κατατασεις τον εαυτο σου? Αν νομιζεις οτι καρφωνω μη απαντας γιατι εγω μονο ξεκαρφωνω.Τα καρφωματα τα αφηνω για τα μαστορια εγω θεωρουμε εργατης ανειδικευτος στην οικοδομη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ r+w

    "Μεγάλος Τραγουδιστής" ήταν κωδικό όνομα στην υπόθεση Οτζαλάν και ήταν όντως ο Πάγκαλος. Ασφαλώς τις αποφάσεις τότε και στα Ίμια τις έπαιρνε ο Σημίτης. Αυτός ήταν πρωθυπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό υφίσταται ως θεωρία (ή/και πράξη, όπως θες πάρτο) μόνο για κράτη.

    Για να απαντήσω στο ερώτημά σου, αν το θέσω σε μια πολύ ελεύθερη μετάφραση ως χέλι που είσαι, αν ήθελα να εφαρμόσω στρατηγικό σχεδιασμό για πάρτη μου αγνοώντας το συμφέρον της πατρίδας, θα ήμουν τώρα παντρεμένος με παιδιά στο Πάρκο Τρίτση, θα έκανα τη 'μάνα' σε projects στα Βαλκάνια και θα έκανα τον μακάκα για να γεμίσω τον τραπεζικό μου λογαριασμό και αρκετών άλλων. Δηλαδή ακριβώς ότι κάνουν πολλοί άλλοι. Αν θες να με πεις μακάκα, ή κάτι χειρότερο, που δεν το επέλεξα, είναι δικαίωμά σου. Με τα λίγα που έχεις διαβάσει από το στόμα μου όμως δε νομίζω να θεωρείς πως δεν είχα την ικανότητα να το πετύχω. Επέλεξα να μην το κάνω γιατί δεν ήθελα να γίνω 'εύκολα προσαρμόσιμος' σε κάτι που ήδη βρώμαγε σήψη και αποσύνθεση. Από την εξέλιξη των πραγμάτων και ανεξαρτήτως εάν εγώ πέρασα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ σε προσωπικό επίπεδο, είμαι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ γιατί είδα το αποτέλεσμα που είχαν τα λόγια μου σε πολλά επίπεδα ανθρώπων, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι το γείτονά μου. Η πατρίδα ΕΙΧΕ ΖΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ κάποια πράγματα. Εκτιμώ ότι το λιθαράκι που έβαλα έκανε τη διαφορά. Και μόνο κάποιες κινήσεις εντός, εκτός και επί τα αυτά που είδα, αρκούν για να κοιμάμαι ήσυχος. Αν η συμβολή μου θα μπορούσε να βοηθήσει περαιτέρω με λειτουργικό τρόπο, καλώς. Δεν είμαι κοινωνιοπαθής -δεν το έχω σε τίποτα να πάω για την υπόλοιπη σύνταξή μου στο Άγιο Όρος- αλλά δεν συγχωρώ ζητήματα ηθικής τάξεως. Είμαι χαζοφιλότιμος αλλά μόνο με ανθρώπους που φοράνε παντελόνια. Έχω πληρώσει αμαρτίες άλλων αλλά δεν έχει νόημα πλέον να το κάνω. Είμαι ήρεμος και αποφασισμένος. Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι λέφτερος. Θα συνεχίσω να μη φοβάμαι τίποτα, θα πρέπει να υπάρξει λόγος για να ελπίσω σε κάτι. Ελπίζω να κάλυψα την ευέλικτη ερώτησή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Με παρακαλυψες Anaconda.(10 Σεπτεμβρίου 2011 7:56 μ.μ.).Καποια στιγμη που σε διαβαζα νομισα οτι τα εγραψα εγω και παρα λιγο να τα υπογραψω σαν sterg.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.