27/9/11

«Ιστορική», αλλά κυρίως ανθρώπινη χειραψία αντάλλαξαν οι Γιαρουζέλσκι και Βαλέσα


Βαρσοβία: Μια ιστορική, αλλά κυρίως ανθρώπινη στιγμή αποθανάτισε Πολωνός φωτογράφος πριν από λίγες ημέρες: ο Λεχ Βαλέσα βρέθηκε σε νοσοκομείο της Βαρσοβίας, όπου νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση ο στρατηγός Γιαρουζέλσκι, ο άνθρωπος που προσπάθησε με κάθε τρόπο να συντρίψει το 1981 το συνδικάτο «Αλληλεγγύη».

Όπως αναφέρεται στα μέσα ενημέρωσης της Πολωνίας, ο 88χρονος σήμερα Βόιτσεκ Γιαρουζέλσκι νοσηλεύεται σε κλινική με πνευμονία, ενώ υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία.


Στο νοσοκομείο έσπευσε ο Λεχ Βαλέσα για να τον επισκεφθεί και να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του. 

Υπενθυμίζεται ότι ο στρατηγός Γιαρουζέλσκι επέβαλε στρατιωτικό νόμο στην κομμουνιστική Πολωνία, το 1981, προκειμένου -όπως ο ίδιος εξήγησε- να σώσει τη χώρα από την οικονομική κατάρρευση, λόγω των μαζικών απεργιών που είχε κηρύξει το πανίσχυρο συνδικάτο «Αλληλεγγύη» υπό τον Λεχ Βαλέσα.

Ο Γιαρουζέλσκι ήταν πρόεδρος της Πολωνίας το διάστημα 1989-1990. Διάδοχός του στην προεδρία ο ίδιος ο Λεχ Βαλέσα...


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

4 σχόλια:

  1. Φανταστείτε τώρα μια φωτογραφία σε ελληνική εφημερίδα.Ιερωμένος να επισκέπτεται στο νοσοκομείο ετοιμοθάνατο χουντικό για να τον χαιρετήσει και κυρίως να τον παρηγορήσει .Πάντως ο τίτλος για ''ανθρώπινη χειραψία'' και ανθρώπινες στιγμές δεν θα εμφανιζόνταν ποτέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολὺ στημένο τὸ βρίσκω, μᾶλλον ὁ γεροντότερος τά 'χει χάσει.
    Ἡ ὑποκρισία ἔχει τὴν τιμητική της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στούς μόνους πού απαγορεύτηκε έστω καί χειραψία ήταν στούς Έλληνες συνταγματάρχες. Τά σταλινόσκυλα πού κυβερνούσαν στυγνά καί απάνθρωπα τίς χώρες τής ανατολικής Ευρώπης καί βαρύνονται μέ χιλιάδες εγκλήματα δέν καταδικάστηκαν ποτέ από τήν τηλεόραση τών αριστερών. Εκεί χωράει η συγχώρεση. Δέν πειράζει ελληνικέ λαέ. Ζήσε τώρα μέ 500 ευρό τό μήνα καί ξαναψήφισε τούς δημοκράτες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.