20/9/11

Αλλαγές διοικητικής και στρατηγικής φύσεως στην MIT

Αλλαγές διοικητικής και στρατηγικής φύσεως στην MIT
Σε σημαντική διαδικασία διοικητικής και στρατηγικής αλλαγής στη δομή της προχωρά η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ), υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή της, Χακάν Φιντάν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλόφωνης εφημερίδας Χουριέτ Daily News, στόχος είναι ο διαχωρισμός των πληροφοριών που αφορούν το εσωτερικό της χώρας με αυτές που αφορούν άλλες χώρες. Προς το σκοπό αυτό, στη θέση του υποδιευθυντή της υπηρεσίας διορίστηκε ένας ανώτερος διπλωμάτης, καθήκοντα του οποίου θα είναι οι πληροφορίες εξωτερικού και ο συντονισμός μεταξύ της ΜΙΤ και του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Στον εν λόγω υποδιευθυντή θα υπάγεται η Διεύθυνση πληροφοριών στρατηγικής σημασίας, καθώς και πληροφοριών από ανοιχτές πηγές, ενώ έγινε επίσης γνωστό ότι προς το σκοπό αυτό η ΜΙΤ άρχισε να προσλαμβάνει προσωπικό, το οποίο κατέχει ξένες γλώσσες γειτονικών χωρών.

Η αλλαγή στην ΜΙΤ προνοεί επίσης τη στενότερη συνεργασία μεταξύ των τουρκικών πρεσβειών και της ΜΙΤ. Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε την αλλαγή που τροχοδρομείται στη ΜΙΤ. ''Ζούμε σε μια κρίσιμη συγκυρία. Συντελούνται αλλαγές στην περιοχή μας. Γιατί πρέπει να στηριζόμαστε σε υπηρεσίες άλλων χωρών σχετικά με τα θέματα αυτά; Η δική μας υπηρεσία πληροφοριών μπορεί να αντεπεξέλθει καλύτερα''. Από τώρα και στο εξής, η υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας θα μπορεί να αφουγκράζεται τον παλμό σε οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός. 

1 σχόλιο:

  1. "πληροφοριών στρατηγικής σημασίας"

    Αν έχεις στρατηγική, σου είναι απαραίτητες.

    Αν δεν έχεις ούτε σκοπεύεις να αποκτήσεις στρατηγική, τί να τις κάνεις; Αν αντικείμενα όπως οικονομική διπλωματία, πολιτιστική διπλωματία και δόγματα πληροφόρησης σου είναι παντελώς άγνωστα, πώς να κατανοήσεις την αξία "πληροφοριών στρατηγικής σημασίας";

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.