28/8/14

Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν 250 σύρους στρατιώτες

Είχαν διαφύγει από την αεροπορική βάση της Τάμπκα, στη βόρεια Συρία - Στη δημοσιότητα βίντεο της εκτέλεσης
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν 250 σύρους στρατιώτες που κρατούνταν όταν οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την αεροπορική βάση της Τάμπκα στη βόρειο Συρία, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube. 
Το βίντεο δείχνει τις σορούς δεκάδων ανδρών να βρίσκονται με το πρόσωπο στο έδαφος, φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους. Τα πτώματα καταλάμβαναν μεγάλη έκταση (δεκάδες μέτρα), σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Οι 250 σαμπίμπα (σ.σ. μέλη εθνοφυλακής) που κρατούνταν από το Ισλαμικό Κράτος, έχοντας πιαστεί αιχμάλωτοι στην Τάμπκα της Ράκα, εκτελέστηκαν» ανέφερε η λεζάντα που συνόδευε το βίντεο.

Τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους που μάχεται στη Ράκα είπε, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters: «Ναι, τους εκτελέσαμε όλους».

Νωρίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε κάνει λόγο για «δεκάδες» νεκρούς σύρους στρατιώτες.

«Δεκάδες σύροι στρατιώτες, οι οποίοι αιχμαλωτίσθηκαν, ενώ διέφευγαν προς την Εσράγια της επαρχίας Χάμα, μετά την κατάληψη από το Ισλαμικό Κράτος της αεροπορικής βάσης τους στην Τάμπκα, εκτελέσθηκαν από τους τζιχαντιστές τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 1.400 στρατιώτες υπερασπίζονταν τη βάση της Τάμπκα, η οποία κατελήφθη την Κυριακή από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Στη διάρκεια των μαχών, σχεδόν 200 στρατιώτες σκοτώθηκαν και περίπου 700 κατάφεραν να φτάσουν σε τομείς που ελέγχονται από το καθεστώς.

Από τους 500 υπόλοιπους, ένα μέρος συνεχίζει να μάχεται στο αγρόκτημα Αζράουι, κοντά στη βάση της Τάμπκα, ένα άλλο κρύβεται και πολλές δεκάδες αιχμαλωτίσθηκαν τη χτεσινή νύχτα, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν μέσω της οδού των 50 χιλιομέτρων που διασχίζει την έρημο και οδηγεί στην τοποθεσία Εσράγια, στην επαρχία Χάμα, που βρίσκεται στα χέρια του καθεστώτος, διευκρίνισε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Σε λογαριασμούς τζιχαντιστών στο Διαδίκτυο αναρτήθηκε βίντεο στο οποίο εμφανίζονται νέοι που φορούν σλιπ και περπατούν ξυπόλυτοι σε δρόμο στην έρημο πλαισιωμένοι από ένοπλους τζιχαντιστές, ένας από τους οποίους κρατάει τη σημαία της οργάνωσής του. Φωνάζουν «Ισλαμικό Κράτος» και άλλοι απαντούν «είναι αιώνιο».

Στους λογαριασμους αυτούς γίνεται λόγος για την εκτέλεση 200 αιχμαλώτων.

Την ίδια ώρα απεγνωσμένη έκκληση στους τζιχαντιστές απευθύνει η μητέρα του Στίβεν Σότλοφ, του αμερικανού δημοσιογράφου που είχε απαχθεί στη Συρία και παρουσιάστηκε ως «επόμενο θύμα» στο βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Τζέιμς Φόλεϊ. Η μητέρα του μιλά απευθείας στον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους, αποκαλώντας τον «χαλίφη», ζητώντας του να μην σκοτώσει τον γιο της.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.