28/8/14

Κύπρος και Ελλάδα στο σχέδιο εξάπλωσης του Ισλαμικού Κράτους

Κωνσταντίνα Νεοφύτου

Ένας στους έξι Γάλλους τάσσεται υπέρ της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος»- ISIS σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Στο μεταξύ, χάρτης που κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα από υποστηρικτές της οργάνωσης και δείχνει τις περιοχές που φιλοδοξεί να εξαπλωθεί το «ισλαμικό κράτος», συμπεριλαμβάνει Κύπρο και Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησαν δύο δημοσκοπήσεις στις οποίες απαντήθηκε το εξής ερώτημα: Πόσοι άνθρωποι υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS);
Σύμφωνα με τη VOX, η πρώτη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε, από την ICM Research, ζήτησε από τους ανθρώπους στη Γερμανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο να δηλώσουν εάν έχουν θετική ή αρνητική άποψη για την οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος»- ISIS. Η δεύτερη, διενεργήθηκε από το Παλαιστινιακό Κέντρο για τη Δημόσια Γνώμη, και ζήτησε από τους κατοίκους της Γάζας να δηλώσουν εάν υποστηρίζουν ή αντιτίθενται στην ISIS.
Παρόλο που οι δύο δημοσκοπήσεις δεν ταυτίζονται εντελώς και ακολουθήθηκε διαφορετική μέθοδος για εξαγωγή συμπερασμάτων, το γεγονός που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι ότι το «Ισλαμικό Κράτος» φαίνεται να είναι πιο αποδεκτό στη Γαλλία (16%) σε σχέση με τη Γάζα (13%). 
ISIS poll chart
Από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες που ερωτήθηκαν μεγαλύτερη αποδοχή της οργάνωσης υπάρχει στη Γαλλία με ποσοστό 16%. Στη Μεγάλη Βρετανία η αποδοχή της ISIS ανέρχεται στο 7% ενώ στη Γερμανία μόλις στο 2%.
Έκπληξη αλλά και ανησυχία σύμφωνα με την VOX προκαλεί το γεγονός ότι στις νεαρότερες ηλικίες των Γάλλων το ποσοστό αυξάνεται δραματικά φτάνοντας το 27%.
Ωστόσο, όσον αφορά τα ποσοστά των ανθρώπων που αντιτίθενται στην ISIS, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Γάζα με ποσοστό 85% και τελευταία η Γαλλία με ποσοστό 64%.
ISIS poll europe 2
Κύπρος και Ελλάδα στο σχέδιο εξάπλωσης του "Ισλαμικού Κράτους"
Σύμφωνα με τη Daily Mail, η ISIS έχει σκιαγραφήσει όραμα για επέκταση της οργάνωσης στην Ευρώπη.
Μάλιστα,  χάρτης που κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα από υποστηρικτές της οργάνωσης, φέρεται να δείχνει τις περιοχές της οποίες η ISIS σχεδιάζει να έχει υπό τον έλεγχό της, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. 
Σύμφωνα με το χάρτη το «Ισλαμικό Κράτος» φιλοδοξεί να επεκταθεί  σε όλη τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, σε μεγάλα τμήματα της Δυτικής Ασίας καθώς και σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένου της Κύπρου, Ελλάδας, Ισπανίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας.
Caliphate: A map purportedly showing the areas ISIS plans to have under its control within five years has been widely shared online. As well as the Middle East, North Africa and large areas of Asia, it also reveals ISIS' ambition to extend into Europe. Spain, which was Muslim-ruled until the late 15th Century, would form part of the caliphate, as would the Balkan states and eastern Europe, up to and including Austria
Διαβάστε επίσης:
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/international/155979#sthash.jPyHh1Nh.dpuf

2 σχόλια:

  1. Let´s start building mosques then to welcome them. In the country with zero Pantheon Temples that would attract millions of tourists and help us reborn as a nation, we are about to ¨wake up¨ to muslim prayers....

    Kudos to all of us!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα "ορκίστηκαν" και δύο προσωπικότητες. Ο κ. Μπουτάρης και η κ. Δούρου. Τα πρώτα "νεγκλιζέ" Ισλαμικά Συμβούλια εν Ελλάδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.