29/8/14

Εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ αρνούνται μετακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού από Ρωσία στην Ουκρανία

Αύγουστος 29, 2014. Μόσχα.Οι εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ στην αποστολή τους στην Ουκρανία, οι οποίοι βρίσκονται στα ρωσικά σημεία διέλευσης των συνόρων «Γκούκοβο» και «Ντονέτσκ», δεν παρατήρησαν καμία μεταφορά ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων ή άλλου εξοπλισμού,  να κινούνται προς την Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στην περιοχή Ροστόφ, Paul Picard.

«Ορισμένα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι προς την πλευρά της Ουκρανίας μετακινείται ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός, αλλά οι οργανικές θέσεις παρατήρησης μας, δεν εντόπισαν καμία τέτοια μετακίνηση. Τα μόνο όπλα που υπάρχουν στην περιοχή είναι τα όπλα που έχουν οι συνοριοφύλακες, αλλά αυτά αποτελούν μέρος της δουλειάς τους», είπε ο Picard.

Σημείωσε ότι τον τελευταίο καιρό, το μόνο που παρατήρησαν είναι ότι από τη ρωσική πλευρά, είχαν φθάσει μέχρι τα σύνορα της Ουκρανίας στρατιωτικά ελικόπτερα καθώς και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, τα οποία όμως κινούνται στη γραμμή των ουκρανο-ρωσικών συνόρων.

Νωρίτερα η Ρωσία είχε δηλώσει ότι επιθυμεί η αποστολή του ΟΑΣΕ να παραμείνει ως παρατηρητής στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, σημειώνει το ρωσικό Ίντερφαξ.
--
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.