31/8/14

Πιθανό βέτο από Σλοβακία σε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

«Χωρίς νόημα και αντιπαραγωγικές» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ε.Ε. εναντίον της Ρωσίας για την κρίση στην Ουκρανία και προειδοποίησε ότι ενδέχεται να ασκήσει βέτο σε πιθανά νέα μέτρα.
«Θεωρώ τις κυρώσεις χωρίς νόημα και αντιπαραγωγικές», δήλωσε ο Φίτσο στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. «Μέχρι να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις των κυρώσεων που έχουν ήδη επιβληθεί, δεν έχει νόημα να επιβάλουμε νέες», πρόσθεσε.
Οι ηγέτες της Ε.Ε. ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει σε διάστημα μίας εβδομάδας πρόταση για την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας για τις ενέργειές της στην Ουκρανία, αν και δεν έχει διευκρινιστεί πότε θα μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή.
Ο Φίτσο, η χώρα του οποίου έχει εκφράσει και στο παρελθόν την αντίθεσή της στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Μόσχας, υπογράμμισε ότι θα πολεμήσει για να μην επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία, οι οποίες θα μπορούσαν να βλάψουν την οικονομική ανάπτυξη της Σλοβακίας.
«Αν υποβληθούν προτάσεις, διατηρώ το δικαίωμα να ασκήσω βέτο στις κυρώσεις που θα βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα της Σλοβακίας», είπε.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.