28/8/14

Δ. Κουτσούμπας: Το αντιρατσιστικό ποινικοποιεί τη διαφορετική άποψη

Το ΚΚΕ από την αρχή επισήμανε ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ενσωματώνει στο ελληνικό Δίκαιο, την απόφαση της ΕΕ, η οποία στην ουσία διώκει προοδευτικές ιδέες, καθώς εκεί καταλήγει στο «δια ταύτα», διώκει την ίδια τη λαϊκή πάλη, διώκει την κομμουνιστική ιδεολογία, δεν διώκει μόνο τη φασιστική ιδεολογία ή άλλες τέτοιες ρατσιστικές ιδεολογίες και απόψεις και βεβαίως ποινικοποιεί στην πραγματικότητα τη διαφορετική άποψη, τόνισε σε συνέντευξή του στον Αντέννα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Χαρακτήρισε απαράδεκτη την άποψη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και τις απόψεις της κυβέρνησης αλλά και των κυβερνήσεων που έχουν ενσωματώσει αυτή την οδηγία, να εξομοιώνεται ο φασισμός- ναζισμός, αυτοί που έκαναν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τον κομμουνισμό, μια ιδεολογία ανθρωπιστική που παλεύει για να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που παλεύει για την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι δεν είναι εύκολο να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ, διότι το εργατικό λαϊκό κίνημα έχει μεγάλη πείρα, υπογράμμισε ότι ο τόπος έχει υποστεί δεινά από τις αντικομουνιστικές διώξεις, ωστόσο πρόσθεσε ότι πολλοί «πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν» και επισήμανε ότι πολλοί προετοιμάζουν το έδαφος ώστε ανάλογα με τη στιγμή, τις διεθνείς εξελίξεις και τον συσχετισμό δυνάμεων, να επιχειρήσουν να επιβάλλουν τέτοιες λογικές.

Πρόσθεσε ότι με το κοινοτικό πλαίσιο που πάει να επιβάλει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στοχοποιείται όχι μόνο το ΚΚΕ, αλλά κάθε προοδευτική άποψη και ανέφερε ότι εδώ και πολλά χρόνια είναι επαρκής η ελληνική νομοθεσία για την αντιμετώπιση του ρατσισμού.

Αναφορικά με το Σύμφωνο Συμβίωσης, ανέφερε ότι το ΚΚΕ θεωρεί πως μια σειρά περιπτώσεων είναι προσωπική υπόθεση ενηλίκων ατόμων και δεν είναι, ούτε πρέπει να γίνει δημόσια, κοινωνική υπόθεση που να ρυθμίζεται με νόμο. Επίσης, είπε ότι το ΚΚΕ δεν συμφωνεί με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Σχετικά με το θέμα της «προσβολής του Συντάγματος» επανέλαβε ότι δεν πρέπει να διώκεται η άποψη, ενώ σε ό,τι αφορά τη Χρυσή Αυγή, είπε ότι οδηγείται σε εγκληματικές ενέργειες και πράξεις και αυτές πρέπει να διώκονται.

Είπε ότι η θέση της Χρυσής Αυγής εκτός νόμου, δεν λύνει κανένα πρόβλημα και υπογράμμισε ότι «εκτός νόμου» η Χρυσή Αυγή και ο φασισμός- ναζισμός πρέπει να τεθεί στη συνείδηση του λαού.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι όλοι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν είναι φασίστες, έχουν όμως προσωπική ευθύνη, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν και σημαντικά τμήματα του κρατικού μηχανισμού που έχουν τέτοιους θύλακες.

Αναφορικά με το Μνημόνιο είπε ότι «από αυτό βγαίνουμε, αλλά τα μνημόνια διαρκείας παραμένουν, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2014 όλες οι χώρες της Ευρωζώνης είναι υπό καθεστώς μόνιμης επιτήρησης και όποια μέτρα δεν προχωρούν παίρνονται επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα».

Τόνισε ότι μπορεί να υπάρξει μικρή ανάκαμψη για τμήματα του κεφαλαίου, αλλά για τον λαό θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα αντιλαϊκά μέτρα του σήμερα και θα παίρνονται συνέχεια κι άλλα.

Σχετικά με τα δάνεια, χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις «νέο έγκλημα» εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων και ανέφερε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ που προτείνει μείωση του χρέους των λαϊκών νοικοκυριών μέχρι 200.000 ευρώ κατά 50% και το ίδιο για μαγαζιά που έχουν κλείσει και για ύψος χρέους 300.000 ευρώ.

Στην περίπτωση που τα μαγαζιά διατηρούνται ανοιχτά η μείωση του χρέους να είναι 30%.

«Βεβαίως να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός και καμία δήμευση και σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ πρέπει να προστατευθεί η πρώτη και η δευτερεύουσα κατοικία» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Η προσπάθεια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού αφορά εσωτερικές μετατοπίσεις κομμάτων που υπηρετούν τη διαχείριση του καπιταλισμού, είπε απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Κουτσούμπας και τόνισε ότι αυτή η λογική θεωρεί πως η διαχείριση του συστήματος μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την πρόοδο προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας.

«Αυτό δεν γίνεται, είναι από ουτοπία, δηλαδή οι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει τίποτα ή δεν θέλουν καταλάβουν και άλλοι που υποστηρίζουν αυτή την άποψη» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού δεν έχει αποκρυσταλλωθεί, ενώ σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι προσπαθεί να μετακινηθεί προς το κέντρο σε πιο συντηρητικές κατευθύνσεις.

Ανέφερε ότι η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Άγιο Όρος «είχε ένα τέτοιο στίγμα», και εγκάλεσε τον κ. Τσίπρα ότι την πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για ψηφοθηρικούς λόγους.

Τόνισε ότι η επίσκεψη αυτή καθεαυτή δεν είναι πρόβλημα, καθώς και ο ίδιος θα ήθελε να πάει, ενώ σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του επίτιμου προέδρου του ΚΚΕ, Χαρίλαου Φλωράκη, το 1995, είπε ότι δεν ήταν το ίδιο πράγμα με εκείνη του κ. Τσίπρα.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «αν δεν έχουμε εκλογές το φθινόπωρο, θα έχουμε στις αρχές του χρόνου με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Είπε ότι το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει κανένα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τόνισε ότι το κόμμα δεν μπαίνει σε αυτήν τη σεναριολογία και τόνισε ότι το ζήτημα είναι η οργάνωση της λαϊκής πάλης για να ανοίξει ένας διαφορετικός δρόμος.

«Αν είναι να γίνουν εκλογές ας γίνουν, αλλά κάτω από λαϊκή πίεση και με σταθερό προσανατολισμό και με λαϊκή συμμαχία και με αγώνες ενάντια στον καπιταλισμό και τα μονοπώλια, ενάντια στις πολιτικές και την τάξη που έχει επιβάλει αυτά τα βάρβαρα μέτρα».

Επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ ότι αν μπει σε κυβέρνηση διαχείρισης του συστήματος «θα μας κυνηγάει ο κόσμος με τις πέτρες».

Αναφορικά με το αν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι καλύτερη» είπε ότι θα κινείται στις συγκεκριμένες ράγες της πολιτικής και των κατευθύνσεων της ΕΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι αν ένα κόμμα, φέρει μια πρόταση με την οποία συμφωνεί το ΚΚΕ, θα την ψηφίσει, και αντέστρεψε το ερώτημα γιατί τα άλλα κόμματα δεν ψηφίζουν τις προτάσεις του ΚΚΕ, όπως για παράδειγμα αυτή που εναντιώνεται σε πλειστηριασμούς και δημεύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή:www.capital.gr

4 σχόλια:

  1. Παντως εσυ κουτσουμπα να μην ανησυχεις. Το νομοσχεδιο απαγορευει να μιλας για τους εχθρους της ελλαδας, οταν εισαι εχθρος της ελλαδας σε προστατευει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Koutspumpas to prodotiko melos ton koumoniston kai dolofonon Ellinon stin ellada kai tin Sovietiki enosi milaei kai po epano. Alla 400.000 etisios eisodima o syntrofos kalos kapitalas einai. Oloi oi aristeroi stin Ellada einai me deksies tsepes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικά και είναι με δεξιές τσέπες αφού την εξουσία την έχει η αριστερά τόσα χρόνια και έχει βολέψει όλους τους αργόμισθους τουριστοσκυλογλετζέδες "επαναστάτες".
    Και τώρα που ακούγεται ότι θα κυβερνήσουν πλέον επίσημα, θα είναι το αποκορύφωμα της μεταπολίτευσης από το οποίο θα αρχίσει σύντομα ,θέλω να πιστεύω, και η κάθετη πτώση της ανθελληνικής αριστεράς αφού ήδη έχουμε από σήμερα μπουταροδουροδείγματα ότι αρχίζει η πλήρης αποδόμηση της κοινωνίας. Αν δεν μας προλάβει κανένα κακό ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ’ αρχάς, έχει δίκιο ότι ποινικοποιείται η διαφορετική άποψη, αλλά μέχρις εκεί.

    Ο κομμουνισμός δεν διαφέρει από το φασισμό, ως προς την θεώρηση των δημοκρατικών ελευθεριών, αλλά και το πολιτικό σύστημα του μονοκομματικού κράτους. Και όχι μόνο, βέβαια. Εξ ού και η ονομασία «ερυθρός φασισμός».

    Όσον αφορά στην σχέση ναζισμού-κομμουνισμού, οι απόψεις διίστανται. Προσωπικά, δεν νομίζω να έχουν σχέση, παρά μόνο στο σκέλος που ο ίδιος ο ναζισμός ταυτίζεται με τον φασισμό. Ίσως και στο φιλοσοφικό μέρος, καθ’ ότι και οι δύο ασπάζονται τον Hegel.

    Όπως είπα, υπάρχουν κι άλλες απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.