31/8/14

Δεκανίκι της Χρυσής Αυγής ο ΣΥΡΙΖΑ - Ο κόκκινος φασισμός είναι καλύτερος από τον μαύρο;

Όπως είδατε προχθές στη Θεσσαλονίκη κατά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής, αλλά και χθες στην Αθήνα, στήθηκε ένα ωραίο πανηγυράκι γύρω από την παρουσία Χρυσαυγιτών δημοτικών συμβούλων.
Το ωραίο αυτό πανηγύρι έστησε μια ομάδα αριστερών, αντιρατσιστών, μελών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αντιφασιστών όπως θέλουν να αυτοαποκαλούνται. Κρέμασαν συνθήματα που έγραφαν «τσακίστε τους φασίστες», έβρισαν χυδαία τους Χρυσαυγίτες, βρίστηκαν κι αυτοί από τους «αντιπάλους» και το κυριότερο μετέτρεψαν μια υποτιθέμενη γιορτή της Δημοκρατίας σε μπάχαλο, σαν κι αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά χρόνια τώρα.
Μπήκε ο Μπουτάρης να κάνει την ορκωμοσία, τόλμησε να πει ότι είναι ο ιερός χώρος του δημοτικού συμβουλίου και δεν πρέπει να βρίζουν και να ασχημονούν και θύμισε στους… αντιφασίστες ότι τους Χρυσαυγίτες του ψήφισαν μερικές χιλιάδες άνθρωποι. Χαμός στα θεωρεία των αριστερούληδων. Το τι άκουσε ο δήμαρχος δε λέγεται. Ήρεμος, με το αστέρι των Εβραίων στο πέτο, προσπάθησε να πολεμήσει τον φασισμό με τον δικό του τρόπο.
Τα γράφουμε όλα αυτά όχι για να επαινέσουμε τον Μπουτάρη, ουδόλως μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Αλλά πρέπει να παραδειγματιστούμε από τα συγκεκριμένα επεισόδια για το πώς αντιμετωπίζει ή πώς πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία το φαινόμενο των νεοναζί, των φασιστών που μπήκαν ξαφνικά στη ζωή μας, απειλούν, ασχημονούν, προωθούν ρατσιστικές και αντισημιτικές θεωρίες.
Η μία λογική είναι αυτή που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συναγωνιστές του. «Πολεμήστε τους φασίστες στη γειτονιά. Τσακίστε τους», λένε με οργή. Δηλαδή με όρους πεζοδρομίου, κανόνες ζούγκλας, αν υπάρχουν τέτοιοι, οι δήθεν προοδευτικοί αριστεροί ζητούν από τον κόσμο να εξαφανίσει τους ρατσιστές και τους φασίστες. Με απλά λόγια, να πολεμήσουμε τον φασισμό με φασιστικά όπλα. Γιατί όποιος υποστηρίζει ότι ο κόκκινος φασισμός είναι καλύτερος από τον μαύρο είναι απλά ανόητος. Ο φασίστας είναι ένας, όπως κι αν αυτοπροσδιορίζεται στον πολιτικό χώρο που ο ίδιος λέει ότι ανήκει.
Όλοι αυτοί πιστεύουν ότι έχουν το μονοπώλιο του αντιφασισμού και όποιος τους πάει κόντρα είναι τουλάχιστον προδότης ή στη χειρότερη περίπτωση… δεξιός που φλερτάρει με τους φασίστες. «Πόλεμος στις γειτονιές», λένε. «Χτυπήστε το αυγό του φιδιού» στο κεφάλι διατείνονται και γίνονται ακριβώς αυτό που σιχαίνονται. Χειρότερο φασίστες, κι ας λένε ότι ενισχύουμε τη θεωρία των δύο άκρων. Τα άκρα κύριοι είναι άκρα όπως κι αν τα δεις. Θα βρίσουν, θα χλευάσουν, θα χτυπήσουν και ενίοτε θα σκοτώσουν. Μάνα και του Φύσσα ή του Γρηγορόπουλου, μάνα και των Χρυσαυγιτών του Νέου Ηρακλείου που ακόμη ψάχνουμε ποιος τους σκότωσε.
Η άλλη λογική λέει ότι το φαινόμενο του φασισμού και της Χρυσής Αυγής το χτυπάς με πολιτικούς όρους, μέσα στην κοινωνία, με δράσεις και ενέργειες απόλυτα ειρηνικές κι όχι ενισχύοντας το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που τόσο πολύ κατέστρεψε τη χώρα.
Αν θέλεις κύριε αντιφασίστα της Αριστεράς και των κινημάτων, κύριε «επαγγελματία» των αγώνων και του αντιρατσισμού κάνε κάτι άλλο καλύτερο από το να ενισχύεις το μίσος μέσα στην κοινωνία.
Ο φασισμός, ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός πολεμιόνται μέσα στα σχολεία. Μαθαίνοντας τι έκαναν οι ναζί στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Μαθαίνοντας ότι όλα αυτά που εκπροσωπούν οι Χρυσαγίτες είναι βγαλμένα από τα χειρότερα ένστικτα του ανθρώπου. Δείχνοντας στους νέους τον πραγματικό δρόμο της αλήθειας, του αγώνα για καλύτερη ζωή όχι επί πτωμάτων.
Διαχωρίζοντας τους Εβραίους από το κράτος του Ισραήλ που σκοτώνει παιδιά. Μαθαίνοντάς τους ότι 50.000 Εβραίοι της Θεσσαλονίκης έγιναν… σαπούνια εκεί που οι Χρυσαυγίτες πηγαίνουν και φωτογραφίζονται όλο καμάρι.
Απομονώνοντας τους φασίστες που βρίζουν χυδαία ένα 15χρονο παιδί που το σκότωσαν αστυνομικοί. Κλείνοντας το στόμα στους Κασιδιάρηδες και τους Παναγιώταρους που βγάζουν κραυγές μίσους. Όχι σκοτώνοντάς τους, ούτε βρίζοντάς τους. Αλλά απογυμνώνοντάς τους ιδεολογικά και πολιτικά. Ένα μάτσο ανόητοι είναι που έχουν κάψει μυαλά από τα αναβολικά. Ένα μάτσο ψευτοτσαμπουκάδες είναι που επίτηδες προκαλούν για να προβάλλονται αλλά που στο σπίτι τους κάθονται σούζα μπροστά στη γυναίκα τους. Ένα τσούρμο αθλίων που εκμεταλλεύτηκαν τη συγκυρία και άνοιξαν πληγή στη χώρα. Αυτούς όμως δεν τους πολεμάς με το να γίνεις το ίδιο μ’ αυτούς.
Γι’ αυτό εσείς κύριοι που έχετε πάρει πτυχίο στην αντιφασιστική δράση αλλά δεν ξέρετε ούτε καν τι είναι φασισμός, αναρωτηθείτε που οδηγείτε την κοινωνία. Και μήπως ενισχύετε ακόμη περισσότερο τον φασισμό; Εμείς πάντως δεν θα γίνουμε ούτε σαν τα μούτρα των Χρυσαυγιτών ούτε σαν τα μούτρα τα δικά σας.
Αριστερός Ψάλτης
Πηγή: Αντινιού
ζ

13 σχόλια:

  1. Η λογική της θεωρίας των δύο άκρων είναι γνωστή: κακή η ΧΑ αλλά και οι ... "άλλοι" το ίδιο είναι. Και ενώ η ΧΑ έχει συγκεκριμένη οργάνωση, ιεραρχική δομή και πειθαρχία (όπως οι ίδιοι άλλωστε διατείνονται), στη θέση των "άλλων" μπορεί κατά περίπτωση να μπει όποιος μας βολεύει: ΣΥΡΙΖΑ, αναρχικοί, ΚΚΕ, τρομοκράτες, κουκουλοφόροι κλπ. Στη λογική αυτή επιστρατεύονται εκφράσεις χωρίς κανένα νόημα από ιστορική/ιδεολογική σκοπιά, όπως π.χ. "κόκκινος φασισμός", ενώ γίνονται και υπεραπλουστευμένες συγκρίσεις γεγονότων: έτσι, ενώ γνωρίζουμε ότι το Φύσσα τον σκότωσε μέλος της ΧΑ, και μάλιστα μπροστά στην αστυνομία, τα μέλη της ΧΑ στο Ν. Ηράκλειο χτυπήθηκαν με μαφιόζικο τρόπο από άγνωστους δράστες. Με όπλο τη θεωρία των "δύο άκρων" εξομοιώνεται η ΧΑ με ένα ευρύ φάσμα αντιπολιτευτικών ιδεών και πρακτικών με απώτερο σκοπό την εξουδετέρωσή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο συριζα και οι λοιποί συνοδοιπόροι του ουδόλως νοιάζονται να κάνουν συγκεντρώσεις για το μνημόνιο, για τους Έλληνες που αυτοκτονούν, για τους Έλληνες που λιμοκτονούν, για τους Έλληνες που σφαγιάζονται και ληστεύονται από τους λαθροεγγληματίες.

    Η πλειοψηφία τους "δουλεύει" στο δημόσιο εις υγείαν των κορόιδων ή χρηματοδοτείται από μ.κ.ο. πάλι από το δημόσιο.(το οποίο όμως καταρέει αφού εμείς του ιδιωτικού τομέα ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ να το πληρώνουμε και σας έλουσε κρύος ιδρώτας.Όντως ΕΜΕΙΣ είμαστε το γρανάζι που χωρίς αυτό η κλεπτομηχανή του δημοσίου δε γυρνά.Αργήσαμε αλλά το καταλάβαμε χεχεχε)

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΑΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΣΑΞΕΙ αφού αποκαλύπτει τον ανθελληνικό ρόλο τους.(σαν τις καθαρίστριες του υπ.οικον. ένα πράγμα που από πασοκ και νδ τώρα ψηφίζουν συριζα χωρίς να βλέπουν ότι ευρωβουλευτή την ΒΟΥΛΓΑΡΑ καθαρίστρια κούνεβα έβγαλε ο συριζα και δεκάρα δεν δίνει για αυτές.Τόση τσίμπλα στα μάτια έχουν)

    "Μάνα και του Φύσσα ή του Γρηγορόπουλου, μάνα και των Χρυσαυγιτών του Νέου Ηρακλείου που ακόμη ψάχνουμε ποιος τους σκότωσε."=>Πάλιωσε η προπαγάνδα σας με το να μην αναφέρετε τα ονόματα των ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ και ΚΑΠΕΛΩΝΗ των δύο ηρώων Ελλήνων.Ότι και να κάνετε ή να μην κάνετε σας πήραν χαμπάρι οι Έλληνες.

    "Απομονώνοντας τους φασίστες που βρίζουν χυδαία ένα 15χρονο παιδί που το σκότωσαν αστυνομικοί."=> Γνωρίζετε ότι έχουν κατατεθεί όχι απλά μυνήσεις αλλά και ΟΓΚΩΔΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ από Κασιδιάρη και Ηλιόπουλο σε αυτούς που διαδίδουν αυτές τις ψευτιές έτσι;

    Γιατί ρε τόση πρεμούρα για τους εβραίους και όχι για τους μικρασιάτες, ανατολικοθρακιώτες και πόντιους;Στην τελική ΠΟΤΕ αναγνώρισαν οι εβραίοι τις δικές μας γενοκτονίες που ήταν πραγματικές 100% ε; Ρωτάω ΠΟΤΕ;

    Νοιάζεται νομίζετε έστω και ένας από τα εκατομμύρια Ελλήνων ανέργων και λιμοκτονούντων για τις δικές σας ιδεοληψίες και παραμύθια;Αφού οι ψηφοφόροι του συριζα κατά 80% είναι ψήφοι των δημοσίων υπαλλήλων και των οικογενειών τους που δεν θέλουν να χάσουν προνόμια, σουπερ μισθούς, αραλίκι, επιορκία, πλαστά πτυχία και δε συμαζεύεται.

    Ανόητοι, άθλιοι και ψευτοτσαμπουκάδες είναι χαρακτηρισμοί που αποδίδονται μόνο σε χρυσαυγίτες πάντα με λασπολογίες και ποτέ με αποδείξεις. Τα ρεμάλια των αναρχοαριστερών όταν καίνε καταστήματα, πανεπιστήμια, ανθρώπους(μαρφιν) είναι "παιδιά" και "νεαροί". Οι αριστεροδεξιοκεντρώοι πολιτικοί που καταλήστεψαν την χώρα να τιμωρούνται από τον λαό μη ψηφίζοντας τους.

    ΑΜ ΔΕ! Και όλοι όσοι κλέψαν(πολιτικοί και άλλοι) θα επιστρέψουν τα κλεμμένα με τόκο, και φυλακή θα πάνε.
    Ήδη η σκευωρία καταρέει και οι χρυσαυγίτες αποφυλακίζονται ο ένας μετά τον άλλο αφού δεν υπάρχει ίχνος στοιχείου κατηγορίας.Μιλάω για τον Αρτέμη, για την Σκορδέλη του παντελεήμονα και τον γραμματέα της χρυσής αυγής πειραιά.

    Και μετά ξέρετε...Τεράστιες αγωγές αποζημίωσης για ψυχική οδύνη όοοοχι από το κράτος αλλά από όλους τους ψευδομάρτυρες(όλοι ψευδομάρτυρες είναι).Εκεί να δείτε γέλιο που θα πέσει.

    Υ.Γ. εγώ παλιά ένα ατύχημα είχα αυτοκινητιστικό και επειδή η ασφάλεια αυτού που έφταιγε δεν με πλήρωνε κατέθεσα αγωγή χρηματική εναντίον του. Έτσι απλά όπως το ορίζει ο νόμος. Τον έκανα να τρέχει πανικόβλητος και τη μιά να παρακαλάει εμένα και την άλλη την ασφαλιστική του χεχεχε.

    Τα ίδια και χειρότερα θα πάθουν όλοι οι ψευδομάρτυρες γιατί μόνο στην τσέπη πονάνε.Και όταν θα αρχίσουν να "σπάνε" και να ξερνάνε τα ονόματα αυτών που τους μπλέξανε πλέον θα έχει όχι γέλιο αλλά κλάμα με πικρό δάκρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Yiannaki syntrofe tou Fredo.
    Ton syntaxmatarxi psaro ton fagane oi Germanoi? Tous Polonous aksiomatikous tous fagane oi AMERIKANOI sto KATIN? To symfono molotof Ribentrof to kanane oi Kinezoi? Pou eixe san apotelesma na anefodiazontai oi Germanoi kai ta ypovrixia tous sto limani tou Murmansk enantion ton symmaxon mexri ton iounio tou 1941. Auto to paradeigma einai ena apo ta polla?? Tis Pontiakes omades pou kingouse to EAM mazi me tous Boulgarous kai ta egglimata tous sre Drama kai ypolipi makedonia to kanane oi TOURKOI. Re teneke kseganote kseroume pio itane to KKEkai to pion tou pou apeleutherothikan ta perisotera meloi tou otan mpikane oi germanoi stin ellada? SLAVOSKOPIANOI FYSIKA. Re episis kseroume pios itane o anomalos POULOS me ton strato tou pou ekane egglimata ston Elliniko lao sto onoma tou Hitler. Esy re anistorite sou exo ksanapi kopse tin Proini augi kai ton mesimeriano Rizospati kanei kakko stin ygeia. Na min miliso gia tous Foniades tou Opla.i gia tis yperesies spou prosefere to KKE stin Sovietiki enosi stelnotas stelexi tou na ekpaideutoune enantion tou NATO kai tou Ellinikou stratou se periptosi polemou.
    SITE, Biblio kai Selida allios
    opos lene oi kai oi symmaxoi Tourkoi.
    Ağzını kapatın

    Yparxoune dyo fasismoi o ENAS EINAI KOKKINOS KAI ALLOS MAYROS dialekse pios eisai?? kai min poulas trella mikre giati eisai anistoritos mexri aidias..Mi synagonizaise ton mpogiopoulo..Tha xtupiseis mpiela..



    (X) ELLINAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oso gia ta xrysa auga kanoune megalo kakko ston alithino Patritosmo me tis ilithies prakseis tous kai ton Fasistiko tous xaraktira. Auto isxei gia ta perisotera igetika stelexi.
    Kokkinos fasismos ison me Mauro.

    Yianaki kai asepites.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ Η ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ?
    ΑΝ Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ 10 ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To systima emena den me plironei oute to ekfrazo outo to primodoto. To mono pou katigoro einai ton koumounismo kai ton fasismo..alla metaksi mas opos kai skata na einai auto to systima mexti extes volevosastan oloi.including you .Episis afini esena kai emena na milame eleuthera kai na alilokatigoromaste xoris na vofomaste oti tha mas stili se kanena goulag I Dachau? Kai otan milo gia sistima milo gia Dimokratia kai oxi gia ND I Pasok..To diko sou to systima (kokkino I mauro) tha mas affine na
    milame eleuthera nikolaki??
    (X) ELLINAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μήνυμα του Ellinas προς εμένα είναι ενδεικτικό του τρόπου που λειτουργεί η θεωρία των "δύο άκρων", αλλά και των επιδιώξεών της. Θεωρώντας με "εκπρόσωπο" της αριστεράς προσπαθεί με ύβρεις και προκλητικούς χαρακτηρισμούς να με αναγκάσει να απαντήσω στο ίδιο ύφος και περιεχόμενο. Έτσι, ένας τρίτος παρατηρητής θα βλέπει τα δύο άκρα να "τρώγονται" οδηγούμενος στο ποθητό από την κυρίαρχη προπαγάνδα συμπέρασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. opios exei tin myga miyiazaite syntrofe yiannaki...
    (X) ELLINAS
    An mporeis na pantiseis apantise... Na omos pou den mporeis syntrofe yiannaki ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. θεωρία των "δύο άκρων", ?? Enois tin Pragmatikotita.
    6 ekkatomyria o Hitler, 40 o Stalin, 60 O Mao.
    Ase mas Yiannaki sou exo ksanapi kopse tin Proini augi kai ton mesimeriano Rizospati kanei kakko stin ygeia

    Tin epomeni fora, SITE, Biblio kai Selida allios
    opos lene oi kai oi symmaxoi Tourkoi.
    Ağzını kapatın

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελικά το παίρνω πίσω. Μάλλον σε άλλον Γιάννη αναφέρεσαι. Εγώ δεν είπα τίποτα για Στάλιν και Μάο ούτε για αριθμούς νεκρών. Ούτε για το Β'ΠΠ, ούτε βέβαια τίποτα από αυτά δεν αναφέρει το άρθρο που σχολιάζουμε εδώ. Εγώ μίλησα για τη θεωρία των δύο άκρων και τον τρόπο που αυτή στηρίζει την κυρίαρχη προπαγάνδα του συστήματος. Φυσικά οι ιστορικές αναφορές χρησιμοποιούνται για να στηρίξουν αναδρομικά τη θεωρία, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Re giannaki pes mas ti pineis kai den mas dineis....Ta dyo akra einai dyo akra me I xoris to systima. Kali I dikaiologia sou alla oxi se emena....
    Sou eipa kopse tin proini augi kai to vradyno rizospasti.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άστο Elinas δεν έχει νόημα η συζήτηση. Δεν μπορείς, ή μάλλον δε θέλεις, να καταλάβεις αυτό που λέω. Άλλωστε και εσύ υιοθετείς και προωθείς τη θεωρία των δύο άκρων. Απλώς, επειδή δεν μπορείς να αντλήσεις επιχειρήματα από την εποχή μας χωρίς να ευθυγραμμιστείς πλήρως με την κυρίαρχη προπαγάνδα, μιλάς με ψυχροπολεμικά και εμφυλιοπολεμικά στερεότυπα άλλων εποχών. Δεν πειράζει, σε καταλαβαίνω. Όσο για το Ριζοσπάστη και την Αυγή, και αυτοί χρησιμοποιούν κατά κάποιο τρόπο την εν λόγω θεωρία για να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ asepites

    >Στην τελική ΠΟΤΕ αναγνώρισαν οι εβραίοι τις δικές μας γενοκτονίες που ήταν πραγματικές 100% ε; Ρωτάω ΠΟΤΕ;<

    Ποιοι "εβραίοι", γενικώς και αορίστως; Προφανώς εννοείς το κράτος του Ισραήλ. Κι εγώ ρωτώ: Κάναμε καμμία ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή; Ή νομίζεις ότι οι γενοκτονίες αναγνωρίζονται αυτομάτως εδώ κι εκεί;

    Όταν προ δύο ετών, το ισραηλινό κοινοβούλιο εξέταζε εάν θα αναγνωρίσει τις μαζικές δολοφονίες Aρμενίων ως γενοκτονία, φώναζαν κάποιοι ότι είναι ευκαιρία, αφού μάλιστα θέλαμε ν' αρχίσομε μία συνεργασία με το κράτος αυτό, να ζητήσομε την αναγνώριση των αναλόγων εγκλημάτων των Τούρκων κατά των Ελλήνων. Κάναμε τίποτε; ΟΧΙ.

    Βρε εδώ είδαμε και πάθαμε να αναγνωρίσει η βουλή των ΕΛΛΗΝΩΝ τις γενοκτονίες των Ποντίων (1994) και Μικρασιατών (1998) κι εσύ γυρεύεις ψήλους στ' άχυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.