29/8/14

Νέο υπόμνημα για αποστολή δεύτερου ανθρωπιστικού κονβόι στη νοτιοανατολική Ουκρανία έστειλε η Μόσχα στο Κίεβο

  ITAR-TASS
Δεύτερο υπόμνημα για την αποστολή κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας προς τις εμπόλεμες περιοχές της νοτιοανατολικής Ουκρανίας έστειλε χθες η Μόσχα, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Την περασμένη Κυριακή, δηλαδή πριν από πέντε ημέρες, στείλαμε στο ουκρανικό ΥΠΕΞ υπηρεσιακό σημείωμα σχετικά με την πρόθεση της Ρωσίας να στείλει νέο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Προχθές λάβαμε την απάντηση ότι το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών καταρχάς συμφωνεί με την αποστολή. Χθες στείλαμε νέο υπόμνημα, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις της Ουκρανίας» είπε ο Λαβρόφ και πρόσθεσε:

«Κατά τη γνώμη μας, υπάρχει αμοιβαία κατανόηση στο ζήτημα της διασφάλισης της ασφάλειας της δεύτερης αυτοκινητοπομπής και της παράδοσης του φορτίου της στα νοτιοανατολικά (της Ουκρανίας)»  

Όπως τόνισε ο Ρώσος υπουργός, ο μοναδικός τρόπος για να διασωθούν οι κάτοικοι της Ουκρανίας είναι να απομακρυνθούν τα ουκρανικά στρατεύματα από τις θέσεις απ' όπου επιτίθενται σε πόλεις. 

«Καθένας καταλαβαίνει ότι, από στρατιωτικής άποψης, οι άνδρες της πολιτοφυλακής κάνουν απλά πράγματα – πιέζουν τα ουκρανικά στρατεύματα μακριά από τις θέσεις εκείνες απ' όπου εξαπολύουν επιθέσεις σε πόλεις, νοσοκομεία και κοινωνικές υποδομές» είπε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ και πρόσθεσε:
«Είναι ο σωστός λόγος (να κάνουν κάτι τέτοιο) για να προστατεύσουν τις γυναίκες και τα παιδιά».  

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.