29/8/14

Βρετανία: Πιθανή σε υψηλό βαθμό μία τρομοκρατική επίθεση

EPA/NICK ANSELL
Η Σκότλαντ Γιαρντ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τη βοηθήσουν να εντοπίσει «δυνητικούς τρομοκράτες».
Η υπουργός Εσωτερικών Τερέσα Μέι ανακοίνωσε ότι πρόκειται για αύξηση μίας βαθμίδας στην πεντάβαθμη κλίμακα συναγερμού. Η αλλαγή του επιπέδου σημαίνει ότι μία επίθεση είναι «πιθανή σε υψηλό βαθμό» χωρίς ωστόσο να υπάρχουν πληροφορίες για μία «άμεσα επικείμενη» απειλή, διευκρίνισε το υπουργείο.

«Η αύξηση του επιπέδου συνδέεται με την τις εξελίξεις στη Συρία και στο Ιράκ, όπου τρομοκρατικές οργανώσεις σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον χωρών της Δύσης. Σε ορισμένα από αυτά τα σχέδια εμπλέκονται πιθανόν ξένοι μαχητές που έχουν επισκεφθεί αυτήν την περιοχή προερχόμενοι από τη Βρετανία και τη Ευρώπη προκειμένου να συμμετάσχουν στις συγκρούσεις» υπογράμμισε η Μέι σε ένα δελτίο Τύπου.


Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Βρετανίας περισσότεροι από 500 Βρετανοί έχουν φύγει για τη Συρία ή το Ιράκ τα τελευταία χρόνια και η Σκότλαντ Γιαρντ απηύθυνε την Τρίτη μια έκκληση στους πολίτες να τη βοηθήσουν να εντοπίσει «δυνητικούς τρομοκράτες».

«Είμαστε αντιμέτωποι στη Βρετανία με μια πραγματική και σοβαρή απειλή που συνδέεται με τη διεθνή τρομοκρατία. Καλώ τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να καταγγέλλουν κάθε ύποπτη ενέργεια στην αστυνομία» επέμεινε η υπουργός.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ  ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.