31/8/14

Διορία μίας εβδομάδας έδωσε στη Ρωσία η Ε.Ε.

Μία εβδομάδα διορία έδωσε η Ε.Ε. στη Ρωσία προκειμένου να αλλάξει πορεία σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία, υπό την απειλή πάντα της επιβολής νέων κυρώσεων.
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι έτοιμο να λάβει περαιτέρω μέτρα υπό το φως της κλιμάκωσης στην Ουκρανία», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ  μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των 28 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η υπεύθυνη για την προετοιμασία ενός νέου γύρου κυρώσεων «έκτακτης ανάγκης», ανέφερε ο βαν Ρόμπεϊ. Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν «εντός μιας εβδομάδας» και θα ληφθεί η απόφαση «σύμφωνα με την εξέλιξη της κατάστασης», πρόσθεσε.
«Ο καθένας αναγνωρίζει την ανάγκη να δράσουμε γρήγορα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Υπάρχει μια ισχυρή αποφασιστικότητα για να επιβάλει κάθε δυνατή πίεση προς τη Ρωσία ώστε να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να βρεθεί μια πολιτική λύση», συμπλήρωσε.
Είπε επίσης ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των 28 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, «έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι μέσα σε μια εβδομάδα».
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η Ε.Ε. θα επιβάλει νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, εάν δεν υπάρξει αλλαγή στην υφιστάμενη κατάσταση στην Ουκρανία ή αν η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα χειροτερέψει. Οι οικονομικές κυρώσεις, πρόσθεσε η κ. Μέρκελ, θα επηρεάσουν ιδιαίτερα τους τομείς της χρηματοδότησης και της ενέργειας, όπως συμβαίνει ήδη από τα τέλη Ιουλίου.
Αυτές οι οικονομικές κυρώσεις «έχουν ορατό αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία», διαβεβαίωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε στις 29 Ιουλίου να εμποδίσει την πρόσβαση της Ρωσίας στις χρηματοπιστωτικές αγορές αλλά και να επιβάλει μέτρα για τις πωλήσεις όπλων, τις ευαίσθητες τεχνολογίες στον τομέα της ενέργειας και στα προϊόντα διπλής χρήσης, πολιτικής και στρατιωτικής.
Ικανοποίηση Λευκού Οίκου
Ο Λευκός Οίκος χαιρέτησε, εν τω μεταξύ, την προθυμία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να εξετάσει το ενδεχόμενο περαιτέρω κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
«Χαιρετίζουμε τη σημερινή συναίνεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να προετοιμάσει περαιτέρω κυρώσεις για εξέταση τις επόμενες ημέρες, γεγονός που αποδεικνύει την ισχυρή υποστήριξη ως προς την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για ζητήματα Εθνικής Ασφάλειας, Κάιτλιν Χάιντεν.
Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προετοιμασία περαιτέρω κυρώσεων κατά της Ρωσίας, συμπλήρωσε η ίδια.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Ναυτεμπορική

2 σχόλια:

 1. Τα νεα μετρα θα προβλεπουν
  1. Την συνολικη απαγορευση εξαγωγων
  γεωργικων προϊοντων απο την ΕΕ στην Ρωσια.
  2. Εμπαργκο στην εισαγωγη ρωσικου πετρελαιου
  3.Εμπαργκο στην εισοδο τουριστων απο την Ρωσια σε χωρες της ΕΕ
  4. Εξοδο του ρουβλιου απο την ζωνη του δολλαριου
  5. Πωληση αμερικανικων ομολογων απο κινα
  Αυτα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θρασύβουλος προς Ολιγαρχικούς (Εν Αθήναις, 403 π.Χ.) | vgiannelakis
  http://vgiannelakis.wordpress.com/2013/06/14/%ce%b8%cf%81%ce%b1%cf%83%cf%8d%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%b3%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%82-403-%cf%80%cf%87/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.