28/8/14

Αλβανία-Κοσσυφοπέδιο χωρίς έλεγχο στα σύνορα

Η κυβέρνηση των Τιράνων έχει ως στόχο να άρει πλήρως τους ελέγχους στα σύνορα Αλβανίας- Κοσσυφοπεδίου, αρχής γενομένης από το 2015, αυτό τόνισε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, αναφερόμενος την τελική διαμόρφωση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών, κατά πρώτο στάδιο την τουριστική περίοδο.

Υποσχέθηκε ότι από το 2015 δεν θα υπάρχει κανένα εμπόδιο ή έλεγχος,  στην κυκλοφορία των πολιτών και των οχημάτων των δύο πλευρών, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο,  όπου σημειώνεται η μεγαλύτερη κίνηση στα σύνορα.

Οι σχετικές δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού έγιναν σε συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της Αστυνομίας. Η συνάντηση είχε θέμα την προστασία των συνόρων, του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος.

«Έχουμε κάνει το πρώτο βήμα, για την απρόσκοπτη διάβαση των συνόρων κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Το επόμενο έτος τα σύνορα θα είναι ελεύθερα για την κυκλοφορία των πολιτών, για να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες από το Κοσσυφοπέδιο και να διέρχονται από τα σύνορα χωρίς κανένα έλεγχο», είπε ο Ράμα.
--
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.