28/8/14

Ε.Ε.: Έντονη ανησυχία για τις πληροφορίες περί ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

REUTERS/MAXIM ZMEYEV
Φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τις πληροφορίες περί εισβολής ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις τελευταίες εξελίξεις, κυρίως για τις πληροφορίες από το πεδίο των μαχών», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, εκπρόσωπος της επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Κάθριν Άστον, την ώρα που το Κίεβο αναφέρει ότι «ρωσικά στρατεύματα» έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τη μεθοριακή πόλη Νοβοαζόφσκ.
«Επαναλαμβάνουμε ότι είναι άμεση ανάγκη να βρεθεί μια πολιτική λύση στην κρίση», πρόσθεσε η κ. Κοτσίγιαντσιτς, διαβεβαιώνοντας ότι η Ε.Ε. παρακολουθεί «πολύ στενά όσα συμβαίνουν επί του πεδίου».
Η ίδια υπενθύμισε ότι η Κάθριν Άστον είχε μια σειρά συνομιλιών με αξιωματούχους την Τρίτη στο Μινσκ, μεταξύ αυτών και με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο αναμένεται να συναντηθεί το Σάββατο με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, λίγη ώρα πριν από προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε..
Ο Ουκρανός πρεσβευτής στην Ε.Ε., Κονσταντίν Γελισέγεφ, ζήτησε να συγκληθεί «έκτακτη σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 30 Αυγούστου για την Ουκρανία», αλλά και την παροχή μιας «ευρείας στρατιωτικής και τεχνικής βοήθειας» στη χώρα του.
«Ζητούμε να συγκληθεί μια έκτακτη σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 30 Αυγούστου για την Ουκρανία. Αρκετή συνενοχή και κατευνασμός του επιτιθέμενου. Η αλληλεγγύη θα πρέπει να μεταφραστεί σε σημαντικές κυρώσεις και μια ευρεία στρατιωτική και τεχνική βοήθεια», υπογράμμισε ο κ. Γελισέγεφ, σύμφωνα με τον λογαριασμό της ουκρανικής πρεσβείας στην Ε.Ε. στο Facebook.
«Από την Τετάρτη η Ρωσία άρχισε μια μη συγκαλυμμένη στρατιωτική εισβολή», υπογράμμισε.
Ναυτεμπορική

3 σχόλια:

  1. Ο σοκολάτας πρόεδρος - μαριονέττα έπρεπε στο Μίνσκ πρώτα να ζητήσει συγνώμη από τους Ρώσσους που έσφαξε τόσες χιλιάδες αθώους πολίτες, και μετά να υπογράψει επί τόπου συνθήκη για την πλήρη αυτονομία των Ανατολικών επαρχιών.

    Δεν έκανε τίποτε από τα δύο περιμένοντας να τον σώσουν οι Αμερικάνοι και η λοβοτομημένη ηγεσία της μαφίας της ΕΕ.

    Τώρα αντιλαμβάνεται ότι μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΑ Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΟΤΑΝ ΔΙΕΛΥΑΝ ΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ, ΑΠΟΣΠΟΥΣΑΣΝ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ, ΤΟΝ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ. ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΗΘΚΑΤΕ ΠΟΥ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΑΜEΡΙΚΑΝΟΙ, ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΓΑΛΛΟΙ, ΑΓΓΛΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΜΑΤΙΑ; ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝ. ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΟΙ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΡΩΣΟΦΩΝΟΙ)ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΥΣΟΥΝ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΣΟΒΑΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΟΠΤΕΣΘΕ ΟΤΙ ΕΙΝΙΑ ΝΟΜΙΜΗ Η ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλά τα λέτε κ. Δημ. Κωνσταντινίδη. Σημειώστε ότι παραχωρήθηκε στα πλαίσια της Σοβιετικής Ένωσης από τον (Ουκρανό)γ.γ ΚΚΣΕ Χρουτσώφ στην Ουκρανία. Σημειώστε ότι πέραν αυτών το Κίεβο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα των Μεγάλων Ηγεμόνων (όπως λέγονταν τότε) της Ενωμένης Ρωσίας (δηλαδή πασών των Ρωσιών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.