29/8/14

Η Πολωνία έκλεισε τον εναέριο χώρο της στον ρώσο υπουργό Άμυνας

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Μπρατισλάβα

Η Πολωνία έκλεισε τον εναέριο χώρο της στον ρώσο υπουργό Άμυνας
Ο ρώσος υπουργός Άμυνας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Βαρσοβία, Πολωνία
Η Πολωνία αρνήθηκε την Παρασκευή να δώσει άδεια να εισέλθει στον εναέριο χώρο της το αεροπλάνο που μετέφερε τον ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος επέστρεφε στη χώρα του από τη Σλοβακία.

Μέλος του πληρώματος του αεροσκάφους είπε στο πρακτορείο ότι οι πιλότοι έλαβαν μήνυμα ότι η Βαρσοβία δεν επιτρέπει στην πτήση να χρησιμοποιήσει τον πολωνικό εναέριο χώρο της.

Εκπρόσωπος της πολωνικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας είπε ότι αυτό έγινε επειδή το αεροπλάνο άλλαξε τον χαρακτηρισμό του από πολιτικό σε στρατιωτικό.

«Φυσικά θα δώσουμε άδεια (να περάσει από τον εναέριο χώρο της Πολωνίας) η πτήση επιστροφής, όταν το αεροπλάνο αλλάξει το σχέδιο πτήσης του σε μη στρατιωτικό» είπε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας, Πάβελ Παλούς.

Είπε ότι το αεροσκάφος είχε λάβει άδεια να περάσει πάνω από την Πολωνία ως πολιτική πτήση.

Μετά την άρνηση της Πολωνίας -αλλά και της Ουκρανίας σύμφωνα με πληροφορίες- το αεροπλάνο που μετέφερε τον Σόιγκου επέστρεψε στην Μπρατισλάβα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας δήλωσε ότι το αεροσκάφος ανεφοδιάζεται και θα απογειωθεί σύντομα από τη Μπρατισλάβα.

Ο αναπληρωτής ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Βλαντιμίρ Τίτοφ, είπε -σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax- ότι η άρνηση της Πολωνίας να επιτρέψει στο αεροσκάφος να χρησιμοποιήσει τον πολωνικό εναέριο χώρο αποτελεί «ωμή παραβίαση των κανόνων και της ηθικής της διακρατικής συμπεριφοράς».

Η Πολωνία είναι μια από τις χώρες που επικρίνει τη Ρωσία για τον ρόλο της στην κρίση στην Ουκρανία.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.