28/8/14

Στη Βουλή οι συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων στη δυτική Ελλάδα

Στη Βουλή κατατέθηκαν, προς έγκριση και ψήφιση, οι συμβάσεις ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και τα ανάδοχα σχήματα, για την πραγματοποίηση ερευνών και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του γύρου παραχωρήσεων με την διαδικασία της «Ανοικτής Πρόσκλησης» (OpenDoor) που είχε προκηρύξει το ΥΠΕΚΑ, για τις περιοχές στον Πατραϊκό, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ομόφωνη πρόταση της Επιτροπής Αξιολόγησης των προσφορών προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ, είχαν προταθεί ως ανάδοχοι:
  • για τη χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων, το σχήμα ENERGEAN OIL AND GAS / PETRA PETROLEUM,
  • για τη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού, το σχήμα  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ / EDISON / PETROCELTIC,
  • για το Κατάκολο, το σχήμα ENERGEAN OIL AND GAS / TRAJANOIL & GASLtd.
«Μετά από αξιοκρατική και διαφανή αξιολόγηση, σκληρή διαπραγμάτευση σε τεχνικό, νομικό και οικονομικό επίπεδο για τη μεγιστοποίηση των ωφελειών του Ελληνικού Δημοσίου, με έμφαση στα θέματα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, κι αφού έχουν ελεγχθεί οι συμβάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο για να θωρακιστεί απόλυτα το δημόσιο συμφέρον, φέρνουμε προς κύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τις συμβάσεις που υπογράφηκαν» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.
Ο κ. Μανιάτης έκανε λόγο για μια σημαντική στιγμή για τη χώρα «στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας η Ελλάδα να βγει οριστικά από την κρίση και ταυτόχρονα να αποτελέσει πυλώνα σταθερότητας, ευημερίας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου».
Ναυτεμπορική

2 σχόλια:

  1. Στη βουλη ε? Ωραια τωρα ησυχασα. Το εθνικο συμφερον ειναι σε καλα χερια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ιωάννης Μεταξάς κατάφερε να αλλάξει το τοπίο στην Ελλάδα μέσα σε 4 μόλις χρόνια, διότι δεν είχε βουλές και βουλευτές στα πόδια του.

    Αυτού του είδους τα δήθεν δημοκρατικά κατασκευάσματα, μόνο εμπόδια και καθυστερήσεις δημιουργούν.

    Αν σε λίγο καιρό -καθόλου απίθανο- διαλυθεί η Βουλή κι έχομε εκλογές, το θέμα θα παραπεμφθεί και πάλι στις ελληνικές καλένδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.