28/8/14

Αχμέτ Νταβούτογλου - Ο νέος Πρωθυπουργός της Τουρκίας

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είναι νέος Πρωθυπουργός της Τουρκίας αντικαθιστώντας τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει εκλεγεί θριαμβευτικά Πρόεδρος. Όπως όλοι γνωρίζουν, ο Νταβούτογλου είναι ο πνευματικός, πολιτικός και ιδεολογικός μέντορας του Ερντογάν. Ο ίδιος με τα βιβλία, τις συνεντεύξεις και τα άρθρα του θεωρείται από πολλούς στην Τουρκία, και όχι μόνο, ως μία σημαντική πολιτικοστοχαστική προσωπικότητα. Οι εκδόσεις Ποιότητα πρωτοπορώντας μετέφρασαν από την τουρκική γλώσσα το βιβλίο του Αχμέτ Νταβούτογλου Το στρατηγικό βάθος. Η διεθνής θέση της Τουρκίας (facebook).


Όταν κυκλοφόρησε σε μετάφραση του πανεπιστημιακού Νίκου Ραπτόπουλου και επιμέλεια του αείμνηστου Νεοκλή Σαρρή, θεωρήθηκε μεγάλο πολιτικό και στοχαστικό γεγονός και κυριάρχησε στην κορυφή των best sellers για πολλούς μήνες. 
Αν Το στρατηγικό βάθος αποτελεί το «εγχειρίδιό του», όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο Νταβούτογλου ως Υπουργός εξωτερικών, το Εναλλακτικές κοσμοθεωρίες (facebookαποτυπώνει την ισλαμική κοσμοθεωρία που όπως λέει ο συγγραφέας «...περιλαμβάνει τα πάντα. Είναι πλήρως εναλλακτική της δυτικής κοσμοθεωρίας και όχι συμπληρωματική της».

Από τις εκδόσεις Ποιότητα κυκλοφορεί επιπλέον το συλλογικό έργο Το στρατηγικό βάθος και η Τουρκία (facebook) σε επιμέλεια Η. Κουσκουβέλη, Σ. Λίτσα και αναλύουν την τουρκική εθνική στρατηγική οι Η. Κουσκουβέλης, Ι. Μάζης, A. Nachmani, Ν. Ραπτόπουλος, Σ. Καλεντερίδης, Σ. Λίτσας, Π. Ήφαιστος.

Η εκλογή του Αχμέτ Νταβούτογλου στην πρωθυπουργία φέρνει ξανά στην επικαιρότητα τα παραπάνω βιβλία τα οποία βρίσκονται σε πανελλαδική κυκλοφορία. Πλήθος αναλύσεων που αφορούν την τουρκική εξωτερική πολιτική, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και τις διεθνείς σχέσεις μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Ποιότητα www.piotita.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.