30/8/14

Αυτή ήταν η αποστολή των φορτηγών που πήγαν στην Ουκρανία;

Διεθνείς πηγές που επικαλούνται και στοιχεία που έχουν αποδεσμεύσει οι ουκρανικές αρχές (IHS Jane’s), δίνουν μια νέα διάσταση στην αποστολή του μεγάλου αριθμού φορτηγών που εισήλθαν σε ουκρανικό έδαφος (280 συνολικά), μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ για την ποσότητα που μετέφεραν επαρκούσαν 130 φορτηγά.
Η κατηγορία που εκτοξεύεται είναι πως τα φορτηγά, ασχέτως του αν μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια ή όχι, έκαναν ένα πέρασμα από εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας της Ουκρανίας που βρίσκονται στην περιοχή και μετέφεραν στη Ρωσία κρίσιμα υλικά και μηχανήματα…

Δορυφορικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν σε αριθμό ιστοχώρων, δείχνουν τα φορτηγά να έχουν σταματήσει στις βιομηχανίες Topaz Holding Company στο Ντόνετσκ, στην Lugansk Cartridge Works (LCW), αλλά και μια γραμμή παραγωγής αεροκινητήρων της Motor Sich. Επίσης, το εργοστάσιο Yunost στην πόλη Κρασνοντόν που παρήγαγε υλικά για βλήματα διαφόρων τύπων.



Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, τα προϊόντα αυτών των βιομηχανιών είναι στρατηγικής σημασίας για τη Ρωσία και οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας σχεδίαζαν αρκετό καιρό να βρουν τον τρόπο να αποσπάσουν όσα τελικώς κατόρθωσαν να πάρουν.

Προσπάθειες που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν στεφθεί από επιτυχία. Στις βιομηχανίες αυτές κατασκευάζονταν μεταξύ άλλων, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (τύπου Mandat), τα περίφημα συστήματα Kolchuga-M (ESM: electronic support measures), που ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Λεονίντ Κούτσμα είχε πουλήσει στον Σαντάμ Χουσεΐν το 2002 ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από αμερικανικής πλευράς, υποσυστήματα για βλήματα διαφόρων τύπων, πτερύγια αεροκινητήρων κ.λπ.

1 σχόλιο:

  1. ...ας πληροφορηθούν οι αγαπητοί κύριοι που συνεταξαν την αρχική δημοσίευση πως η Μ-Ο-Ν-Α-Δ-Ι-Κ-Η "...γραμμή παραγωγής αεροκινητήρων της Motor Sich..." από την οποία εικάζεται πως διήλθε η φάλαγγα των Ρωσικών οχημάτων, βρίσκεται στο Zaporozhye, αρκετά μακρυά από την πορεία των οχημάτων, εκτός (προσωρινά) της περιοχής τβν εχθροπραξιών, εντός περιοχής που από την συντριπτική πλειοψηφία του εκεί πληθυσμού οι "αυτονομιστές" θεωρούνται "τρομοκράτες" και κάθε τι Ρωσικό είναι τόσο ευπρόσδεκτο όσο και η πανούκλα, και υπό τον ΠΛΗΡΗ έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.

    Άρα, ή πρόκειται για λάθος ή για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.