31/8/14

Ο «αστέρας» και ο φοβερός «Sky Rider» στη Γάζα

Τα μη επανδρωμένα αεροχήματα κατασκευής της Elbit Systems που απέδειξαν στην πράξη την αξία τους ως πολλαπλασιαστές ισχύος κατά την επιχείρηση «Protective Edge» στη Γάζα, επαίνεσαν Ισραηλινοί στρατιωτικοί διοικητές.

Τα εύσημα αφορούν τόσο το βάρους 1,1 τόνου και ωφέλιμου φορτίου 300 κιλών Hermes 900 (Kochav [αστέρας] σύμφωνα με την ισραηλινή τυποποίηση), που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά σε επιχειρήσεις η Αεροπορία του Ισραήλ όσο και το εκτοξευόμενο από ένα άτομο βάρους 7,5 κιλών και ωφέλιμου φορτίου 1,1 κιλών Skylark, που εξοπλίζουν τις ισραηλινές ταξιαρχίες ελιγμού.
Παρά το γεγονός ότι το Skylark (SkyRider σύμφωνα με την ισραηλινή τυποποίηση) βρίσκεται σε υπηρεσία από το Πυροβολικό του Ισραήλ από το 2008, η επιχείρηση «Protective Edge» αποτέλεσε την πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε μαζικά για την υποστήριξη των χερσαίων μονάδων ελιγμού.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που το χρησιμοποιούμε ευρέως», δήλωσε ο ταξίαρχος Roy Riftin, διευθυντής Πυροβολικού των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ. «Κάθε ταξιαρχία ακόμη και οι εφεδρικές διέθεταν τουλάχιστον δύο αεροχήματα τα οποία επιχειρούσαν συνεχώς και ταυτόχρονα», συμπλήρωσε.
Κατά τον ταξίαρχο Riftin τα περίπου 18 συστήματα Skylark (SkyRider) κατέγραψαν εκατοντάδες ώρες πτήσης δημιουργώντας ένα συνεχές ρεύμα πληροφοριών σε αληθή χρόνο και δεδομένων στόχων προς τα «μυριάδες μέσα εκπομπής πυρών» στο έδαφος, ενώ ταυτόχρονα τροφοδοτούσαν με στόχους ευκαιρίας το ηλεκτρο-οπτικής καθοδήγηση πυραυλικό σύστημα Tammuz που επιχειρεί το Πυροβολικό των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.DEFENCEPOINT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.