29/11/14

Πούτιν: Οι εξτρεμιστές που στήριξε η Δύση είναι σήμερα ο νο1 κίνδυνος στη Συρία και τη Μέση Ανατολή

Για την σοβαρή κατάσταση στη Συρία με τους τζιχαντιστές και την τρομοκρατία σε έξαρση και το Κομπάνι να φλέγεται, μίλησε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Τουρκίας Anadolu.
Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψή του στην Αγκυρα την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να συμπροεδρεύσει μαζί με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην 5η Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ο πρόεδρος Πούτιν στην συνέντευξή του αναφέρθηκε εκτεταμένα στην μάχη κατά των τρομοκρατών στη Μέση Ανατολή, θεωρώντας την βασική προτεραιότητα για τη διεθνή κοινότητα.
«Ο αγώνας κατά των τρομοκρατών και των εξτρεμιστών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Συρίας - μιας χώρας που έχει πληγεί από αλλεπάλληλες αναταραχές - αποτελεί , και θα πρέπει να αποτελεί της βασική προτεραιότητα της διεθνούς κοινότητας»τόνισε ο Πούτιν.
Ο ρώσος πρόεδρος επεσήμανε πως η Μόσχα έχει πλήρη επίγνωση των συνεπειών της τραγικής κατάστασης στην Συρία για τη γειτονική Αγκυρα: «Ο κύριος κίνδυνος περαιτέρω επιδείνωσης της κατάστασης τόσο για τη Συρία όσο και για τις γειτονικές χώρες πηγάζει από την ανεξέλεγκτη δράση των λεγόμενων Ισλαμιστών του IS και άλλων εξτρεμιστικών ομάδων, με τις οποίες η Δύση έχει φλερτάρει επικίνδυνα, ενθαρρύνοντάς τους για μικροπολιτικές σκοπιμότητες».
Τέλος ο πρόεδρος Πούτιν τόνισε πως η Ρωσία στέκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Συρίας κατά των εξτρεμιστών: «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για να βοηθήσουμε το λαό της Συρίας να ξεπεράσει την τραγωδία και να ξαναβρεί την ειρήνη και την αρμονία το συντομότερον δυνατόν. Αλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός των επαφών μας τόσο με την κυβέρνηση της Δαμασκού και τις ομάδες της αντιπολίτευσης όσο και με τους περιφερειακούς εταίρους όπως οι Τούρκοι συνάδελφοί μας» κατέληξε.
TASS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.