27/11/14

Merrill Lynch: Τι πραγματικά έγινε στο Λονδίνο με ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπήρξε κάποιος εκπρόσωπος του fund Capital στην ενημέρωση επενδυτών των κ.κ. Σταθάκη και Μηλιού στο City του Λονδίνου για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε διευθυντικό στέλεχος του διεθνούς οίκου
Picture 0 for Merrill Lynch: Τι πραγματικά έγινε στο Λονδίνο με ΣΥΡΙΖΑ
Διαψεύδει ο Θάνος Βαμβακίδης, διευθυντικό στέλεχος της Bank of America-Merrill Lynch, την παρουσία στελέχους του Capital Group στην ενημέρωση διεθνών funds από την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο City του Λονδίνου.
Κληθείς να σχολιάσει το ενημερωτικό e-mail του εκπροσώπου του Capital (περισσότερα εδώ), που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ο κ. Βαμβακίδης τονίζει πως «τα όσα καταγγέλλει ο εκπρόσωπος της Capital δεν ειπώθηκαν στη δική μας συνάντηση».

Μιλώντας στον Βήμα FΜ, ο κ. Βαμβακίδης σημείωσε πως η συγκεκριμένη συνάντηση είχε σκοπό να εξηγήσουν οι κ.κ. Σταθάκης και Μηλιός το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε ομάδα επενδυτών. «Ο κ. Σταθάκης δεν είπε κάτι που δεν είναι ήδη γνωστό στο ελληνικό κοινό, στη συζήτηση υπήρχαν ερωτήσεις και γενικά οι επενδυτές ευχαρίστησαν τον κ. Σταθάκη γι’ αυτή την παρουσίαση», αναφέρει.

Σχετικά με το περιβόητο mail της Capital, με όσα είπε δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έβγαλε σχετική ανακοίνωση ότι ο εκπρόσωπος του fund Capital δεν ήταν παρών στη συνάντηση με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βαμβακίδης σημείωσε στη συνέχεια πως αυτό που τρομάζει τις αγορές είναι το άγνωστο, επομένως θεωρεί πως η συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε θετική κατεύθυνση. «Το άγνωστο και η αβεβαιότητα τρομάζουν τις αγορές και άρα, από αυτήν την άποψη, ήταν καλό που ο κ. Σταθάκης συναντήθηκε μαζί μας για να εξηγήσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε, αυτό είναι καλό για τις αγορές. Αυτό που τις απασχολεί είναι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τι θα γίνει μετά το review της ελληνικής οικονομίας. Αυτό είναι το ρίσκο που επηρεάζει τις αγορές αυτή τη στιγμή και θα ήταν θετικό να υπάρξει μια συμφωνία πριν από τις γιορτές», είπε.

Συγκεκριμένα το περιβόητο mail της Capital (μέσω του κ. Spooner) σημείωνε πως οι επενδυτές θα πρέπει να αποχωρήσουν από την Ελλάδα, βάσει αυτών που άκουσαν από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αlpha, ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε το στέλεχος της Capital ότι παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης.

«Οταν αυτός εμφανίζεται σαν να ήταν εκεί πέρα και να ήταν αυτήκοος μάρτυς των συζητήσεων, αντιλαμβάνεστε ότι κάτι άλλο τρέχει. Δεύτερον, το συγκεκριμένο fund δεν είχε καν συμμετοχή στις συγκεκριμένες συζητήσεις. Το δε συγκεκριμένο fund επενδύει στην Ελλάδα. Ο δε συγκεκριμένος κύριος είναι γνωστό ότι είχε συναντήσει και τον πρωθυπουργό τον προηγούμενο χρόνο. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι περισσότερο αυτή η υπόθεση μυρίζει μια συνεννόηση κάποιων συγκεκριμένων κέντρων με την κυβέρνηση για τη δημιουργία κάποιων εντυπώσεων, παρά ανταποκρίνεται σε μια πραγματική εκτίμηση, όποια εκτίμηση και αν είναι αυτή. Διότι δεν μπορεί κάποιος να εμφανίζεται ότι ήταν σε μια συζήτηση και να μην ήταν» είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.