29/11/14

Δείτε βίντεο: Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στην Κομπάνι μέσα από την Τουρκία

Δείτε βίντεο: Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στην Κομπάνι μέσα από την Τουρκία
Σε προηγούμενη ανάρτηση σας ενημερώσαμε για την επίθεση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος στην Κομπάνι από την πλευρά της Τουρκίας.
Οι Κούρδοι υπερασπιστές της πόλης κατήγγειλαν ότι οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος, για πρώτη φορά από την έναρξη της πολιορκίας της Κομπάνι, εξαπέλυσαν επίθεση μέσα από το έδαφος της Τουρκίας. Δείτε βίντεο ντοκουμέντο:


IŞİD, Kobani’ye Türkiye’den saldırdı: Saldırı... από bestanuce1

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο των Κούρδων η επίθεση ξεκίνησε με επίθεση αυτοκτονίας τζιχαντιστή που οδήγησε το αυτοκίνητο που ήταν γεμάτο εκρηκτικά, στα σύνορα της Τουρκίας με την Κομπάνι μέσα από το έδαφος της Τουρκίας.
Την καταγγελία την δημοσιοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Βρετανία σε κοινή ανακοίνωση με τον Ναουάφ Χαλίλ, κορυφαίο αξιωματούχο του κόμματος Δημοκρατική ενότητα για το Κουρδιστάν.

kobane-twitter

«Το Ισλαμικό κράτος πραγματοποιεί επιθέσεις από 3 σημεία. Τώρα επιτέθηκαν και από 4ο σημείο, από την Τουρκία» δήλωσαν στους δημοσιογράφους.
Οι δημοσιογράφοι του Associated Press είδαν τον μαύρο καπνό από την έκρηξη σημειώνει η τουρκική εφημερίδα Ζαμάν.
Οι Κούρδοι ανάρτησαν φωτογραφίες στο Twitter από την επίθεση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος μέσα από την Τουρκία. Είναι αυτές που ακολουθούν:

kobane-1

Νεότερες πληροφορίες από το Reuters αναφέρουν ότι συνολικά 4 βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν στους Κούρδους στην Κομπάνι το Σάββατο. Από τους βομβιστές ο ένας οδηγούσε αυτοκίνητο – βόμβα.

Το αυτοκίνητο – βόμβα ανατινάχτηκε στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, στη βόρεια πλευρά της Κομπάνι, η οποία ακουμπά πάνω στα σύνορα. Η Κομπάνι είναι μια πόλη χτισμένη ακριβώς πάνω στα σύνορα. Στο ίδιο σημείο ανατινάχτηκε ακόμα ένας τζιχαντιστής, ο οποίος φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά. Δύο ακόμα βομβιστές ανατινάχτηκαν στα νοτιοανατολικά της πολιορκημένης πόλης
Το αυτοκίνητο – βόμβα που επιτέθηκε στα βόρεια της πόλης επιτέθηκε μέσα από το τουρκικό έδαφος. Δύο ακόμα αυτοκίνητα – βόμβες επιτέθηκαν στο νότιο μέτωπο, αλλά οι Κούρδοι κατάφεραν και τα ανατίναξαν πριν πέσουν πάνω στις θέσεις τους.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει τις τελευταίες ώρες 110 επιθέσεις στις θέσεις των Κούρδων και έχει φέρει και τανκς στην Κομπάνι. Από αυτές τις μάχες οι νεκροί είναι 30, 21 από την πλευρά των τζιχαντιστών, μεταξύ των οποίων και οι βομβιστές αυτοκτονίας. Οι υπόλοιποι 9 είναι από τους πολιορκημένους.

kobane-2
kobane-3

Ακόμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις εικόνες που διακινούνται μέσω Twitter, στις ακόλουθες φωτογραφίες αλλά και στο βίντεο φαίνονται τζιχαντιστές να επιτίθενται στην Κομπάνι μέσα από το τουρκικό έδαφος:


kobane-4
kobane-5
kobane-6

tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.