29/11/14

Επιτυχής η δοκιμή εκτόξευσης πυραύλου Bulava από το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Αλεξάντερ Νέβσκι

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η προγραμματισμένη δοκιμή εκτόξευσης του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από το στρατηγικό πυραυλοφόρο πυρηνικό υποβρύχιο Αλεξάντερ Νέβσκι (τύπου Borey).
Οπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο τύπου του ρωσικού Υπουργείου Αμυνας ο βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύθηκε με επιτυχία από θέση βυθού, στο πεδίο βολής Kuraστη χερσόνησοΚαμτσάτκα, στην ρωσική Απω Ανατολή. «Η τροχιά πτήσης ήταν ακριβής και οι κεφαλές του πυραύλου Bulava έφτασαν στο στόχο τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Αμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση που έχει γνωστοποιηθεί στις αρχές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η Ρωσία απέκλεισε την ευρύτερη εναέρια περιοχή πάνω από τη Θάλασσα Μπάρεντς, για λόγους ασφαλείας. 
Στη σημερινή πρώτη φάση 
δοκιμαστικής εκτόξευσης ο πύραυλος ήταν μόνο ένας,αντίθετα με το πλήρες φορτίο των 16 συνολικά πυραύλων που ήταν «φορτωμένοι» στο πυρηνικό υποβρύχιο Γιούρι Ντολγκορούκι (επίσης τύπου Boreyπριν από έναν μήνα. Και η δοκιμή της 29ης Οκτωβρίου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Το υποβρύχιο Αλεξάντερ Νέβσκι θα λάβει το πλήρες φορτίο των 16 Bulava μέσα στο 2015, πριν τεθεί σε υπηρεσία στον Ρωσικό Στόλο του Ειρηνικού. Οι βαλιστικοί πύραυλοι Bulava έχουν βεληνεκές 10.000 χιλιόμετρα και μεταφέρουν 10 υπερηχητικές αυτόνομες, πυρηνικές κεφαλές, με απόδοση 100-150 χιλιάδες τόνους η καθεμία, ενώ, έως το 2020 η Ρωσία εκτιμά πως θα διαθέτει 8 πυρηνικά υποβρύχια τύπου Borey, όπως το Γιούρι Ντολγκορούκι και το Αλεξάντερ Νέβσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.