28/11/14

Βρετανικές υποκρισίες

 Κανένα ισχυρό μήνυμα δεν εκπέμπουν και καμία αξιοπιστία δεν έχουν οι διακηρύξεις του Βρετανού Υφυπουργού, αρμόδιου για θέματα Ευρώπης, Ντέιβιντ Λίντινγκτον, σχετικά με τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.
Επειδή, απλούστατα, τα έργα της Βρετανίας είναι αντίθετα με τους λόγους της.

Η Βρετανία, ως εγγυήτρια δύναμη της Κυπριακής Δημοκρατίας, όφειλε να παρέμβει αποφασιστικά και να πειθαναγκάσει την Τουρκία να τερματίσει την επιδρομή της κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου. Όχι μόνο ουδέν έπραξε, αλλά παρασκηνιακά παρενέβη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να υπονομεύσει και να ακυρώσει ενέργειες και πρωτοβουλίες κρατών-μελών της Ε.Ε. για ισχυρότερη καταδίκη της Άγκυρας. Την ίδια στιγμή, επικεντρώνεται σε ενέργειες, οι οποίες έχουν ως στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών, χωρίς προηγουμένως η Τουρκία να ανακαλέσει τα πολεμικά της από τα κυπριακά ύδατα και να δηλώσει ότι δεν διεκδικεί κανένα δικαίωμα επί του φυσικού αερίου της Κύπρου.

Συνεπώς, αυτές τις υποκριτικές δηλώσεις να τις θέσουν στο περιθώριο οι Εγγλέζοι. Ο πρότερος -και σημερινός- μη έντιμος βίος τους έναντι της Κύπρου και του κυπριακού Ελληνισμού δεν τους πιστώνει με ειλικρινείς διαθέσεις.

Το Λονδίνο υπήρξε το κέντρο σχεδιασμού της διχοτόμησης της Κύπρου. Από της δημιουργίας του κυπριακού κράτους, μέχρι και σήμερα, βυσσοδομεί και εργάζεται για την εμπέδωση και νομιμοποίηση της διχοτόμησης. Οι συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου είχαν σπείρει το σπέρμα της διαίρεσης. Το σχέδιο Ανάν υπήρξε, κατά μεγάλο μέρος, βρετανικής επινόησης. Το εφεύρημα της διζωνικής ομοσπονδίας έλκει καταγωγή από το Λονδίνο. Και η χαλαρότητα με την οποία η Βρετανία αντιμετωπίζει σήμερα τη νέα τουρκική επιδρομή αποκαλύπτει τις προθέσεις της. Κανένας Λίντινγκτον και κανένα Φόρεϊν Όφις δεν μπορεί να διαλύσει την εικόνα και να αφαιρέσει το προσωπείο προβάτου, το οποίο εκφράζεται με διάφορες δηλώσεις και ανακοινώσεις.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρώην αρχηγού της βρετανικής διπλωματίας, του ανεκδιήγητου Τζακ Στρο, ο οποίος είχε έλθει στην Κύπρο, αγνόησε τις προειδοποιήσεις της κυπριακής κυβέρνησης και συνάντησε τον Ταλάτ στο «προεδρικό», είναι ενδεικτικές της πολιτικής που ακολουθείται από το Φόρεϊν Όφις στο Κυπριακό. Ο Στρο κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αποδεχθεί τη διαίρεση της Κύπρου. Και κατ' επέκταση τη λύση των δύο κρατών. Αυτή είναι η βρετανική πολιτική και αυτή ακολουθείται με ευλάβεια εδώ και εικοσαετίες.

Συνεπώς, οι δηλώσεις Λίντινγκτον ουδένα πείθουν, εκτός τους ευκολόπιστους και τους αφελείς. Κανένα ισχυρό μήνυμα δεν εστάλη στην Τουρκία. Ούτε φραστικά, ούτε πρακτικά η Βρετανία έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία να τερματίσει την επιδρομή της και τη διεκδίκησή της επί του φυσικού αερίου της Κύπρου. Η Τουρκία γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τέτοιες δηλώσεις και γνωρίζει πολύ καλύτερα από εμάς τη βρετανική πολιτική στο Κυπριακό.

Ας παύσουν, συνεπώς, και η Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ να απαλλάσσουν τη Βρετανία των ευθυνών της και να πανηγυρίζουν για ανέξοδες δηλώσεις. Οι πράξεις του Λονδίνου έχουν σημασία. Και αυτές οι πράξεις είναι εχθρικές για την Κυπριακή Δημοκρατία...

σημερινή

1 σχόλιο:

  1. Οσον αφορα τους αγγλους , θα ηθελαν
    να εξαφανιστουν εντελως ολοι οι Ελληνες. Το ιδιο με τους γερμανους και τους τουρκους. Οι αγγλοι ειναι εχθροι της Ελλαδας.
    Τα ιδια σκουλικια και φιδια εχθρευονται την Ελλαδα.
    Αναμενω τη στιγμη που θα τους λιωσω
    το κεφαλι με την πτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.