29/11/14

Νέο σατιρικό χρονογράφημα του Φαήλου: Επιχείρηση Γουρνοπούλα

Στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν όλοι όσοι είχαν λάβει το μήνυμα στις 2 το πρωΐ, την ώρα που τέλειωνε το CSI κι άρχιζε η επανάληψη του pretty bra..

Μια ασπρόμαυρη γάτα, κοκκαλιάρα από το Μνημόνιο, τεντωνόταν νωχελικά πάνω στο δέντρο του Εθνικού Κήπου, καθώς ο ήλιος έλειωνε την πρωϊνή πάχνη, που έκανε τα τσαρούχια των Ευζώνων να γλιστράνε.
Η κουστωδία του Πρωθυπουργού έκοψε ταχύτητα, αφήνοντας κάτι αδέσποτα ξαδέρφια του μακαρίτη του Κανέλου, του συριζαίου κρυπτοχρυσαυγίτη, να περάσουν. Έστριψε από την Ηρώδου Αττικού, σταμάτησε κι ο ψηλός βγήκε βιαστικά μοιράζοντας καλημέρες, μπαίνοντας στο Μέγαρο Μαξίμου από την πλαϊνή πόρτα.
Στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν όλοι όσοι είχαν λάβει το μήνυμα στις 2 το πρωΐ, την ώρα που τέλειωνε το CSI κι άρχιζε η επανάληψη του pretty bra.
Ο Δημήτρης μασουλούσε διακριτικά την τελευταία μπουγάτσα με τυρί, που φυλούσε στην κατάψυξη, από τον τελευταίο «Θείο Βάνια» που έκλεισε πριν 10 χρόνια στην Ομόνοια, σιγομουρμουρίζοντας ένα νοσταλγικό αργεντίνικο τανγκό, το «Adios Muchachos» του Κάρλος Γκαρντέλ, ενώ κομματάκια προκατακλυσμιαίας σφολιάτας κολλούσαν στο καφέ ματ μουστάκι του κι ύστερα έπεφταν στο υπέρκομψο τεριλέν ημικαμπάνα παντελόνι του, που είχε ράψει στον Γιαννέτο το 1982 για την πρεμιέρα του Γιώργου Μπουλουγουρά στο «Εμπατή».
Ο Γιώργος χασμουριόταν και έπαιζε με το iphone ανεβάζοντας φωτογραφίες του «κύριου Υπουργού», του Φούσκα, ενός πανέμορφου West Highland Terrie, του αληθινού εγκεφάλου της Ομάδας Αλήθειας. Όταν του λες «Σκουρλέτης», γρυλίζει κι όταν του λες «Καμμένος», μαρκάρει την περιοχή του.
Ο Χρύσανθος με το αριστερό χέρι ήδη πλησίαζε στον τετραγωνισμό του κύκλου, έχοντας εδώ και 1 λεπτό κυκλώσει το τετράγωνο, ενώ με το δεξί τέλειωνε το τελικό σχέδιο πρότασης για την διαπραγμάτευση, παράλληλα δε ήδη στο μυαλό του διόρθωνε την ομιλία για την σύνοδο κορυφής και έβαζε τα υστερόγραφα σε κάτι απολογητικές επιστολές για τρεις μεγάλους έρωτες που πλήγωσε, στο Λονδίνο, στην Νέα Υόρκη και στα Φιλιατρά, όταν αποφάσισε να νοικοκυρευτεί και να αφήσει πίσω τον κομμουνισμό και την κραιπάλη.
Δίπλα του η Σοφία είχε βγάλει ένα πλήρες σετ της Lancome και σενιαριζόταν στο καθρεφτάκι για τις αναπόφευκτες δηλώσεις. Όλο και κάποια κουλαμάρα θα είχε καταγγείλει πάλι ο Σκουρλέτης ή ο Πάνος. Σκεφτόταν πως έχοντας να αντιμετωπίσει τόσες μαλακίες κάθε μέρα, κανονικά θα έπρεπε να παίρνει επίδομα βαρέας κι ανθυγειινής αλλά ο Σταϊκούρας είχε καβούρια στις τσέπες.
Ο Γκίκας με έκφραση ανήσυχης απορίας καθόταν σε μια γωνία με μια θηριώδη παλιά αριθμομηχανή μπροστά του. Το μήνυμα ήταν σαφές. Όχι pad, κάτι χωρίς σκληρό δίσκο, που να μην αφήνει ίχνη και δυνατότητα αντιγραφής και τα κινητά έξω, να τα φυλάει ο Λάζαρος.
Ο Πρωθυπουργός μπήκε φουριόζος κι όλοι σηκώθηκαν. Ο Δημήτρης μπουκώθηκε το τελευταίο κομμάτι της σαλονικιάς μπουγάτσας, τσαλακώνοντας με θόρυβο πίσω από την πλάτη του το χαρτί, δεχόμενος ένα αυστηρό βλέμμα του Πρωθυπουργού.
Ο Γιώργος ήταν ήδη σε στάση προσοχής, ενώ η Σοφία έκλεισε προσεκτικά το νεσεσέρ.
Ο Γκίκας κλώτσησε στον αστράγαλο τον Χρύσανθο, που είχε ήδη ξεκινήσει και το πρόγραμμα για τις εκλογές του Ιουνίου του 2016, για να βγει από την κοσμάρα του.
Ο Θόδωρος, ο Διοικητής της ΕΥΠ, έπαιζε ενοχλημένος με τον καφέ του. Είχε βαρεθεί το αστειάκι που του έκαναν όλοι πρωϊνιάτικα. Έδινε το χέρι λέγοντας «Τι κάνεις;» και τα κωλόπαιδα του απαντούσαν «Εσύ ξέρεις καλύτερα».
Ο ψηλός μπήκε κατευθείαν στο θέμα.
«Λοιπόν, παιδιά, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Οι 180 δεν βγαίνουν».
Όλοι πάγωσαν, ενώ ο Χρύσανθος, μέχρι να πουν «ανάκαμψη», είχε ήδη συντάξει το σχέδιο της δήλωσης προκήρυξης εκλογών. Ο ψηλός κατάλαβε την παγωμάρα τους αλλά συνέχισε:
«Επομένως πρέπει να τους αγοράσουμε. Στόχος καταρχήν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ. Money talk, bulshit walk λένε στο Άμχερστ και στο Κοπανάκι. Γκίκα, λέγε πόσα έχουν μείνει από το πλεόνασμα».
Ο Γκίκας κοκκίνισε, άνοιξε ένα τσαντάκι με λουράκι, σαν αυτά που κρατούσε ο Τζων Τίκης το 1974, έβγαλε και φόρεσε δυο μαύρα μισά μανίκια, ένα γείσο μόνο με λάστιχο, χωρίς καπέλο κι άρχισε να ανοίγει τα ντοσιέ που είχε φέρει και να κοπανάει τα μεταλλικά κουμπιά της θηριώδους προπολεμικής αριθμομηχανής.
Σε λίγο ξερόβηξε, τράβηξε το μακρόστενο χαρτάκι και με τη φωνή απουσιολόγου είπε, «Εεε, χμμμ, κύριε Πρόεδρε, μετά τις αυξήσεις και τα αναδρομικά στους ένστολους και τις μπύρες του Γιούγκερν, δεν έχουμε και πολλά. 71 Ευρώ και 22 σεντ».
Έπεσε κατήφεια για μερικά δευτερόλεπτα. Τότε ο Χρύσανθος έβγαλε την πίπα του και είπε αργά και καθαρά κόβοντας την σιωπή, όπως το μαχαίρι την ανάλατη μυζήθρα:΄
«Η έλλειψη χρήματος μας υποδεικνύει την επιστροφή στο πρωταρχικό στάδιο της οικονομίας».
Ο Δημήτρης είπε «Να ρωτήσουμε τον Βαγγέλη; Με είπε πως θα πουλήσουν το γυμναστήριο του Γιώργου» αλλά σώπασε με ένα θυμωμένο βλέμμα.
«Δηλαδή;», είπε ανυπόμονα ο Πρωθυπουργός στον Χρύσανθο.
Ο Πόντιος χαρχάλεψε την πίπα με τα διάφορα μεταλλικά μαντζαφλάρια που κουβαλάνε οι καπνιστές πίπας κι άναψε με αργές κινήσεις τον σβησμένο καπνό, κάνοντας τους τα νεύρα κρόσσια.
Πριν ο Πρωθυπουργός του πετάξει ένα θηριώδες πρες παπιέ, είπε: «Αφού δεν μπορούσε να τους αγοράσουμε, θα κάνουμε ανταλλαγή των ψήφων τους με άλλα πράγματα και υπηρεσίες. Ανταλλακτική οικονομία».
Ένα σατανικό χαμόγελο απλώθηκε στο πρόσωπο του Μεσσήνιου, που ήδη είχε πιάσει το νόημα και μοιράσει αποστολές. Σήκωσε το εσωτερικό και είπε στην Κατερίνα: «Φώναξε μου αμέσως τον Τζαμτζή, τον Ταμήλο και τον Χρυσομάλλη».
Τις επόμενες μέρες διαδραματίστηκαν φοβερά πράγματα.
Ο Ταμήλος κυνηγούσε την Χρυσοβελώνη φωνάζοντας της «Στάσου, μύγδαλα».
Ο Τζαμτζής είχε πλευρίσει τον Τέρενς χαρίζοντας του μια ακούρευτη προβατίνα, το μαλλί bonus, για να τον εκμαυλίσει.
Ο Χρύσανθος με ψεύτικο προφίλ, ως Χαράλαμπος Κλαμπατσάρας, φανοποιός, έστελνε στο inbox της Ξουλίδου εκμαυλιστικά μηνύματα, όπως «moro kane me add ime blok». Τον ανταγωνιζόταν βορειοηπειρώτης οικοδόμος, που του αρέσουν οι μπαμπάτσικες, και την έλεγε «κουκλίτσα».
Την πιο δύσκολη αποστολή, στην καρδιά του στόχου, την ανέλαβε, ως Καλαματιανός, ο Μίλτος Χρυσομάλλης. Κυνηγούσε τον Καμμένο με μια λαδόκολλα με τέσσερις οκάδες γουρνοπούλα από την Αλλαγή, βάζοντας του ζεστές πετσούλες κάτω από τη μύτη….
Ο Πάνος είδε με τρόμο την Χρυσοβελώνη να σκοντάφτει. Ο Ταμήλος την σήκωσε ιπποτικά κι άρχισε να την ταΐζει αμύγδαλα στο στόμα, ενώ αυτή χασκογελούσε με νάζι. Ο Πάνος ήθελε να ουρλιάξει την διαγραφή της μα δεν έβγαινε η φωνή του.
Ο Τέρενς στην Μηλιώνη κρατούσε την προβατίνα από τα πίσω πόδια κι ο Τζαμτζής του έδειχνε πως την κουρεύουν, ενώ η Ξουλίδου έστελνε πια στον Χαράλαμπο Κλαμπατσάρα φατσούλες με μάτια καρδούλες. Ο Πάνος άρχισε να λούζεται στον ιδρώτα της αποστασίας κι ένοιωθε με δυσφορία την μυρωδιά της ξεροψημένης γουρουνίσιας πέτσας. Την ρεύτηκε κιόλας. Ένοιωθε την πάλη της γουρνοπούλας με το τζατζίκι και το παλαιωμένο συλλεκτικό Chivas στο στομάχι του και μια αίσθηση ασφυξίας. Ήθελε να φωνάξει σε όλους και στον εαυτό του, αφού είχε φάει τη γουρνοπούλα της προδοσίας, «Πουλημένοι, μερκελιστές, στόχος οι υδατάνθρακες του Έθνους»! Μάταια. Πνιγόταν. Άπλωσε το χέρι να βρει το τηλέφωνο να πάρει τον Αλέξη για βοήθεια και τότε ξύπνησε. Μούσκεμα στον ιδρώτα και τυλιγμένος σαν κοκορέτσι με το σεντόνι. Ένας εφιάλτης ήταν…
Αντινιούζ

5 σχόλια:

  1. Με δύο εκατομμύρια ανέργους με τετρακόσιες χιλιάδες κατω απο τα ορια της φτώχειας με ενιακοσσιες χιλιάδες χρόνιους ανέργους, με ενα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να διαχειριστεί την παρακμή και να αντιστρέψει την πορεία της κρίσης τετοιες προσεγγισεις αποτελούν ιταμη προκληση για την κοινή λογική

    Κατα συνέπεια τα πολλά πρώην δεν συνοδεύουν τυχαία τον Κο.Γαρουφάλλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ασε μας ρε φαηλο κατεξεφτελιστηκατε απολυτα απο τους μπολσεβικους απο το 74 μερχι σημερα η γελοια δεξιουλικη παραταξη σου αυτη ειναι η ουσια.
    δειτε τι βρηκα για το θεμα που προεκυψε με τον δεξιουλι υφυπουργο παιδειας που τον εφαγε ο βαρυμαγκας λιανας κανελης
    συμφωνειτε??????

    Από την νομιμοποίηση του και εντεύθεν, το ΚΚΕ κρατάει σταθερά φιλοκυβερνητικήγραμμή, παρέχοντας έμμεση στήριξη η οποία φαίνεται μέσα από τον τρόπο που ψηφίζουν στα εκάστοτε νομοσχέδια και από το περιεχόμενο των δελτίων τύπου που εκδίδουν. Κατά τ’ άλλα σε όποιο πάνελ και αν βρεθούν ωρύονται και φωνασκούν κατά των κυβερνητικών, μέχρι να κλείσουν οι κάμερες φυσικά… Από το 1950 έως σήμερα, υπάρχει ένας άτυπος νόμος στο κόμμα της ΝΔ που όποιος τον παραβαίνει ‘’αποκεφαλίζεται’’ άμεσα. Απαγορεύεται ρητώς σε οποιοδήποτε στέλεχος του κόμματος να απαντά στην επιχειρηματολογία ή στις ύβρεις των κομμουνιστών! Ο λαός έπρεπε και πρέπει να καταλάβει ότι όταν μιλά ο κομμουνιστής δεν παρουσιάζεται αντίλογος. Έτσι θα βεβαιωνόταν ότι οι κομμουνιστές έχουν πάντα δίκιο κι όταν υβρίζουν αισχρά πάλι καλά κάνουν! Η τακτική πέτυχε και δημιουργήθηκε ούτως μία κοινή γνώμη 100% φιλοκομμουνιστική. Αυτός ήταν ο στόχος, διότι Μεταπολεμικώς είπε μία φωνή: «Η Ελλάς δεν θα έχει κομμουνιστική κυβέρνηση, όμως θα χει κομμουνιστική κοινή γνώμη, ώστε να τρώει σφαλιάρες γύρω-γύρω!»Γι’ αυτό και όταν προσφάτως ελέχθη στον υπουργό εσωτερικών ότι «θα τον σφάξουν όπως τους Μενσεβίκους», αυτός σιώπησε δίχως να αντιμιλήσει σε αντίθεση με τον Στύλιο που σήκωσε προ στιγμήν το ανάστημα του και απάντησε.



    Ποιος δεν θυμάται άραγε το συγκλονιστικό γεγονός όταν η νεολαία του ΚΚΕ, η λεγόμενη ΚΝΕ, πήρε το ρόλο των ΜΑΤ και ξυλοφόρτωσε τους απλούς και ακομμάτιστους διαδηλωτές που είχαν μαζευτεί έξω από τη Βουλή τον Οκτώβρη του 2013 και αφού έσπασαν τον κλοιό των ΜΑΤ απειλούσαν να μπουν μέσα;Εκεί βρέθηκαν για να τους ανακόψουν και να προστατεύσουν τη Βουλή τα λεγόμενα ΚΝΑΤ. Έκτοτε το ΚΚΕ απολαμβάνει ακόμα μεγαλύτερα προνόμια απ’ τους δημοκρατικούς κυβερνόντες και αποτελεί το πολύ-προβεβλημένο, πολύτιμο και ασφαλές ιδεολογικό τους αντίβαρο.



    Απ’ ότι φαίνεται ο υφυπουργός παιδείας κ. Στύλιος δεν τα γνώριζε όλα αυτά ή μάλλον προερχόμενος απ’ το μεγάλο κομματικό μαντρί της ΝΔ πίστευε ότι είναι αντικομουνιστές και απάντησε ελεύθερα στην προσβολή της Κανέλλη με αποτέλεσμα να καθαιρεθεί άμεσα από τη θέση που προσφάτως είχε λάβει. Για τους γνώστες της πολιτικής πραγματικότητας η είδηση αυτή δεν αποτελεί καμία έκπληξη, όπως προείπαμε, αλλά είναι άλλο ένα χαστούκι στα μούτρα των φανατικών ψηφοφόρων των δυο αυτών κομμάτων. Ας ελπίσουμε ότι όλο και κάποιος θα αφυπνιστεί από το ταρακούνημα. Στους αρνητές της Αλήθειας ευχόμεθα περαστικά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαηλο ψευτοπατριωτη
    στηριζεις μια προδοτικη κυβερνηση........
    πλυντηριο του πασοκ η ΝΔ........
    ΑΝΤΕ ΞΕΥΤΙΛΕΣ.....
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΒΙΟ ΑΝΘΟΣΠΑΡΤΟ
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ peter susic

    Πρόσφατα, σε ιστοσελίδα που, ως αυτή διατείνεται, δεν ανήκει στην «αριστερά», κείμενό μου λογοκρίθηκε επειδή έγραψα ότι: «Δεν διαφαίνεται σήμερα διάθεση συμφιλιώσεως από τους επιγόνους του αλήστου μνήμης Αθανασίου Κλάρα ή Άρη Βελουχιώτη του «Άρη Αρχηγού των Ατάκτων», ενός αιμοβόρου διεστραμμένου καθάρματος που εξόντωνε με φρικτό τρόπο όλους τους αντιπάλους του.

    Και συμπλήρωνα: «Απεναντίας, είναι εμφανέστατη η σημερινή επιδίωξη παντί σθένι ενός ακόμη γύρου, ώστε επιτέλους να θριαμβεύσει η πλευρά των επιγόνων του, οι οποίοι βοηθούμενοι από τους Άγγλους κατά την διάρκεια της Κατοχής, - παρά τρίχα θα μας είχαν φέρει στο καθεστώς και την άθλια κατάσταση των Βόρειων Γειτόνων μας.»

    Επίσης να μην λησμονούμε ότι όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής νομιμοποίησε το ΚΚΕ, ορισμένοι είπαν ότι το έκαμε διότι με ένα νόμιμο ΚΚΕ εν ενεργεία, απεκλείετο η επάνοδος της Βασιλείας και μπορούσε έτσι να ελπίζει ο Κ.Κ. στην ισόβιο προεδρία της Δημοκρατίας.

    Όμως γιατί εκνευριζόμαστε, το αναρχικό κίνημα του 10% που η Επιτροπή Επιτόπιας Έρευνας του Ο.Η.Ε. την οποία αποτελούσαν αντιπρόσωποι 11 χωρών η οποία από τις 6 Φεβρουαρίου 1947 έως τις 5 Απριλίου 1947, επισκέφθηκε την Ελλάδα και όλες τις χώρες των Βορείων Γειτόνων μας αναφέρει ότι: -«Η Γιουγκοσλαυϊα και σε μικρότερο βαθμό η Αλβανια και η Βουλγαρία υποστηρίζουν «τον συμμοριακό πόλεμο» στην Ελλάδα»-.

    Έκτοτε, σε μια προσπάθεια μονομερούς συμφιλίωσης εκ μέρους της υποτιθέμενης «δεξιάς»** , η οποία ξεχνά ότι “It takes two to tango”, ήγουν χρειάζονται δύο για χορέψουν τανγκό, καταργήθηκε δια νόμου η λέξη «συμμοριακός» και βαφτίστηκε «εμφύλιος». Δηλαδή το αναρχικό κίνημα του 10% (δέκα τοις εκατό) που θέλησε εντελώς παράνομα και αντιδημοκρατικά να επιβληθεί στο υπόλοιπο 90% (ενενήντα τοις εκατό) αποτελούσε .... αν είναι αυτό δυνατό .... εμφύλιο!!!

    Δεν θέλω να χύσω λάδι στην φωτιά, αλλά οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους!

    Ευμένης Καρδιανός


    * Κατά την μαρτυρία του Αγωνιστή Εθνικής Αντίστασης Χρήστου Ζαλοκώστα και πολλών άλλων, οι Άγγλοι συστηματικά ενίσχυαν τον ΕΛΑΣ και άφηναν σχεδόν άοπλα τα Εθνικά Ανταρτικά Σώματα, ενώ κατά τον αείμνηστο Μακεδονομάχο Γεώργιο Μόδη (Σε διάλεξή του στην Αίθουσα της Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών που ήμουν και εγώ παρών!) ο αφοπλισμός των συνοριακών προς τους όμορους βόρειους γείτονες πληθυσμών οι οποίοι είχαν υποφέρει τα πάνδεινα από τους Βουλγάρους και δεν δεχόντουσαν την «συναδέλφωση» μαζί τους που όριζε ο ΕΛΑΣ, οφείλεται στους Άγγλους στρατιωτικούς συνδέσμους.

    ** Βλέπουμε και ακούμε πολλά για υποτιθέμενα «δεξιά» κόμματα, τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους καλούς Έλληνες νοικοκυραίους που το 1940 τα έδωσαν όλα για την Πατρίδα, και οι οποίοι πληρώνουν πάντα «όλα τα στραβά» και θα τα ξαναδώσουν πάλι όλα για αυτήν την όμορφη Πατρίδα τους, αυτό το «νόστιμον ήμαρ».

    Υ.Γ. Υπάρχουν πολλά στοιχεία σχετικά με το θέμα, που μπορεί να βρει κανείς, άριστα τεκμηριωμένα και καλά διασταυρωμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειστε απόδειξη του συνθήματος του ΣΥΡΙΖΑ Ένας άλλος κόσμος ειναι εφικτός κύριε αφού τον έχετε στον εγκέφαλο σας. Οσο για τον Φαήλο διασκεδάζει την ανυπαρξία πολιτικής γραμμής και σκέψης που κυβερνά την χώρα τώρα γράφοντας σκετσάκια για προσκοπική πυρά αλλα οι πρόσκοποι εχουν πατριωτικό ήθος και ποιότητα. Δεν ειναι ταυτόχρονα δικηγόροι επιχειρηματικών συμφερόντων και προωθούν συνέχεια δουλίτσες και εξυπηρετησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.