29/11/14

Ο Πούτιν τριπλασιάζει τις εμπορικές συναλλαγές με την Τουρκία

Ο Πούτιν τριπλασιάζει τις εμπορικές συναλλαγές με την Τουρκία
Η Ρωσία θα επιδιώξει να τριπλασιάσει τις εμπορικές της συναλλαγές με την Τουρκία στα $100 δισεκ. σε ετήσια βάση για να αντισταθμίσει ένα μέρος της ζημίας που έχει υποστεί από τις κυρώσεις που της έχει επιβάλει η Δύση, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε σε τουρκικά ΜΜΕ σήμερα.

Το Γερμανικό Πρακτορείο (DPA) μετέδωσε ότι ο Πούτιν θα επισκεφθεί την Τουρκία την Δευτέρα για συνομιλίες με τον ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο ο Ρώσος ηγέτης εξήρε διότι αρνήθηκε να επιβάλει και αυτός κυρώσεις, όπως έπραξαν κυρίως οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τις κυρώσεις αυτές απαράδεκτες.

Ο Πούτιν θα συζητήσει εξάλλου εκτενώς με τον Ερντογάν για τη διεθνή δράση εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία και στο Ιράκ, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Θα υποστηρίξουμε τις κυβερνήσεις της Συρίας, του Ιράκ και των άλλων κρατών στην περιοχή», ανέφερε ο Πούτιν και κάλεσε να δοθεί λύση μέσω του ΟΗΕ.

Η Ρωσία είναι ένας από τους βασικούς συμμάχους της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, αλλά η Τουρκία είναι ένας από τους σκληρότερους εχθρούς της.

mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.