28/11/14

Στην Ξάνθη ο Σάββας Καλεντερίδης

Στην Ξάνθη βρέθηκε πριν από λίγες μέρες ο εκδότης και αρθρογράφος Σάββας Καλεντερίδης για μια εκδήλωση - ομιλία που αφού έθρεψε το πνεύμα κατέληξε σε ποντιακό γλέντι για να θρέψει και την… ψυχή. Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης, ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Θέμα της ομιλίας του Σάββα Καλεντερίδη ήταν «Οι εξελίξεις στη Μεσοποταμία και την Ανατολική Μεσόγειο και οι πιθανές επιπτώσεις σε Ελλάδα και Κύπρο».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στις συνέπειες που μπορεί να επιφέρουν στην Ανατολική Μεσόγειο οι νέες γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και οι στρατηγικές συμμαχίες που διαμορφώνονται και στάθηκε ιδιαίτερα στα θετικά πρόσημα που μπορεί να προσδώσει στην Ελλάδα η ανακήρυξη της ΑΟΖ και η αξιοποίηση των ελπιδοφόρων, σύμφωνα με τα ερευνητικά αποτελέσματα, κοιτασμάτων. Δεν παρέλειψε δε να αναδείξει τον εκνευρισμό της Τουρκίας ενόψει των νέων δεδομένων αλλά και την κατάρρευση του περίφημου δόγματος περί «στρατηγικού βάθους» και μηδαμινών εχθρών.


Η εκδήλωση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου της καπναποθήκης "Π".

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Σάββας Καλεντερίδης παρακάθισε σε «μουχαπέτ» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, με τον κ. Καλεντερίδη να ξεδιπλώνει τις ικανότητες του στο τραγούδι.








Ακούστε την συνέντευξη του Σάββα Καλεντερίδη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης



http://www.alexpolisonline.com/2014/11/blog-post_687.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.