28/11/14

Μοίρα του ρωσικού ναυτικού διέσχισε το Κανάλι της Μάγχης

Καθησυχαστικό το ΝΑΤΟ, δεν πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις
Μοίρα του ρωσικού ναυτικού διέσχισε το Κανάλι της Μάγχης
Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ σκάφη του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού πέρασαν τα στενά του Ντόβερ και βρίσκονται σε διεθνή χωρικά ύδατα, στον κόλπο του Σηκουάνα, περιμένοντας να περάσει καταιγίδα. ( Πηγή: REUTERS/Toby Melville)
Μοίρα του ρωσικού στόλου διέσχισε το Κανάλι της Μάγχης την Παρασκευή. Καθησυχαστικό το ΝΑΤΟ, απέρριψε τις πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ ότι η Μόσχα πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο ανακοίνωση του Βόρειου Στόλου, ανέφερε ότι σκάφη του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, ανάμεσά τους και το ανθυποβρυχιακό Σεβερομόρσκ πέρασαν τα στενά του Ντόβερ και βρίσκονται σε διεθνή χωρικά ύδατα, στον κόλπο του Σηκουάνα, περιμένοντας να περάσει καταιγίδα.

«Το πλήρωμα πραγματοποιεί ασκήσεις πάνω σε τεχνικές επιβίωσης σε περίπτωση πλημμύρας ή φωτιάς» ανέφερε ο Βόρειος Στόλος, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Το Ναυτικό της Γαλλίας επιβεβαίωσε την τοποθεσία των πλοίων, λέγοντας ότι δεν είναι ασυνήθιστο να βρίσκονται ρωσικά πολεμικά πλοία στη Μάγχη.

«Δεν πραγματοποιούν ασκήσεις. Απλά περιμένουν σε μία ζώνη, στην οποία μπορούν να βρίσκονται αρκετές φορές τον χρόνο» δήλωσε η υπηρεσία πληροφοριών του γαλλικού Ναυτικού.

Ο αντισυνταγματάρχης Τζέι Γιάνσεν, εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, είπε ότι η Συμμαχία έχει γνώση της τοποθεσίας στην οποία βρίσκονται τα ρωσικά πλοία.

«Οι πληροφορίες μας δείχνουν ότι τα πλοία διέρχονται και καθυστέρησαν από τις καιρικές συνθήκες. Δεν πραγματοποιούν ασκήσεις στη Μάγχη, όπως θέλουν να αφήσουν να εννοηθεί ορισμένοι ρωσικοί τίτλοι ειδήσεων» είπε.

Στα τέλη Οκτωβρίου, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών πάνω από τον Ατλαντικό και τη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και μαχητικών πάνω από τη Βαλτική, σε μία περίοδο έντασης ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση.

Οι ρωσικές κινήσεις έρχονται μετά από μήνες εντάσεων στις σχέσεις Δύσης - Ρωσίας για την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.