28/11/14

Ο λόγος που η Ελλάδα απείχε από την απόφαση του ΟΗΕ ενάντια στον εγκωμιασμό του Χίτλερ

Πριν λίγες ημέρες, με πρωτοβουλία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διεξήχθη ψήφισμα στον ΟΗΕ κατά των εκδηλώσεων εγκωμιασμού του Νεοναζισμού και των Χιτλερικών συμβόλων και πράξεων. Σε σύνολο 163 χωρών, οι 115 ψήφισαν υπέρ, 55 απείχαν και 3 ψήφισαν κατά. Η χώρα μας θεώρησε πως δεν πρέπει να ψηφίσει και ο λόγος είναι απλός.

Ο επίσημος τίτλος του ψηφίσματος ήταν «Ο αγώνας ενάντια στην εξύμνηση του ναζισμού, νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που συμβάλλουν στις σύγχρονες μορφές ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της συναφούς μισαλλοδοξίας».
Το ψήφισμα περιελάμβανε 48 σημεία, τα οποία τα κράτη που έχουν υπογράψει δεσμεύονται να λάβουν μέτρα και να θέσουν εκτός νόμου νεοναζιστικές τάσεις.
Όσα κράτη υπέγραψαν, μεταξύ άλλων καταδικάζουν την άρνηση του Ολοκαυτώματος, την άρνηση των εγκλημάτων της Ναζιστικής Γερμανίας, την εξύμνηση του ναζιστικού κινήματος και την έκφραση της ναζιστικής ιδεολογίας σε οποιαδήποτε μορφή. Επίσης, την εξύμνηση των πρώην μελών των Waffen-SS, την ανέγερση ναζιστικών μνημείων, αλλά και τις διαδηλώσεις προς τιμήν τους.
Εκτός από την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο που απείχαν της ψηφοφορίας, δεν ψήφισαν ακόμη οι Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία και φυσικά η Γερμανία. Για την ακρίβεια, να και το σχετικό έγγραφο:
un

Με λίγα λόγια, οι βασικοί εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Προς τιμήν της, μόνη ευρωπαϊκή χώρα που τίμησε την Ιστορία της ήταν η Σερβία.

Σε μία άλλη (προ διμήνου) ψηφοφορία που αφορούσε τη χώρα μας, αυτή για τη δημιουργία νομικού πλαισίου για την αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους, η χώρα μας πάλι απείχε.
Τότε η ελληνική κυβέρνηση «προσάρμοσε τη θέση της με εκείνη της πλειοψηφίας των ευρωπαίων εταίρων», σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Βενιζέλο. Τότε, ο λόγος ήταν πως το ελληνικό χρέος έχει κανονιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν είχαμε κανέναν λόγο να στηρίξουμε μία τέτοια πρόταση, που μάλιστα είχε γίνει από την Αργεντινή.

Η Ελλάδα κατά τον Βενιζέλο δεν αντιμετωπίζει ίδια προβλήματα με την Αργεντινή απέναντι στους πιστωτές.

Σήμερα που πρόταση έγινε από τους Ρώσους, μάλλον η αιτία είναι πως η Ρωσία δεν αντιμετωπίζει τον ίδιο νεοναζισμό με της Ελλάδας.
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει έναν νεοναζισμό που υποστηρίζεται από κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα, από εφοπλιστικά μέχρι τραπεζικά, καθώς και από τα δύο κόμματα της κυβέρνησης. Η Ρωσία από την άλλη βλέπει στην Ουκρανία να υποστηρίζονται νεοναζιστικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ακόμα κι αν υπήρχε πιθανότητα, μία κυβέρνηση Σαμαρά γεμάτη υμνητές του φασισμού και του αντικομουνισμού, να δεχθεί και να υποστηρίξει ένα τέτοιο ψήφισμα. Ποιος από αυτούς θα τολμούσε ποτέ να ψηφίσει κόντρα στα γούστα αυτών που τον κρατάνε από το χέρι;

Επίλογος- flash back, από την Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου*:



Ρεμπελίσκος

5 σχόλια:

  1. Οι ΝΑΖΙ της ΟΥκρανίας μαζί με τους δεξιούς Ναζί (ΧΑ) και τους αριστερούς ΝΑΖΙ (ΣΥΡΙΖΑ) προωθούν το ίδιο γεγονός.
    Τον Υπεράνθρωπο του Νίτσε και του Χίτλερ η ΧΑ και τον Υπεράνθρωπο της αθεΐας ο ΣΥΡΙΖΑ (ο άνθρωπος είναι Θεός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To σήμα που ενώνει τις διάφορες Ναζιστικές ομάδες είναι τούτο

    https://norfid.files.wordpress.com/2011/12/theosophy-emblem-logo1.gif

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τριζουν τα κοκκαλα των εκτελεσμενων Ελληνων απο τους ναζι.
    Τα κοκκαλα ηρωων της οικογενειας μου.
    Προδοτες της Ελλαδος ΤΡΕΜΕΤΕ διοτι πλησιαζει η ωρα της κοψης του σπαθιου της τρομερης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μην ξεχάσουμε και όλους τους αρχαίους Έλληνες.
    Στον τάφο της αμφίπολης ως γνωστόν το ψηφιδωτό είναι γεμάτο από σβάστικες, το ίδιο και στην ανασκαφή στο διδυμότειχο αλλά και σε χιλιάδες άλλες επιγραφές/μνημεία/αγγεία της αρχαιότητας καθώς και της Βυζαντινής Ελληνοκρατορίας.
    Η κατεχόμενη ΑγιάΣοφιά μας έχει πολλές σβάστικες(αγκυλωτούς σταυρούς) και όσοι έχουν πάει ξέρουν.

    Βλέπω να απαγγέλονται κατηγορίες για δοσιλογισμό στον Φίλιππο Β(πατέρα του Μ.Αλεξάνδρου) επειδή η χρυσελεφάντινη ασπίδα του είναι γεμάτη σβάστικες όπως και ότι όλα τα παραπάνω είναι χιτλερικά σύμβολα!

    Η βλακώδης ηλιθιότητα κάποιων είναι ανίκητη, οπότε μην παίρνετε το σχόλιο μου σαν ανέκδοτο ή σαν κάτι απίθανο να συμβεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @aswpites=σκυλάκι του Παυλώφ όταν ακούει για ναζί και σβάστικες...
    ΥΓ πάντως σίγουρα το θέμα των ηλιθίων το κατέχει...βλέπει έναν κάθε πρωί στον καθρέπτη του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.