27/11/14

Ερντογάν και Νταβούτογλου έχουν πάρει το δρόμο που οδηγεί στον ισλαμικό ναζισμό

του Σάββα Καλεντερίδη
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Τουρκία του διδύμου Ερντογάν - Νταβούτογλου είναι αποφασισμένη σε διεθνές επίπεδο να ακολουθήσει πολιτική η οποία θα στηρίζεται στην αμέριστη αλληλεγγύη μεταξύ μουσουλμανικών χωρών, σε βαθμό που τα έθνη, τα κράτη και τα σύνορα δεν θα έχουν καμία σημασία μπροστά στη μουσουλμανική ταυτότητα. Μάλιστα, αυτή τη δομική αλλαγή στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής, που συνιστά ταυτοχρόνως και γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό της Τουρκίας, τα ισλαμικά μυαλά της Αγκυρας τη συνδυάζουν με τον ηγετικό ρόλο που θα πρέπει να αναλάβει η Τουρκία στο σύνολο του μουσουλμανικού κόσμου.
Απόδειξη αυτής της κορυφαίας αλλαγής είναι η δήλωση του Ερντογάν, σύμφωνα με την οποία "την Αμερική την ανακάλυψαν οι μουσουλμάνοι" -και όχι μέλη κάποιου συγκεκριμένου έθνους με μουσουλμανική πίστη- 300 χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο. Η δήλωση αυτή, η οποία σημειωτέον στερείται κάθε σοβαρότητας, έγινε για να αρχίσουν να νιώθουν όλοι οι μουσουλμάνοι υπεροχή έναντι των... απίστων, μια υπεροχή που την αποκτούν αυτοδικαίως επειδή πιστεύουν στη συγκεκριμένη θρησκεία και έχουν την... εύνοια του Αλλάχ.

Αλλη μια απόδειξη είναι η κατωτέρω δήλωση που έκανε ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Αλγερία:«Ολοι μαζί παρακολουθήσαμε με λύπη τη βάρβαρη επίθεση που έκανε το Ισραήλ στο τέμενος. Εχουμε την πολυτέλεια να πούμε "και τι μας νοιάζει εμάς"; Εχουμε τη δυνατότητα να πούμε "Δεν μας ενδιαφέρει το Παλαιστινιακό Ζήτημα"; Αυτή η επίθεση είναι μια επίθεση που έγινε στην Τουρκία. Μια επίθεση που έγινε και στην Αλγερία. Γιατί το Mescid-i Aksa δεν είναι των Παλαιστινίων, είναι το κοινό μας τέμενος, ένας από τους πιο ιερούς τόπους για όλους μας. Η εισβολή στο Mescid-i Aksa με τα βρομερά άρβυλά τους είναι σαν να έγινε στα δικά μας τεμένη. Θα πρέπει να δούμε όλα τα ζητήματα, από το Παλαιστινιακό μέχρι αυτά της Συρίας και της Αιγύπτου ως ένα ενιαίο σύνολο. Εμείς θέλουμε ειρήνη σ' αυτήν την περιοχή. Οταν αντιμετωπίζει πρόβλημα η Αλγερία, είναι σαν να το αντιμετωπίζουμε εμείς οι ίδιοι. Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό, είναι θέμα αδελφοσύνης».

Ακριβώς αυτός ο τρόπος πολιτικής σκέψης, που βασίζεται στη θεωρία της θρησκευτικής ανωτερότητας (όπως στηριζόταν η ναζιστική ιδεολογία στην θεωρία της ανωτερότητας του γερμανικού έθνους) και οδηγεί στον ρατσισμό και στις γενοκτονίες, ωθεί την Τουρκία στην εκβιαστική τακτική που ακολουθεί μεταξύ άλλων και στο ζήτημα της Συρίας. Όπως αποδείχτηκε κατά την επίσκεψη Μπάιντεν στην Κωνσταντινούπολη, η τουρκική κυβέρνηση προσπαθεί να εκβιάσει τις ΗΠΑ να ανατρέψουν πρώτα τον Ασαντ και μετά να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του λεγόμενου Ι.Κ., τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι αν ανατραπεί ο Ασαντ, οι ισλαμιστές θα ελέγξουν σε χρόνο-ρεκόρ το σύνολο της επικράτειας της Συρίας, κάτι που επιδιώκει και η ίδια η Αγκυρα. Γιατί όλοι γνωρίζουν τους στενούς πολιτικούς αλλά και ιδεολογικούς δεσμούς της Τουρκίας με το Ι.Κ. και την Αλ Κάιντα και όλοι υποπτεύονται ότι στο τέλος την περιοχή που διεκδικούν οι τζιχαντιστές θα τη θέσει υπό την επιρροή τους ο «μεγάλος μουσουλμανικός αδελφός», που είναι η Αγκυρα.

Αυτά προς γνώσιν και συμμόρφωσιν εκείνων, όπως ο κ. Richard Nathan Haass στην Ουάσινγκτον, που συνεχίζουν να θεωρούν την Τουρκία χώρα-μοντέλο στον ισλαμικό κόσμο, αλλά και εκείνων στην Αθήνα που προετοιμάζουν την ελληνοτουρκική σύνοδο κορυφής της 5-6 Δεκεμβρίου.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

6 σχόλια:

  1. Το «έθνος - κράτος» της Τουρκίας κατασκευάστηκε στην βασική αρχή του κεμαλικού δόγματος σύμφωνα με την οποία οι Τούρκοι είναι από τα παλαιότερα φύλα της ανθρωπότητας.

    Από αυτούς παρήχθησαν όλοι οι άλλοι μεγάλοι πολιτισμοί (ο ινδικός, ο κινεζικός, ο αιγυπτιακός, ακόμη και ο ελληνικός).

    Διάχυτο το πρόβλημα κατωτερότητας των Τούρκων απέναντι σε όλους τους άλλους λαούς στην θεωρεία αυτή. Ο νέο-οθωμανισμός προέκυψε ως ανάγκη της Τουρκίας να υπερκεράσει τα εμπόδια που παρήγαγε το κεμαλικό κράτος (κύριο εμπόδιο ο εγκλωβισμός του στον δυτικό κόσμο)

    Προέκυψε χρονικά πολύ νωρίς και κακώς αποδίδεται στο δίδυμο Ερντογάν –Νταβουτογλου. Μεσούντ Γιλμάζ, Τουργκούτ Οζάλ αλλά και ο Κενάν Εβρέν έθεσαν τις βάσεις για την διαμόρφωση του ρεύματος αυτού , το οποίο το σημερινό ηγετικό δίδυμο της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας το κατευθύνει προς μια σύνθεση παντουρκισμού και πανισλαμισμού στην βάση του βαθέως ερντογανικού κράτους

    Η σύνθεση αυτή αποσκοπεί στο να μπορέσει η Τουρκία να ηγηθεί του Σουνιτικού τόξου, να επεκταθεί σε Συρία και Ιράκ , να επιλύσει το Κουρδικό ζήτημα και τουρκικό πρόβλημα και να καταστήσει το Αιγαίο Τουρκική Λίμνη.
    Αναφορικά δε με την Δύση θα ακολουθήσει την πεπατημένη, την διπλωματία της πόρνης .

    Η συλλογική νοημοσύνη της Τουρκίας έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον ναζισμό. Ξεκινά από την ανάγκη υπερκερασμού της κατωτερότητας, την αναγκαιότητα εξαφάνισης κάθε διαφορετικότητας, την καθολική επιβεβαίωση της ανωτερότητας που παράγει η καθαρότητα ως έθνος , την θεοποίηση του Ηγέτη.

    Σε αυτή την τούρκο-πανισλαμική ιδεολογία Έλληνες και Κούρδοι προσέφεραν τα μέγιστα ως προς στην άνδρωση και επικράτηση της Οι Κούρδοι με συμπεριφορές τύπου Μπαρζανί (στην δεκαετία του 1990, ο τουρκικός στρατός συμμάχησε με τους πεσμεργκά του Mπαρζανί και διεξήγαγε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά του PKK,) και οι Ελληνες με την παγίδευση τους στον αντικουμουνισμό και την ρωσοφοβία και την συμμετοχή τους στους δυτικούς υπερεθνικούς οργανισμούς με όρους υποτέλειας , υποταγής η οποία και παρήγαγε δωσιλογισμό.

    Αυτοί που σχεδίασαν και προετοιμάζουν την ελληνοτουρκική σύνοδο κορυφής της 5-6 Δεκεμβρίου θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι η τελευταία τους ιστορική ευκαιρία να αποκαταστήσουν την εθνική μας αξιοπρέπεια. Για τον λόγο αυτό ας λάβουν σοβαρά υπόψη τα όσα καταθέτουν αρθρογράφοι με γενναιότητα τις τελευταίες μέρες , μεταξύ αυτών και ο συντάξας το ανωτέρω σημείωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἄν ἐνθυμοῦμαι καλῶς, ἀπό τότε πού ὁ κ. Σαμαράς ὡς ὑπουργός ἐξωτερικῶν εἶχε προσπαθήσει νά θέσῃ στίς ἀρχές τῆς δεκαετίας τοῦ 1990 ὡς πρόβλημα τῆς περιοχῆς μας τόν ἀνερχόμενο τότε στήν Τουρκία ἰσλαμικό φονταμενταλισμό, ἤδη καταστάντα ἰσλαμιστικό κίνδυνο, προσέκρουσε εἰς ὤτα μή ἀκουόντων πέραν τοῦ Ἀτλανικοῦ.
    Μήπως τό θέμα τους δέν ἦταν μόνον ἡ τότε σχεδιαζόμενη διάλυση τῆς Γιουγκοσλαβίας μέσω τῆς ένισχύσεως τῶν μουσουλμάνων στην Βοσνία, ἀλλά εὑρύτερα ἡ ἐλεγχόμενη ριζοσπαστικοποίηση τῶν μαζῶν παγκοσμίως, μέ πρόσχημα τόν χειραγωγήσιμο μουσουλμανικό φονταμενταλισμό, οὕτως ὥστε κάθε ἐξέγερση ὅπως π.χ. στίς Η.Π.Α. σήμερα, νά μετατρέπεται σέ ἀπίστευτη βιαιότητα ἀποκεφαλισμῶν καί τά ὅμοια; - καί νά ἀποτρέπεται ἔτσι, κάθε ἀπελευθερωτικός ἀγώνας, εἴτε πολτικο-κοινωνικός εἴτε πραγματικά ἐθνικός;
    Ἄν εἶναι αὐτό ἀπό πίσω, τότε ἡ Τουρκία πού προσφέρθηκε νά αὐτοναζιστοποιηθῆ γιά νά παίξῃ στήν περιοχή μας, ἀλλά καί παγκοσμίως διά τῆς ἐκπαιδεύσεως πειθήνιων σέ αυτήν τρομοκρατῶν, τόν ρόλο τοῦ κράτους-μισθοφόρου τῆς "νέας (ἄδικης) τάξεως πραγμάτων", κράτους γιά ξέπλυμα βρώμικης ἰσχύος, δέν άντιμετωπίζεται μέ συνήθη πολιτικο-στρατιωτικό τρόπο μόνον, οὔτε μέ πλήρη σεβασμό τῶν κανόνων τοῦ παιχνιδιοῦ πού ἐνδεχομένως θέτουν καί γιά ἐμᾶς αὐτοί πού σχεδίασαν νά χρησιμοποιήσουν μιά τέτοια Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Νικηφορίδη χωρίς την ναζιστικοποίηση της η Τουρκία θα διαλυθεί είς τα εξ ων συνετέθη.Αποτελεί καθαρά τουρκική εσωτερικη αναγκαιότητα και παράλληλα και νομοτελειακή εξέλιξη της πορείας της ως "έθνος-κράτος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει άραγε έστω και ένας που να μην πιστεύει ότι όλα τα καμώματα της Τουρκίας έχουν σχεδιαστεί στα υπόγεια της Αμερικανοφασιστικής εξωτερικής πολιτικής ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Dear Sabba,

    Maybe the time has come to seriously consider entering politics.

    We know what happens to parties that put national interests above all, BUT you have a great advantage; Pontioi (and not only). Nobody would dare to label half of Greece´s population as racists.

    We do not have the time to wait for more favorable circumstances. Reach out to the Greeks and Philellenes of the world and you will be surprised of the support you will find.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Τουρκια ειναι η "Γιουγκοσλαβία" της Ανατολης. Οχι μονο πολυεθνικο κρατος αλλα και πολυθρησκευτικο!!Την ενοτητα την οφειλει στο Στρατο.
    Ο παρανοικος Σουνιτης που θελει να γινει ο συγχρονος Σουλτανος ενος ενιαιου Ισλαμικου κρατους ξεχνα οτι:
    α)οι Σιιτες και τα υπολοιπα δογματα δεν θα το ανεχτουν αυτο λογω των εντονων διαφορων τους!!!
    β)οι Η.Π.Α. αφου καταλαβαν τι επικινδυνο εκτρωμα δημιουργησαν -εννοω τους τζιχαντιστες που σκοπο ειχαν να πνιξουν τον Ασαντ - φοβουνται τις συνεπειες της δημιουργιας ενος εννιαιου Ισλαμικου κρατους ελεγχομενο απο το σκληρο Ισλαμ!!
    Οποτε το ονειρο του αλαζονα θα αποδειχθει εφιαλτης γι αυτον και για την Τουρκια....



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.