30/11/14

Λιβύη: Περίπου 400 νεκροί σε συγκρούσεις τις τελευταίες έξι εβδομάδες στη Βεγγάζη

 Περίπου 400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες έξι εβδομάδες από τις σφοδρές μάχες μεταξύ των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων της Λιβύης και των ισλαμιστών στη Βεγγάζη τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

«Ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί σε 400» ανέφερε μια πηγή στο νοσοκομείο της Βεγγάζης η οποία ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της για λόγους ασφαλείας.

Γιατροί σε άλλα νοσοκομεία της πόλης επιβεβαίωσαν τον αριθμό των νεκρών.

Κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες οι μάχες έχουν επικεντρωθεί γύρω από το εμπορικό λιμάνι της Βεγγάζης, όπου οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις λένε ότι εκεί έχουν καταφύγει οι ισλαμιστές.

Το λιμάνι χρειάστηκε να κλείσει διαταράσσοντας τις προμήθειες τροφίμων στην πόλη της ανατολικής Λιβύης.

Ο εκπρόσωπος του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ είπε ότι οι δυνάμεις του είχαν περικυκλώσει τους ισλαμιστές στην περιοχή του λιμανιού.

Οι μάχες στη Βεγγάζη είναι μέρος της ευρύτερης αναταραχής στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Δύο κυβερνήσεις, η κάθε μια με το δικό της κοινοβούλιο και ξεχωριστούς αρχηγούς του Επιτελείου Στρατού μάχονται για τη νομιμότητα, τρία χρόνια μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι.

Τον Αύγουστο, ο πρωθυπουργός Αμπντουλάχ αλ-Θίνι και η κυβέρνησή του αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Τρίπολη για τα ανατολικά της Λιβύης.

Οι νέοι κυρίαρχοι της περιοχής δημιούργησαν τη δική τους κυβέρνηση και κοινοβούλιο, αλλά αυτά δεν έχουν αναγνωριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη και τις παγκόσμιες δυνάμεις.

Ο δυτικές δυνάμεις και οι γειτονικές χώρες της Λιβύης φοβούνται ότι η σύγκρουση σέρνει τη χώρα που είναι σημαντικός παραγωγός πετρελαίου προς τον εμφύλιο πόλεμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή:http://www.capital.gr/News.asp?id=2169031

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.