28/11/14

Εκκληση στην Αθήνα: Αναγνωρίστε το παλαιστινιακό κράτος

Από τον πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής Μαρβάν Εμίλ Τουμπασί
Έκκληση στην ελληνική Βουλή να αναγνωρίσει το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, όπως έχουν πράξει 135 χώρες παγκοσμίως, απηύθυνε την Παρασκευή ο πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής Μαρβάν Εμίλ Τουμπασί.
Ο παλαιστίνιος διπλωμάτης μίλησε σε συνέντευξη τύπου μαζί με τέσσερις Έλληνες δημάρχους που επισκέφθηκαν πρόσφατα τα Παλαιστινιακά Εδάφη, συμμετέχοντας σε παγκόσμιο συνέδριο για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Οι δήμαρχοι από το Χαλάνδρι, τον Κορυδαλλό, το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα εξέφρασαν μεταξύ άλλων τη θλίψη τους για τη συνεχιζόμενη κατοχή των Παλαιστινιακών Εδαφών από το Ισραήλ, αλλά και τον θαυμασμό τους για την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού.
Ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα κατήγγειλε τη συνέχιση της ανέγερσης του ισραηλινού «ρατσιστικού τείχους», αλλά και την αύξηση των εβραϊκών εποικισμών στα κατεχόμενα, οι οποίοι έφτασαν τους 352 με συνολικό πληθυσμό άνω των 700.000 εβραίων εποίκων.
Κατήγγειλε επίσης την προσπάθεια των Ισραηλινών να χωρίσουν το τέμενος Αλ-Άκσα σε εβραϊκό και μουσουλμανικό και έκανε λόγο για «εισβολή Εβραίων» στα Ιεροσόλυμα.
Κατήγγειλε, επίσης, το Ισραήλ ότι δεν θέλει να πετύχουν οι διαπραγματεύσεις αλλά επιδιώκει να κερδίσει χρόνο.
Η πολιτική του, είπε, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των «τζιχαντιστών».
BHMA

4 σχόλια:

  1. Για την εισβολη των Τουρκων στην Κυπρο ειπε τιποτα? Αν θελουν την υποστηριξη της Ελλαδος επρεπε στην τελευταια ισλαμικη διασκεψη, να μην υποστηριζαν πληρως τις θεσεις της Τουρκιας στο Κυπριακο.Οσον αφορα το τειχος που κτιζεται απο το Ισραηλ και την Αιγυπτο απο την αλλη πλευρα,ειναι για να αποκοψουν την διεισδυση της τρομοκρατικης οργανωσης Χαμας στο Ισραηλ και την Αιγυπτο. Να σημειωσουμε οτι πριν λιγες μερες το Ισραηλ απετρεψε τρομακρατικη επιθεση απο 30 ανδρες της Χαμας (με Τουρκικη υποστηριξη) σε γηπεδο ποδοσφαιρου.Τα τελευταια χρονια οι θεσεις των Παλαιστινιων, σε προβληματα που αφορουν τα Ελληνο-Τουρκικα των ειναι Ανθελληνικες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πιο φιλότουρκοι μήπως λόγω της τουρκικής πολιτικής απέναντί τους και της δικιάς μας εξωτερικής πολιτικής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Makedon

    Οι Άραβες ήσαν πάντα φιλότουρκοι. Κανένα κράτος δεν στήριξε τόσο πολύ την Παλαιστίνη, όσο η Ελλάδα και δή επί ημερών Α. Παπανδρέου.

    Η Τουρκία αντιθέτως, μέχρι πριν λίγα χρόνια, ήταν κώλος και βρακί με το Ισραήλ.

    Στην Ελλάδα, έχουν γίνει πολλές πορείες για την Παλαιστίνη και Έλληνες έχουν συμμετάσχει στα "καράβια για την Γάζα". Πότε μίλησαν οι Παλαιστίνιοι για την κατεχόμενη Κύπρο; ΠΟΤΕ!

    Για ποια, λοιπόν, "δικιά μας εξωτερική πολιτική" μιλάς. Εμείς είμαστε παραπάνω από εντάξει απέναντί των.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.