30/11/14

Μεγάλη ιστορία - Το «μαύρο» χρήμα, η «λίστα Λαγκάρντ» και το «τεστ» στις Αρχές

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της «λίστας Λαγκάρντ» αποτελούν σίγουρα μια, καταρχήν, δικαίωση της «δημοκρατίας»! Είμαστε η μοναδική εφημερίδα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον της για οποιοδήποτε νέο στοιχείο προέκυπτε. Είμαστε ο μοναδικός δημοσιογραφικός οργανισμός που από την πρώτη μέρα τόνισε τη σημαντικότητα της λίστας!
Διαμαρτυρήθηκε και καυτηρίασε εντόνως την ολιγωρία των Αρχών -φορολογικών και άλλων (...)- για την «αμέλεια» που επέδειξαν. Eνώ, επίσης, έχουμε εκφράσει την πεποίθησή μας για ψευδορκίες ορισμένων μαρτύρων που κατέθεσαν στην ειδική επιτροπή της Βουλής. Ανέδειξε την ύπαρξη στη λίστασημαινόντων ονομάτων της ελληνικής επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ, όσο σημαντικά και ισχυρά και αν ήταν. Υπέστημεν επιθέσεις, επιχειρηματικές και προσωπικές, για την επιμονή μας στη διαφάνεια.

Να είναι σίγουροι όλοι αυτοί, τόσο οι εμφανείς όσο και αυτοί που κρυφίως μας επιβουλεύθηκαν, ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Είμαστε πραγματικά περίεργοι να δούμε την εξέλιξη που θα έχει η έρευνα των καταγγελιών τόσο της κυρίας Λαγκάρντ όσο και του κ. Τσίπρα. Και αν κάποιοι θεωρούν μικροπολιτικό τρικ την αποκάλυψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πώς θα χαρακτηρίσουν την «κεραυνό εν αιθρία» αποκάλυψη της διευθύντριας του ΔΝΤ και μάλιστα μέσω των «Financial Times»; Είναι σύμπτωση ότι η κυρία Λαγκάρντ ήταν από τα πρόσωπα που φρόντισαν να φθάσει στα χέρια των αρμοδίων (!) κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου; Ας μην ξεχνάμε τις ευθύνες του τελευταίου, άσχετα αν «απηλλάγη» ύστερα από τιτάνια προσπάθεια της Ν.Δ.

Μήπως τελικά η «λίστα Λαγκάρντ» δεν είναι απλά και μόνο μια λίστα Ελλήνων εύπορων φοροφυγάδων; Φυσικά, όπως έχει τονίσει επανειλημμένα η «δ», η αναγραφή ενός ονόματος δεν σημαίνει απαραίτητα φοροδιαφυγή. Επειδή όμως πρέπει, ακριβώς, να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι, αυτός είναι άλλος ένας λόγος που επιμένουμε στον έλεγχο ως προς το ποιος είναι φοροφυγάς και ποιος όχι. Μήπως όμως μέσα σε αυτήν κρύβεται ένα μεγάλο μέρος του «μαύρου χρήματος» της μεταπολιτευτικής περιόδου; Μήπως πίσω από αυτήν κρύβονται πρόσωπα ήδιαχειριστές αυτού του «μαύρου χρήματος»; Μήπως όσοι φρόντισαν να μας τηνπρομηθεύσουν ήθελαν, εκτός των άλλων, να «ελέγξουν» και την πραγματική διάθεση των ελληνικών Αρχών να αλλάξουν σελίδα σε αυτήν την ταλαιπωρημένη χώρα; Και μήπως, τώρα που αντιλαμβάνονται την ανυπαρξία αυτής της διάθεσης, «χοντραίνουν» το παιχνίδι;

Αλλωστε, λόγω του μη ελέγχου της λίστας και, γενικά, της μεγάλης φοροδιαφυγής, η κυρία Λαγκάρντ δήλωσε ήδη ότι η Ελλάδα είναι διαφορετική περίπτωση από την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, όπου πλήρωσαν και συνεισέφεραν όλοι για την έξοδό τους από τα δικά τους Μνημόνια. Ιδωμεν!


I.N. Φιλιππάκης

5 σχόλια:

  1. Και όμως η λίστα Λαγκράντ είναι υποσύνολο των εκροών κεφαλαίων πρός το εξωτερικό που πραγματοποιήθηκαν για αρκετά χρόνια, εκροές που είναι πλήρως τεκμηριωμένες και θαμένες στα υπόγεια αρχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Οι εκροές αυτές, που πέρασαν μέσα από το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα (σικ), ΟΥΔΕΠΟΤΕ ελέχθηκαν για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ σε συσχετισμό με τα δηλωθέντα στην Εφορία.

    Απεναντίας έχει υπάρξει το τρύκ ότι ψάχνουν για ποσά άνω των 100.000 ευρώ, λές και οι 99.000 ευρώ δεν είναι φοροδιαφυγή.

    Αυτή είναι και η μεγάλη απάτη ΣΥΝΟΛΙΚΑ των εκλεγμένων κυνών του Ελληνικού Κυνοβουλίου, και φυσικά των σκοταδιστικών ΜΜΕ που λειτουργούν σε απόλυτο συγχρονισμό με την πολιτική μαφία της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στίς λίστες είναι κρυμμένα τα χρήματα της λεηλασίας του δημοσίου και ισοδυναμεί με το σύνολο του Ελληνικού Χρέους.
    Τα πρόσωπα που κρύβονται και καλύπτονται λυσαλέα απο την υφιστάμενη κυβέρνηση ευκόλως μπορεί ο καθένας να τα φανταστεί όταν μάλιστα αποκαλύπτεται ''χορός''εκατομυρίων σε of''sore''.
    Aυτά βεβαίως είναι τα ''αποφάγια'' σε ανθρώπους που δεν άσκησαν εξουσία ούτε υπέγραψαν συμβάσεις φαντάζεται λοιπόν κάποιος τι περιείχε το κυρίως πιάτο αυτών που υπέγραψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μην ξεχνάμε ΠΟΤΕ οτι οι μεγαλύτεροι καταχραστές του δημοσίου χρήματος και οι μεγαλύτεροι απατεώνες, που σχεδόν ταυτίζονται με τις μεγάλες και μικρότερες οικογένειες που δυναστευσαν την Ελλαδα, έβγαζαν τα κλοπιμαία έξω σε μετρητά ΣΕ ΜΑΥΡΕΣ ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ και ΣΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ. Και επειδή ανεξαιρέτως χαρακτηρίζονται για την ΞΕΝΟΔΟΥΛΕΙΑ τους, τα έπαιρναν πολλές φορές στο εξωτερικό σε μετρητά. Πως θα μπορέσουμε να βρούμε αποδείξεις για τα μετρητά; Μόνο ένας τρόπος υπάρχει: ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΝΤΩΘΟΥΝ, να διωχθούν αρκετοί απο αυτούς με τα υπάρχοντα στοιχεία ώστε να αρχίσουν να σπάνε και να καταδιδουν τους υπόλοιπους.., κάτι που ίσως αρχίζει να διαφαίνεται πόσο ο Εισαγγελέας προχωρεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο τις διαφορες λιστες και κυριως αυτην της ΤτΕ τα ποσα φοροδιαφυγης και προστιμα ειναι της ταξεως των 180 δις. Αρα λεφτα υπαρχουν, αλλα σου ροκανιζουν την υγεια, τη συνταξη και τι μισθο. ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!Ιδου πεδιον δοξης λαμπρον για το ΣΥΡΙΖΑ. Ιδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Ας μην ξεχνάμε τις ευθύνες του τελευταίου, άσχετα αν «απηλλάγη» ύστερα από τιτάνια προσπάθεια της Ν.Δ."

    Μήπως για να μην εμπλακεί ξανά, καθυστερεί η δίκη του Παπακωνσταντίνου; Λέω, μήπως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.